Da er artikkelen i Bergens Tidende ute og jeg synes den ble fin 🙂

LINK:  Bergens Tidende

Her er litt flere bilder fra dagen; det er Ove Olderkjær fra Bergens Tidende som har tatt dem.

NESEMIDD
Etter at jeg kom tilbake fra reinsdyrjakta så var begge hundene lettere satt ut.  De nøs konstant ved den minste bevegelse og av og til ble de stående og henge med hodet og snorke (reversed sneeze) og mine mistanker gikk til at de kunne være smittet av nesemidd.

Amigo var ikke så himla plaget men Storm putra rundt som et lokomotiv hele tiden og eneste som manglet var dampen som stod ut ørene hans.  Det var myyye lyd for å si det slik!  Appetitten og almenntilstanden var det imidlertid ingenting å si på, men det er det jo oftest ikke når det gjelder denne sjukdommen.

Jeg følte meg nokså sikker på at det måtte være nesemidd og siden Tara også har gått omkring og nyst i det siste og Lexi til Eirik også har begynt å grynte etter å ha vært i kontakt med hundene mine så var det vel ikke mer å lure på.  De måtte sjekkes hos veterinær og behandles.

Dersom det stemte at det var nesemidd så kunne det også muligens være en forklaring på hvorfor Storm hadde så store problemer på sporprøven; han mistet jo sporet og måtte jobbe som en makk for å klare å finne ut av det.
Slik som det har han jo aldri vært før – og det sporet på Stord noen kvelder tidligere måtte han jo også jobbe mye på.  Jeg sier det ikke som en unnskyldning for at han har prestert dårlig men mer som en mulig forklaring.  Dersom luktesansen er nedsatt så er det jo ikke så rart at han sliter.

Så jeg tok Storm med til veterinæren og det ble tatt prøve fra nesen og titta under mikroskop.  Nesemidd er alltid vanskelig å oppdage uansett om du titter i mikroskop eller legger bikkja i narkose og blåser ut gass i nesa  – det blir ofte til at man behandler symptomatisk på mistanke.

Atsjooooooooooooo!

Begge guttene er nå altså behandlet og allerede dagen etter var det bedring å se.  De fikk medisinen (Advocate) på fredag og i dag er det tirsdag og begge er helt symptomfrie og kvikke.  Så jeg føler nok at vi har gjort det rette.

Jeg kontaktet også andre hundeeiere hvis hunder har vært i kontakt med mine og noen av dem har også symptomer.  De ble anbefalt å behandle bikkjene slik at vi unngår en vond sirkel.  Jeg skal dessuten til NKK Rogaland på søndag og da må begge være friske og sunne.