Fredag var siste dag på jobb og jeg hadde fullt program fra første fritime … for vi skulle til Skien på trippelutstilling på Herkules Idrettspark.  Vi skulle delta lørdag og søndag siden fredagen gikk med til førstehjelpsundervisning på ResQ.

Bilen var allerede pakket så det var bare å dra hjem og hente hundene og sette kursen mot Skien.  Jeg hadde ordnet med overnatting på Skien Idrettspark som ligger bare et steinkast unna selve utstillingsområdet.  Deilig!

Vi kom fram sånn i 20-tiden og det var nydelig varmt og fint.  Litt for fint vil jeg si med tanke på hundene som skal holde ut i solsteiken de neste to dagene…  og ikke har jeg telt å finne skygge i heller.  Jaja; time will show om vi overlever!

Jeg hadde med meg PC-en for å kunne legge inn bilder fra helgen samt at jeg hadde tenkt å vise Britt, Amigo sin oppdretter, hvordan jeg bruker Basecamp i forhold til GPS-en.  Men den planen gikk rett i dass; på et eller annet vis låste maskinen seg slik at den ikke godtok mitt brukernavn og passord og jeg så for meg å måtte levere inn maskinen til en pc-doktor når jeg kom hjem igjen.
Fryktelig irriterende når man tenker på hvor mye jeg bruker maskinen til både oppdateringer, mailer og surfing på nettet… Jaja – ingenting å gjøre med det her og nu!

Lørdag morgen var det nydelig sommervær og VARMT.  Jeg smurte meg inn med solkrem (klok av skade) og jeg fikk plassert hundeburet bak et telt slik at det stod relativt greit i skyggen.  Jeg fikk Britt på besøk og det var kjempekoselig – hun hjalp meg med både håndtering av hundene (søren meg ikke lett å gjøre det alene når jeg skal stille begge to samtidig…..) og ikke minst tok hun flotte bilder av oss.

Jeg hadde et håp om å kunne revansjere utstillingsresultatene til gutta fra Fuglehundfestivalen der den finske dommeren gav begge Good…. og hvor hun mente Storm var så utypisk at han helst lignet på en annen rase. Jeg hadde ingen formeninger om hvordan denne helgens dommere var og hva de likte; men håpte som sagt at de ville like dem bedre enn dama fra Finland 🙂

Norsk Papillon og Phalene Klubb 12.07.2014
Dommer:  George Schogol fra Georgia

Først ut var Storm.  Han løp pent og sto pent og dommeren sa pene ord om ham hørte jeg fra sidelinja så dette kunne jo ikke bli helt katastrofe.

Storm løper

Han fikk et rosa bånd og det er jo alltid et vakkert syn 🙂  Britt overtok båndet og så var det Amigo sin tur.

Amigo løp pent og stod pent og dommeren sa pene ord om ham – så allerede nå var jeg fornøyd!
Han fikk også CK så det betød at begge skulle inn i beste hann – noe som ble litt armer og bein siden jeg stod med sløyfer og hunder i hendene og sleit med logisitikken hihi.

Men dommeren sa at han allerede hadde bestemt seg så vi slapp å løpe og han gav BIR-rosetten til lille krapylet!!!  Jippi; sønnen slo pappa!

Storm BIR

Kritikken til Storm:
«Almost 2 years.  Enough body substance.  Lovely head and body.  Excellent forechest.  Little free in elbows».
Excellent, nr.1, CK, CERT, 1 BHK, BIR

Amigo BIR veteran

Amigo ble BIR veteran med denne kritikken:
«9,5 years.  Little heavy.  Still in good condition.  Free in elbows.  Move nicely for age».
Excellent, nr. 1, CK, 2 BHK, BIR veteran

Dette betydde at guttene skulle inn i hver sin finale; Storm i gruppe mot en weimaraner og Amigo i BIS veteran.  Dette var mange timer til så vi bestemte oss for å dra tilbake til hotellet og la hundene få slappe av inne.  Jeg hørte om både hunder og folk som hadde kollapset i varmen dagen før så jeg tok ingen sjanser.

Britt og jeg hadde et lite GPS-kurs hvor jeg lærte henne å bruke den til å lagre spor mm og deretter dro vi til Skien sentrum og spiste middag.  Det var kjempekoselig å treffe Britt igjen; det er mye hundeprat det går i 🙂

Når klokka var borti 15.00 begynte de ulike finalene.  Og her var det maaaange!  Først var det barn og hund og valpegruppene før det var BIS valp.  Så kom BIS veteran og det var vår tur.

BIS veteranfinale

Amigo var ganske varm og sliten men klarte likevel å holde koken.  Stakkars; det er jo nesten dyreplageri i denne varmen!  Fire flotte veteraner ble plukket ut; Amigo var ikke blant dem.  Men det er helt greit – jeg synes det er like viktig å kunne vise fram rasen vår selv om de sjelden eller aldri plasserer seg.

Så var det BIS junior, BIS champion og så kom gruppene og endelig var det gruppe 7 sin tur.

Klar for gruppefinalen

Det var Storm og en weimaraner tispe som deltok i gruppa.  Vi er jo ikke akkurat bortskjemt med å ha mange med i slike finaler så det var jo kjekt at vi var to i alle fall 🙂

Storm trakk det lengste strået og han ble BIG 1 !!!

Storm BIG 1

Wow – DET vil jeg kalle en solid oppgradering fra det lusne resultatet vi fikk for halvannen måned siden hihi!

Så var det tid for enda flere finaler – oppdretter og avl – før det endelig var klart for Best In Show.

Best In Show

Handlerkurs og ringtrening betaler seg !

Han ble ikke plassert i BIS men det hadde jeg heller ikke forventet.  Han klarte seg meget godt gjennom alle rundene i dag på tross av varmen og han virket svært så sprek tross alt (verre med matmor som holdt på å koke over).

Alt i alt en utrolig innholdsrik og flott dag på alle vis!

Neste dag var det kjøligere i været (bare 24 grader jo…..) og enkelte mørke skyer som truet med regn.  Vi hadde tidlig oppmøte i dag så jeg var på plass da utstillingen startet.  Siden jeg i dag var alene om handlingen så prøvde jeg å få tak i noen til å hjelpe meg i tilfelle begge skulle inn i beste hann, men det var dessverre ingen som kunne. Jeg gav beskjed til ringsekretæren om problemet og spurte om hun kunne holde Storm mens jeg viste Amigo.  Det var bare smil og velvilje å spore og dette skulle vi fikse såklart 🙂  Det er kjekt med positive folk!

Mens jeg ventet på tur så kom en sonisjente på besøk og hun tok bilder av oss i ringen – tusen hjertelig takk til Kyomi for hjelpen!

Norsk Mops Klubb 13.07.2014
Dommer: Savicic Nebojsa fra Serbia

Storm var først ut som vanlig og dommeren var nok vant til litt røffere mentalitet på hundene der han kom fra for jeg hadde lagt merke til at alle andre måtte vise tennene selv og at han knapt tok på hundene (det var doberman før oss i ringen).
Så han ville også at jeg skulle vise dem men jeg sa at det er ok, han er snill, så han kikket selv inn i munnen til Storm og syntes det var gooooood 🙂

Storm blir bedømt

Dommeren brukte også god tid på å kjenne på kroppen hans og han gynget godt på ryggen hans.  Ringsekretæren gav meg et rosa bånd i dag også og glad ble jeg for det!

Hun overtok Storm mens det var Amigo sin tur.

Kom igjen gubben 🙂

Ser dere linselusa...?

Dommeren likte Amigo såpass at han også fikk CK og så var det tid for å løpe med begge i ringen….. jadda jadda – hvordan skulle jeg få dette til da??  Brått ut fra intet kom en mann inn i ringen og sa at han kunne hjelpe meg så han fikk Amigo i neven og så løp vi to runder før dommeren gav Storm BIR-rosetten – wow!

Storm BIR og Amigo BIR veteran

Tusen takk til den ukjente mannen – det viste seg i ettertid at det var helgens speaker  som trødde til og hjalp en stakkar i nød 🙂

Kritikken til Storm:
«Correct size.  Very good head.  Good position of ears.  Long neck.  Correct topline.  Good croups.  Correct in front.  Correct movement.  Good balance».
Excellent, nr 1, CK, CERT, 1 BHK, BIR

Kritikken til Amigo:
«Correct anatomy.  Correct head.  Strong neck.  Good coat.  Good body muscle.  Good downline.  Correct angulations.  Good movement».
Excellent, nr 1, CK, 2 BHK, BIR veteran

Når vi var ferdige så var det enda mange timer til finalene skulle starte.  Jeg fikk besøk ringside av ei jente som var interessert i stabijhoun og som stod på valpeliste til neste år.  Vi gikk en tur sammen med hundene og det var kjempekoselig!  Masse lykke til med valp til neste år Rita Therese!

Når finalene begynte så kom Kathrine på besøk; henne har jeg kjent siden dengang hun stilte Amigo til BIG 4 på NKK Hordaland i 2007.  Hun er ei supertrivelig jente som er en meget dyktig handler og hun har stilt Amigo flere ganger opp gjennom årene.
De to har en utrolig fin kjemi sammen og det er ingen som kan vise Amigo så vakkert som hun <3
Jeg hadde så lyst til å spørre om hun kunne tenke seg å vise ham i BIS veteranfinalen men visste ikke om det ble masete fra min side…  Hun var jo tross alt her som «turist» 🙂  Men jeg spurte nå likevel og ble kjempeglad når hun sa ja – jeg blir helt rørt faktisk hver gang jeg ser de to sammen.

Her kommer noen fine bilder av dem.

Amigo <3

Så lett og ledig!

Oppstilling

Det var 10 flotte veteraner med i finalen og utrolig nok ble Amigo plukket ut aller først av dommer Cristian Stefanescu!  Wow – det betyr jo plassering!  De andre ble takket av og så var det å løpe noen runder til.

De fire i BIS veteran

Utrolig nok ble Amigo ropt opp til BIS 3 veteran!!!!!!!  Jøsses, jeg ble så rørt at jeg nesten ikke klarte å ta bilde av dem.

BIS 3 veteran

Tusen millioner takk til deg Kathrine for at du har lyst å stille Amigo – dere to er bare BEST!!!

Så var det tid for gruppefinalene og i gruppe 7 var det fortsatt de samme to som i går.  Denne gangen var det weimaraneren som vant og Storm ble altså BIG 2.

Storm BIG 2

FOR en helg!
4 CK
2 CERT
2 BIR
2 BIR veteran
BIG 1
BIG 2
BIS 3 veteran

Helgens resultater....