04.06.2011
Nok engang har vi skrevet et kapittel i stabijhounhistorien! 
Vi dro til Nederland for å delta i The Hell of Leuvenum som første stabijhoun overhode i rasens hjemland.  Det gikk ikke verre enn at vi knuste all motstand og VANT hele konkurransen med hederspremie i GULL 🙂

26.07.2009
Tittelrekka er blitt forandret – igjen…!

Amigo er den ENESTE stabijhoun i VERDEN som er Finsk og Nordisk Viltsporchampion!  Han ble historisk da vi dro til Salo i Finland i juli 2009 og fikk 1. premie på sporkonkurranse i vinnerklassen og han ble også nr. 4 totalt i vinnerklassen.  Tittelrekka er som følger:  NORD VCH N UCH Næssgården`s Always Action Ahead.  Det er litt schwung over den tittelen ja 🙂

28.07.2008
Den fulle tittelen til Amigo er nå N S VCH N UCH Næssgården`s Always Action Ahead.  Han er den fjerde stabijen overhodet som har både norsk og svensk viltsporchampionat.  De andre tre bor i Sverige 🙂

08.07.2008
Amigo er blitt S VCH! 

Vi reiste til Gävle i Sverige og deltok på et såkalt nattprov – ordinær blodsporkonkurranse men om kvelden/natta.  Han gikk klokkereint og det gav ham en 1 premie som igjen betydde svenskt viltsporchampionat!

23.02.2008
Sporprøver og utstillinger er blinket ut og langt der framme ligger et lønnlig håp om kvalifisering til NM Blodspor…

14.12.2007
Svaret på rabiesvaksinen kom i dag; Amigo er klarert og klar for det store utlandet!

23.11.2007
Amigo har kvalifisert seg til Vinnergallaen på Hamar, men blir dessverre ikke plukket ut da det er mange flere med høyere plassering.  Men bare det å være med den kvelden var fantastisk!  I utstillingsringen blir han plassert som 4 BHK og det er vi godt fornøyd med. 

18.08.2007
Som den første og eneste stabijhoun har Amigo kvalifisert seg til NM Blodspor og deltok sammen med 45 andre spente ekvipasjer.  Det var hele 18 ekvipasjer som gikk til 0 i et forrykende dårlig vestlandsvær, og Amigo var dessverre en av dem.  Flere av tidligere års NM-vinnere var også blant dem som ikke klarte å gjennomføre så det får være trøsten 🙂

16.06.2007
Rabiesvaksinasjonprogrammet er startet – vi planlegger utenlandstur til neste år!

28.05.2007
I går fikk Amigo sitt tredje CERT på 3 utstillinger og ble dermed N UCH!  Dette er helt fantastisk – dobbelchampionat oppnådd på 3 uker!  Skal vi videre nå så må vi rette blikket mot de internasjonale titlene innen spor og utstilling.

07.05.2007
Amigo ble N VCH i går!  Som den første norskfødte stabijhoun innfridde han alle kravene (3×1 pr. på blodspor og minst 2×2 pr. på utstilling etter fylte 2 år).  Han har allerede 2 CERT, 1 CACIB og flere BIR og er på god vei til å bli N UCH!

12.04.2006
I dag ble det skrevet Norgeshistorie da Amigo som første norske stabijhoun ble godkjent ettersøkshund!  Han fikk 1 pr. på blodspor og 8 p på ferskspor og dermed var suksessen et faktum!

30.05.2005
Amigo har bodd hos oss i 14 dager nå, og han har funnet seg godt tilrette med de andre i familien.  Sover hele natten, spiser som en hest, er full av nysgjerrighet og spillopper og er en skikkelig storsjarmør.

Vi har vært ute på oppdagelsesferd i skogen og ved sjøen, og smale flytebrygger er da ingenting å være redd for:)  Han tar utfordringene på strak pote han!  Og det er et kjennemerke ved Amigo; ikke redd for utfordringer, men har skikkelig ståpåhumør!

Vi har lagt noen små spor for ham, og nesen jobber flittig om enn ikke helt systematisk enda.  Men dette kommer etterhvert – nå skal han først lære at nesearbeid er gøy!  Bruker klikker ved trening, og det fungerer veldig bra.  Lærevillig til tusen! 

15.05.2005
Nå ligger Amigo og sover etter å ha kjørt nesten 50 mil over fjellet.  Han har vært kjempeflink – litt sutring de første minuttene, deretter var det helt greit å kjøre bil.  Han har også møtt de andre hundene i heimen, og det var morsomt å se hvordan de tok i mot ham – de «leste» hverandre på et øyeblikk, og så var alt helt OK.  Amigo tok sats og hermet det beste han kunne etter de andre, og diltet etter som en liten miniatyr 🙂  Jeg tror nok at de andre hundene kan lette overgangsfasen han er i nå, slik at ikke savnet etter mor og søsken blir altfor ille.   

10.05.2005
Valpetesten ble gjennomført i går, og Britt ringte og fortalte hvilken av hannene som skulle få komme til Sveio.  Det ble hann nr. 2 – og det var han som jeg håpet aller mest på da jeg var hos dem og tittet på valpene!  Han hadde en egen evne til å bare dukke opp ved beina dine – og ville kose 🙂  Valpetesten viste at han hadde god jaktlyst, apportlyst og kamplyst, samt at han er nysgjerrig og uredd på fremmede ting.  At han ikke hilser folk «i senk», men hilser på en fin måte uten å være sky er også positivt.

Det jeg leser ut av dette (og som jeg håper slår til), er at vi får en selvstendig hund som vil være trygg på seg selv, jobbe rolig samt ha de jaktlystene vi er ute etter i ettersøkssammenheng.  At han også er så sosial som han er, gjør at han minner meg sterkt om Sonny, som er «målestokken» for drømmehunden.  Jeg gleder meg vanvittig til å få Amigo hjem og begynne å forme ham til den ultimate familie- og ettersøkshund :)) 

01.05.2005
I morgen drar jeg over til Britt og Lars for å se på kullet – og jeg gleder meg kjempemasse!  Valpene er nå 5 uker, og tiden nærmer seg for henting.  Det skjer forøvrig 14 mai. 

23.03.2005
Da er dagen endelig kommet – valpene er født!  Norges første kull med stabijhoun har sett verdens lys hos oppdretter Britt og Lars Pinderud!  7 stykker – 4 jenter og 3 gutter – jeg gleder meg sinnsykt til å se dem!

18.03.2005
Det er endelig valper på gang, og de blir etter planen født påskeaften.  Alfie, som er blivende mor, er i storform, og jeg gleder meg vanvittig til valpene kommer! 

20.02.2005
Her vil det etterhvert komme informasjon om den nye stabijvalpen min!  Går alt etter planen, blir det ny valp i huset fra pinsen av!  Følg med, følg med!