Vi er godt inne i andre året med covid-19 og smittevernrestriksjoner er en del av hverdagen. Mulighetene for å delta på EK-prøver på vestlandet har vært små og dessverre har flere av dem blitt avlyst pga økt smitterisiko eller at man ikke får delta på tvers av kommune/fylkesgrenser. Jeg hadde meldt oss på til EK i Åsane men dessverre fikk vi ikke deltatt da vi bodde på andre siden av fjorden. Veldig synd, men jeg skjønner arrangørene godt. Forhåpentligvis vil vaksinasjonene etterhvert gjøre at vi får en mer normal hverdag igjen.

Så jeg meldte meg på EK i Telemark (Lunde) da sjansen bød seg. I fjor arrangerte de bare AK og det er jo vi forhindret fra å delta på. Jeg har vært mange ganger hos Nome JFF før på prøver og jeg liker meg veldig godt der for folkene der er så koselige og prøvene så kjekke!

Vi hadde en lang tur nedover da Haukelitunnelen var under vedlikeholdsarbeid og dermed ble det venting på ledebil. Deretter måtte jeg gjøre en omvei når jeg kom til Seljord da den vanlige veien ned mot Bø var stengt for vedlikeholdsarbeid.
Og til slutt så var siste innspurten fra Bø til Lunde preget av at en bro var fjernet for veiarbeid og jeg fikk sett myyyye skog og støvete grusveier før vi endelig kom fram til klubbhuset 🙂

Vi hadde en dårlig start på sporet for etter 15-20 meter så begynte Storm å kaste opp. Det er noe han aldri har gjort før. Så jeg venta til han hadde fått opp gruffet og tok ham tilbake til starten. Der summa han seg og startet på ny og da gikk det bedre heldigvis. Vi gikk i et område med mye elgtråkk og bæsj og sjølve terrenget var ganske oversiktlig og lettgått ( i forhold til her hjemme). Vi markerte sårleie og blod underveis. Han hadde noe problemer i en vinkel men han løste det og vi kom til mål etter en god halvtime tror jeg det var.

Samla blodsporprøve, EK, Nome JFF, Lunde, 06.05.2021
Dommer:
 Bjørn Hvidsten Jensen, Norge
Fører: Helga-Mari Tessem
Hund: C.I.E N DK CZ CHS CHB NORDIC UCH NORD VCH AD PRGW-17
N V (F) CH Storm: EK 4, 75 poeng. Nr. 4 av 7.