Det er en stund siden jeg skrev noe på bloggen min så nå må jeg skjerpe meg 🙂

Vi kommet over til 01.01.2015  – og ute er det ikke mye som minner om vinter!  Det kom litt snø på 1 juledag men allerede etter to dager var det borte vekk igjen.  Helt normalt for vestlandet!  Så nå er det grønt på bakkene og temperaturen er på plussiden.

ETTERSØK
Jeg har vært ute på tre ettersøk i det siste.  Eller rettere sagt; ett av dem var søk mens på de andre to lå dyret på skadestedet – ene av dem var død i smellen mens den andre måtte avlives.

På ettersøket var det et rådyr som hadde løpt rett inn i siden på en bil som holdt 70 km/t.  Det hadde bare forsvunnet ned i grøfta og videre innover i skogen.  Når vi fikk melding så var det den dagen det var meldt storm og regn og obs.varsel på værvarslinga…  Så jeg rundkledde meg og tenkte at dette skulle bli en herlig opplevelse! Dessuten var klokka 17 på ettermiddagen så det var beksvart.

Det var selvsagt ikke noe å se på selve ulykkesstedet men Storm fikk nå søke langs grøftene og innover i skogen for å prøve å finne ut av det.  Det var virkelig ikke lett å se noe som helst selv med lys og regnet pisket meg hardt i ansiktet.

Storm fant et spor nedi grøfta et stykke fra der dyret var blitt påkjørt og jeg lot ham undersøke det nærmere.  Han dro i vei oppover mellom tett kratt og skog og plutselig så ser jeg rådyret ligge inntil en trestamme og se på oss!  Han var helt paralysert og reagerte hverken på oss eller lys eller noenting.
Det var ikke lett å skyte mens jeg holdt Storm vekk fra dyret med andre hånden så det ble et ureint skudd og dyret spratt opp og forsvant fra oss.  Men ikke langt; etter bare 20 meter fant vi det igjen.

Flink Storm på ettersøk

Det viste seg å være et bukkekje og Storm var utrolig stolt gutt som hadde funnet dyret 🙂

JAKT
Sist helg var jeg på jakt – først sammen med en gjeng kompiser her i Sveio hvor det ble sluppet hund.

Siste instruksjoner før vi går ut på post

Kartene er hypermoderne og makalause 🙂

Vi postet ut på forskjellige steder og jeg og Vigleik gikk opp på «toppen» som jeg kaller det.

Solen glimtet til en stakket stund.....

Vi satt ganske lenge på toppen og speidet utover myra nedenfor oss.  Solen kom og gikk og tåke og regn avløste hverandre så det ble både kaldt og vått etterhvert.
Brått gikk losen og det ble fryktelig spennende og vi glemte at vi var både våte og kalde.  Vi hadde full oversikt over området nedenfor oss hvor hunden stadig kom tettere innpå – hvor er hjorten??
Men etterhvert så stilnet losen av og det ble helt tyst.   Vi gikk ned fra toppen og sporene talte sitt tydelige språk; to hjorter hadde klart å snike seg gjennom postrekka og forsvunnet videre innover i skogen.

Deretter ble det reorganisering med litt mat og nye planer og vi forflyttet oss til et annet jaktterreng.
Nå hadde solen totalt forsvunnet og regnet høljet ned og det var k-k-k-a-a-l-d-t!!!!

En fin post med god utsikt i alle retninger

En smule vått

Allerede på vei oppover i skogen så hadde jeg mine tvil for det var ikke noe tråkk å se. Ikke ETT!  Hvor i alle dager er det hjorten gjør av seg??  Vi skjønte ingenting.  Hunden viste ingen interesse og det ble ikke noe los utav det dessverre.

Dagen etter var jeg på jakt alene og oppe i fjellet.  Der var det snø i ankelhøyde og det ble en skikkelig workout å komme seg helskinnet opp til topps.  For hvert annet skritt sklei jeg bakover og tråkka gjennom snøen og jeg brukte vannvittig med energi for å holde meg i vater 🙂

Halveis til topps

... og så kom tåka

Men man kan jo ikke gi seg heller for søren!

Flott utsikt!

Jeg fant meg en fin utkikkspost og ble sittende lenge og speide.  Det var jo masse snø og den hadde ligget der en god stund for den var dyp.  Og det fantes ikke spor på den… den så fløyelsmyk og glatt ut.  Så det ville ikke være noen vits i å sitte her tenkte jeg; har dyrene ikke gått her på de siste dagene så er det mirakuløst om de plutselig skulle begynne å gå her nå i dag… så jeg forflyttet meg og fortsatte helt til topps for å se hvordan landskapet så ut der.

Tåke er ikke noe jaktvær!

Som man kan se – det var tåke og dårlig sikt og snøen pisket i vei.  Så jeg gav rett og slett opp – jaktåret 2014 var over og nå skulle det bli godt med en varm dusj og litt mat!

JULEFRI
1 juledag kom snøen til Førde.  Og når vi vet at den pleier å ligge kort kort kort så er det bare å hive seg i det og nyte det så lenge det varer 🙂

Storm

Amigo

Selfie med hund er ikke lett!

Kvelertak må til...!

Deilig puddersnø og et par minusgrader er bare herlig! Skogen er helt tyst og fargene er nesten blå.  Både Amigo og Storm elsker snø så de har storkost seg disse dagene med vinterlandskap 🙂

Grand Old Man

Gutta i et rolig øyeblikk