På lørdag var jeg i Sokndal sammen med venner fra Kammeret for på skyte på langt hold.  Dvs.  lengre enn jeg er vant til 🙂

Avstandene vi skjøt på

 Kanskje ikke så lett å se på bildet, men det var spenn fra 300 til 700 m.  Stålplater i størrelsesorden 30×30 og noen litt mindre.

Jeg har begynt å lade selv i stedet for å ruinere meg på ferdigammo, og derfor var det ekstra gøy å få teste hvordan de ny patronene ville oppføre seg. 

Jeg lader Lapua Scenar 108 grs med 40 grs N11.

Standplass

 Tofot er noe jeg ikke har – og ikke hadde jeg med meg eget liggeunderlag heller… så derfor må man improvisere litt 🙂

"Hundeteppe" og fjellduken

 Det funka som snus det – jeg traff alle mål fra 300 til 700 m med velvillig hjelp fra Jørgen til å gi meg instruks om hvor mange knepp jeg måtte stille, samt  alle som spotte for meg (Jørgen, Tord og Krister). 

Jørgen spotter

 I tillegg fikk jeg en kronograf av Krister – tuuuusen takk du er supersnill! Jeg fikk målt hastigheten på kulene mine til 842 m/s.

Tord, Jørgen og to lokale skyttere

 Vi hadde en utrolig artig dag på skytebanen og det var fasinerende å oppleve å treffe på såpass lang avstand – børsa mi liker i tillegg kulene godt for på 100 m etterpå så gikk de hull i hull. Passer bra for kommende jaktfeltsesong (nå er det bare opp til MEG).

Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli heter det; lille frøkna (4 år) til Krister var ivrig deltaker på skytebanen også.  Ikke så nøye på dette med å sikte – bare det smalt så var det heeelt greit 🙂 

Krister og skytterprinsessa

 Det frister til gjentakelse med langhold!