Disse siste ukene har stått i Storm sitt tegn; vi har vært på aversjonskurs for sau, begynt å trene apport og vært på utstilling – det er tre VIDT forskjellige aktiviteter kan man si!

Storm har mye jaktlyst i seg og han kunne nok gjerne tenkt å løpe / jage sau om han fikk sjansen.  Hver dag vi går vår faste turrunde så går vi forbi et jorde med en haug sauer på og hver gang så viser han stooor interesse for ulldottene.  Dette måtte jeg bare gjøre noe med så dummy ble festet rundt halsen hans og den gikk han med i tre uker før han skulle strømmes.

Han ble sluppet inn til saueflokken og gikk direkte i gallopp etter dem og dermed fikk han seg en karamell som varte i minst 10 sekunder og han hylte godt når han løp fra dem igjen.  Han tok deretter dekning bak beina mine og nektet plent å prøve å se på eklingene mer…. 🙂
Han fortsetter å bruke dummien i et par uker til før vi skal teste ham på ny og da håper jeg at han har lært leksa si at sau er ikke kult.

Gutten har som nevnt mye jakt i seg og elsker å apportere.  Så det har jeg begynt å trene mer bevisst på.  Vi går på spesiallaget apportkurs og har vært på første samling for noen uker siden.  Vi har trent litt ujevnt her hjemme for det er travle dager på jobb og seint hjem så det er ikke alltid jeg klarer å smette inn apporttrening dessverre.  Men nå den siste uka har jeg vært flink og trent og gutten er blitt superflink!  Han løper ut som en rakett etter dummies og kommer stormende tilbake til meg og legger den n e s t e n i hånda mi før han får godbit 🙂  Deretter får han ha litt dralek med dummies som ekstrabelønning.

Som den stabijen han er så holder det med 6-7 repetisjoner før vi må finne på noe annet; ellers mister han fokus og konsentrasjon og løper vegg i mellom med dummien hihi.  Men etter å ha trent litt andre ting – som f.eks stå og løpe pent i utstillingsringen – så har vi en ny runde med apport og da er han 100 % med igjen.

I helgen – rettere sagt på søndag – var vi på Fitjar Stord Hundeklubb sin årlige utstilling og det var bare Storm som stilte denne gangen.  Amigo lå hjemme og snorksov på sofaen og han syntes det var helt okei 🙂

Storm var alene i både rase og gruppe og dommer for dagen var Gunnar Nymann fra Danmark.  Han hadde jeg hørt skulle være tilbakeholden på de gjeveste premieringene så jeg var spent på hva han ville synes om Storm.

Kritikken:

«2 år, OK størrelse, fine proporsjoner. Korrekt forhold skalle/neseparti.   Sterkt neseparti med korrekt saksebitt. Passende kinn. Korrekt plassering og velhengte ører. Utmerket hals og overlinje. Passende bredde lår. Velvinklet. OK dybde i bryst men ønsker mer fylde. OK beinstamme/poter. Ikke mer fane hale. Litt trang men stabil bak. Utmerket skrittlengde/drive. OK fremme. Korrekt pels/farge».
Excellent, 1 AKK, CK, 1 BHK, CERT, BIR

Det var ikke verst!!!

I gruppa var han jo i hard konkurranse med seg selv så her ble det BIG 1 🙂

N VCH Storm BIG 1 - gruppedommer Anette Bystrup (Danmark)

I BIS ble han som ventet ikke plassert men det gjør absolutt ingenting – jeg synes han oppførte seg fint og gjorde en god figur.

Neste helg er det Nordisk Vinner på Dogs4All og da skal begge gutta stille.  Det er 26 stabijer med fra Norge, Sverige, Danmark og Finland og jeg GLEDER meg!!!!!!