Våren er snart i anmarsj (okei jeg VET at vi fremdeles er i januar og det er iskaldt ute og mørkt om morningen…), men likevel.  Erfaringsmessig er det mye som skjer framover mot sommeren og jeg har forlengst lagt planene for hva jeg skal bedrive fritiden min med i de kommende måneder!

Først og fremst så er det jaktfeltsesongen som sparkes igang i januar.  Stevnene er mange og valgmulighetene store siden jeg bor midt i skjæringspunktet mellom Hordaland og Rogaland.  Det tar omtrent like lang tid å kjøre til Åsane i Bergen som til Lye på Jæren.

Her er stevnene som jeg håper å delta på:
13.01  Åsane
27.01  Åsane
03.02  Jæren
17.02  Tysvær
24.02  Tysvær
16.03  Løten (NM)
24.03  Karmøy (RC)
07.04  Jæren (RC)
21.04  Fusa
28.04  Karmøy (RC)
05.05  Jæren (RC)
12.05  Karmøy
26.05  Tysvær (RC)
01.06  Sokndal (RC)
02.06  Karmøy

Det er noen av disse som jeg ikke får med meg pga hundeutstilling, sporkonkurranse og andre stevner men stort sett blir disse gjennomført 🙂

Ellers skal jeg bruke tid på hund og spor selvsagt.

Jeg startet på valpekurs med Storm denne uka og skal fortsette med det de neste fem ukene.

Det blir sporkurs i regi av Fitjar Stord Hundeklubb første helgen i mars og jeg planlegger et sporkurs for Bergen JFF lenger utpå våren (etter at jaktfeltsesongen er over?).  Det er også flere andre hundeklubber som har meldt sin interesse men jeg har foreløpig måtte være avventende i og med at jeg er alene instruktør og jeg har så få hele helger å ta av.  Jeg vil jo så gjerne men sliter med kapasiteten!

Storm skal debutere i utstillingsringen 10 februar i Ølen og da er han rundt fem måneder gammel.  Det er kun for treningens del jeg gjør det og jeg velger å ikke stille Amigo her.  Han har likevel oppnådd det han kan og jeg vil heller «børste støv» av ham når han runder åtte år og blir veteran 🙂  Da kan det hende at vi dukker opp på en utstilling eller to i løpet av året.

Sporprøver blir det også noen av – ordinære prøver er 4 mai i regi av Fitjar Stord Hundeklubb og jeg skal dømme der.  Dagen etter er det konkurranse i Sandeid og mulig jeg melder oss på som deltakere der.  Jeg vil gjerne at Amigo skal stille på et par konkurranser i løpet av året for å holde ham på hugget.
Ellers regner jeg med at det blir fullt opp med bevegelige prøver jo nærmere jaktstart vi kommer… kjære alle som tenker på godkjenning: gjør det unna i GOD tid før hjortejakta starter!

Storm skal først og fremst bli trent som ettersøkshund og jeg kjenner at tålmodigheten min begynner å bli litt tynn nå siden det foreløpig ikke er ideelle forhold med minus 10 grader og barfrost.  Det er ikke det beste starttidspunktet for nyinnlæring av spor synes jeg så vi får vente til det blir mildere i lufta.  Målet er godkjenning i løpet av 2013, men vi har det absolutt ikke travelt 🙂

Som om ikke disse tingene her er nok så har jeg begynt på utdanning som brannkonstabel (har jo jobbet i brannvesenet siden 1998) som en del av deltidsreformen, og da er det samling annenhver onsdag kveld etter jobb og masse innleveringsoppgaver og en og annen helgesamling.
I juni blir det praksisuke på Hydro Karmøy og deretter er det eksamen.  Det er mye å holde styr på når dagjobben min i tillegg er svært så travel og jeg kjenner at jeg blir drittlei innimellom og skjønner ikke helt hva jeg driver med 🙂

Jaja.  I mars blir det NM jaktfelt på Løten og i sommer håper jeg på å ta turen over til Åland til valpesamling med alle søsknene til Storm.

Puh!

På tur til Dreng