Det er mye hundeting på gang for tiden 🙂

Jeg fikk lokket med meg Jan-Erik og Tara til å bli med på blodsporprøve på Voss i dag.  Det betød at vi måtte stå opp i firetida for å nå ferja som gikk 06.15.   Bare fordi vi ikke ville reise fredag kveld og overnatte.

Djeeeeeez – det er bare hundefolk som kan finne på noe slikt en lørdag morgen!!!!  Jeg vet ikke hvem som var mest komatøs av oss når vi dro jeg men jeg var rimelig stiv i blikket når vi satte oss i bilen 🙂

Det var flott sporvær – 12-14 grader, litt overskyet og noe vind.  Det var imidlertid tørt i terrenget for det har vært unormalt fint vær de siste ukene.

Det var 14 ekvipasjer som stilte til start og alle tre hundene våre skulle dømmes av samme dommer så det var jo knallbra; da kunne vi kjøre sammen ut til møteplassene og vente i lag på hverandre.

Prøveleder Ronny Jordalen hadde kontroll på oss 🙂

Storm var førstemann ut av oss.  Han startet i fint driv og jobbet med god intensitet fram til første vinkel; der dukket det opp ferskspor som han selvsagt måtte sjekke ut.  Det er ganske lett etterhvert å se når han går over i jaktmodus; han blir mye mer intens og flyr rundt og rundt for å snuse.  Etter noe utredning kommer han over på sporet igjen og jobber fint helt fram til nesten slutt.  Der er vi ved ei myr og der må han virkelig jobbe for å finne ut av det.  Men han finner ut av det og kommer til sporslutt og jeg er superstolt av gutten.  Det var krevende for ham for det var varmt når sola dukket opp og han ble både sliten og tørst.  Men som den typiske stabij så gir han seg jo ikke 🙂

Jeg må få skryte av sporleggeren min; dette var virkelig et hjortespor som gikk både rett til værs og innom alle mulige slags terreng.  Veldig variert og spennende spor må jeg si; tusen takk for det Kari!

Etterhvert var det Jan-Erik og Tara sin tur.

Klargjøring før sporstart

.. og der var de i gang!

De var litt uheldige med selen; Tara klarte å smyge seg ut av den en gang og de måtte stramme den inn noen hakk.  Ellers traff de på rykende ferske far etter elg og det syntes Tara var spennende.  Men hun jobbet videre i et nydelig tempo og kom fram til sporslutt etter litt leiting.

Så begynte det å nærme seg Amigo sin tur.

Jeg hadde fått aura mens jeg satt og ventet på tur; dvs. at jeg visste at et migreneanfall var i anmarsj.  Migrene har jeg levd med siden barndommen og den kan jeg stort sett kontrollere med medisiner.  Men ikke når den forvarsler med aura… .
Når auraen utvikler seg mister jeg sidesynet og vet at et helvetes anfall er i anmarsj innen en times tid.  Shit shit shit….  Dette ville jeg ikke ha NÅ!  Jeg heiv i meg Maxalt som jeg alltid har med meg og håpte at vi kom i gang med sporet før hammeren slo til.

Og vi klarte det ganske bra; jeg var glad for at Amigo gikk så rolig på sporet for jeg hadde litt problemer med å se hvor jeg satte beina.  Og kvalmen var ikke langt unna.  Men gutten gjorde en kanonfin jobb og vi kom til sporslutt uten nevneverdige problemer.

Deretter var det for oss å vente – jeg var susete i hodet av smerter men jeg klarte nå likevel å holde en grei samtale med gjengen på standplass.  Jeg er så vant til å undertrykke hodet så det gikk på et vis 🙂

Så var det tid for å få dommen.

Storm sin kritikk, dommer Svein-Magne Vassdal:

«Storm tar sporstart meget godt.  Litt høgt tempo, får tap pga ferskspor i 1 vinkel.  Bruker litt tid på utredning av dette men kjem fint innpå igjen.  Markerer sårleie.  Meget gode vinkler og avhopp.  Helhetsinntrykket i dag er meget godt».
1 premie

Jeg er kjempefornøyd med gutten!!

Kritikken til Amigo, dommer Svein-Magne Vassdal:
«Hunden tar sporstart meget godt.  Sporer i meget godt tempo.  Utreder tap, vinkler og avhopp meget godt.  Meget god konsentrasjon og vilje.  Helhetsinntrykk i dag er meget godt».
1 premie

Wow; begge to fikk 1 premie – jeg kunne ikke blitt mere fornøyd enn dette!  Til tross for mitt elendige hode i sporet så var det herlig å bare stole 100% på Amigo og bare følge etter.  Jeg kunne vel nesten ha gått med bind for øynene hehe for så sikker var han.

Det var 14 deltakere med i dag.  Av disse fikk fem stykker 0, to fikk 2 premie – Tara var en av dem – og sju stykker fikk 1 premie.

Prøvevinner 1 pr m/HP Inger-Marie Haugland med langhårsdachs NSVCH Anazeide, andreplass 1 pr m/HP Frode Nordeide og strihårsdachs Captators Geela og tredjeplass 1 pr Frode Bunes med langhårsdachs Tico

Jeg har hatt en kjempefin dag på Voss og vil takke så hjertelig for et supert arrangement og vi kommer helt sikkert tilbake til neste år dersom det passer slik!