Pga Storm sin helsesituasjon (rygg og kreft) ble jeg tvunget til å vurdere om jeg skulle skaffe valp nå eller seinere. Storm var rett over åtte år gammel og jeg trodde jeg hadde god tid til å tenke meg om. Men med hans endrede helsestatus så ble jeg tvunget til å gå i tenkeboksen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke var så himla gira på valp nå siden jeg var ganske sliten og full av bekymring på Storm sin utvikling.

Men Erica, Storm sin oppdretter og min svært gode venn, fortalte at hun hadde valpeplaner våren 2021 og hun mente at det ville være en gylden anledning til å få en ny krabat i hus. Amigo er bestefar og Dundra; søsteren til Storm, er moren. Jeg tenkte så det knaket; det var endel praktiske ting som måtte til før jeg kunne gå all in. Ferien min f.eks kunne ikke endres og jeg ville ha kun 14 dager sammen med valpen før jeg måtte tilbake til jobb. Slett ikke ideelt, men etter å ha diskutert og tenkt att og fram så bestemte jeg meg for å si ja.

29.03.2021 ble fire søte krabater født; to brune jenter og to sorte gutter. Det var allerede bestemt at jeg skulle ha en gutt og ettersom tiden gikk så utkrystalliserte det seg kjapt hvilken av guttene som skulle komme hjem til oss om noen måneder. Dream Track Black Treasure – eller Kripos om du vil – ble hentet på Åland 12 juli og da var han fire måneder gammel. Storm var også med på reisen slik at guttene fikk begynt å gjøre seg kjent med hverandre. Vi passet på å ha et lite kenneltreff samtidig og det var kjempehyggelig!

Søsteren hans Prima (Dream Track Brown Edition) skulle bli værende hos Erica og det var helt tydelig at disse to rabbagastene hadde et svært tett søskenbånd. Begge to var frampå, nysgjerrige, glade og ivrige valper og Erica hadde allerede lagt et godt sporgrunnlag for Kripos ved at hun la spor flere ganger i uka for ham fram til jeg hentet ham. Det var gull verdt! I tillegg så hadde hun gjort en solid jobb med sosialisering, møte dyr og mennesker, han var stueren og veloppdradd 🙂

Reisen hjem gikk over all forventning; han peip de første 10 minuttene og deretter roet han seg ned og sov det meste av reisa.
Å venne ham til å sove alene og ikke minst til å være alene hjemme sammen med Storm gikk fint; de to går kjempefint sammen. Men vi har hatt noen utfordringer med tygging på diverse møbler; Kripos har lopper i blodet og kjeder seg fort 😛 Men jeg håper at det vil gå seg til; jeg har en liten vei å gå når det gjelder å tilvenne ham å være helt alene uten Storm.

Som nevnt hadde Erica lagt et godt sporgrunnlag så det var bare for meg å bygge videre. Det ble ganske fort klart at jeg har et utrolig godt emne å jobbe med og jeg vet at han og jeg kommer til å ha det fantastisk moro i skogen i årene som kommer!

Her er en film fra første sporet etter at han kom hjem til meg.