Hva hadde du gjort om du kjørte på et dyr – enten det er en katt, rådyr eller hjort?  Kjørt videre og tenkt «skitt au – det er ikke mitt problem?»

Jeg merker meg at det er en del som gjør nettopp det – gir blaffen.  For en tid siden hørte jeg om en hjortebukk som ble oppdaga tilfeldig i ei grøft med alvorlige skader – hvor lenge den har ligget der og hadde vondt må da gudene vite.  Ingen har meldt fra til viltnemnd eller politi (02800) – bare sjekka at bilen er kjørbar og så fortsatt som om ingenting var skjedd… jeg blir utrolig trist og lei meg når jeg hører om sånt.  Bukken ble tilslutt avlivet av en lokal bonde som bodde i nærheten.

I kveld var jeg ute og tok meg av ei rågeit som var påkjørt – en kompis av meg hadde oppdaget henne rett ved skoleveien her hvor vi bor.  Den har tydeligvis vært død en stund for den var helt stiv.

Dyret så helt ut – det var hodet som har fått smellen og sendt henne utfor autovernet.

Den sorte plastdingsen stammer fra bilen antar jeg.  Heldigvis så var det ikke melk i juret – da hadde kalven(e) gått døden i møte ganske snart, for de klarer seg overhodet ikke alene enda.

Jeg forundrer meg over at ingen har gitt beskjed – snakket med viltnemnda og de hadde ikke fått noen telefon.  Siden hun var såpass stiv så har hun ligget der en stund.

Jeg oppfordrer alle til å ringe 02800 dersom man kjører på vilt – de kontakter viltnemda som sender ut folk for å enten gjøre et ettersøk eller å ta seg av kadaveret om det ligger i veibanen.

For all del – ikke kjør videre som om ingenting har skjedd!