Denne helgen har vært veldig innholdsrik og variert!

Lørdag morgen dro jeg til Ølve i Kvinnherad for å dømme ferskspor.  Nydelig vær men litt kaldt.  Vi skulle egentlig hatt utgangspunkt i en hjorteobservasjon fra tidlig morgen av, men det skar seg litt da kjentmannen måtte ut og avlive en hjort som lå i ei grøft.  Sannsynligvis var den påkjørt, men ingen hadde meldt ifra.  Etter hva jeg har skjønt så er det nokså vanlig at f.eks yrkessjåfører ikke melder fra så lenge bilen er uskadd…. Hjelpe meg sier jeg – betyr virkelig ikke et dyrs lidelser noen ting??  Hvor lenge denne hjorten har ligget med knust bakbart må gudene vite; godt at man fikk avlivet den.

Men tilbake til fersksporet; vi hadde ingen sikker observasjon å gå etter, så vi tok turen ut i skogen sjølv og leita.  Det var mye spor og avføring å se, men ingenting ferskt.  Før etter halvannen times leiting; da så vi ferske spor etter kolle og kalv.  Bikkja ble satt på sporet og så var prøven igang.  Og dommeren var fornøyd etterpå og kunne gratulere med ny godkjent ettersøksekvipasje 🙂

Seinere på dagen ble det en tur ut på byn med indisk mat og Stand Up med Latter on Tour.  Mye bra der, men jaggu deg er jeg blitt litt for voksen for å høre om driting og puling – den slags snakk appellerer vel mer til fjortisene…

I dag var det søndag og jaktfeltdag.  Jæren denne gangen og Rogalandscup; den tredje i rekken.  Jeg skjøt elendig og endte på 109 p.  Likevel ble det 9 pl i JB – det er helt horribelt svakt mener jeg.  Men men, jeg kan vel ikke klage…?  Vi dro tilbake straks vi var ferdige med skytinga, men fikk høre etterpå at jeg kneip seieren i min klasse i cupen (F) og det betyr at jeg har 3 av 3 seiere.  Det gjenstår ytterligere 3 stevner og jeg trenger kun èn seier til før jeg har vunnet cupen.

Neste søndag er det LM – landsdelsmesterskap i Nordhordland og vi er en gjeng herfra som drar sammen.  Helgen deretter er det FM – fylkesmesterskap.  Jeg er usikker på om jeg kommer til å dra dit; det er nemlig et ettersøksseminar i regi av sporhundsentralen som jeg gjerne vil få med meg.  Uken etter det er det NM…. og jeg har faktisk meldt meg på 🙂