Vi gikk to sporprøver forrige helg og jaggu skulle vi gå to til denne helgen – det er ganske heftig 🙂

Denne gangen skulle vi til Nordhordland og jeg var så utrolig heldig å få overnatte hos Ann-Sophie som eier og driver Kvalheim Fritid i Bøvågen.

Første prøven ble arrangert av Norsk Bassetklubb og det var 14 deltakere med.  Etter at jeg var ferdig å gå med Storm så skulle jeg gå med  engelsk springer spaniel Amanda som tilhører Ann-Sophie siden hun har ødelagt kneet sitt og ikke kan ture rundt i skogen.

Først ut var altså Storm.   Han starter flott og jobber i et godt tempo hele veien.  To steder har det vært hjort der helt nylig og han må jobbe for å utrede det.  Men jeg gir ham tiden til å jobbe seg tilbake og jeg er veldig fornøyd med at vi samarbeider så bra som vi gjør.  Jeg føler etterhvert at jeg leser ham godt og jeg lar ham få tid på seg til å utrede.  Å pushe på for mye tror jeg ville ødelagt mer enn det gavner.  Så da vi kommer til sporslutt har jeg en bra følelse for jobben vi har gjort.

Samla blodsporprøve hos Norsk Bassetklubb, Bøvågen 08.04.2017
Dommer:  Siv Tvilde

5 x Særdeles godt
2 x Meget godt ( tapsarbeid, arbeidsmåte)
Kontakt med vilt

Kritikk:
Særdeles god sporstart.  Misser spor der hjortevilt har krysset.  Må jobbe mye for finne tilbake.  Går ut på ferskt i siste vinkel og må jobbe seg tilbake.  Går rett til skank.
1 premie

Dommeren sier under kritikklesingen at hun er imponert over arbeidsviljen til Storm og at føreren stoler 100% på hunden sin og lar ham utrede.
Han blir nr 4 av 14.

Jeg skulle jo gå med Amanda men det var ikke frøkna helt fornøyd med – hun ville helst gå med mammaen sin <3  Så vi kom i grunn ikke lenger enn til sporstart idag.

De tre beste ekvipasjene

Grete og Heika som ble N VCH

Petit Basset Griffon Vendeen, Basset Fauve de Bretagne og Basset Hound

En lykkelig nybakt N VCH og NORD VCH fra Danmark

Etter å ha vært på en overdådig deilig middag hjemme hos Ann-Sophie så var det tid for den fjerde sporprøven denne uka… (de gærne har det godt!)

Arrangør var Nordhordland Jakt og Fiskelag og her var vi 12 deltakere.

Vi gjorde en liten «tabbe» kvelden før – det var en skank som ikke var funnet på en av smultringsporene så jeg sa at vi kunne jo alltids prøve oss.  Men hvor eksakt sporstart var var litt uvisst da sporlegger var gått hjem og merkebånd tatt ned.  Så det ble litt «sånn omtrent» område vi begynte på.  Storm jobbet bra han men jeg tror ikke helt vi var på rett sted så etterhvert gav jeg opp og så gikk vi tilbake uten skanken.
Så når vi startet på dagens prøve virket han sliten; han begynte å spise gress og var litt treig med å få i gang.  Så det må være en note to self – ikke overarbeid ham før en prøve!

Vi venter på tur

Wigdis koser seg 🙂

Som sagt ble det litt haltende start der han krysser litt hit og dit og må jobbe mye i vinkler og avhopp.  Men igjen så lar jeg han ta seg ut og arbeide seg gjennom og jeg stoler virkelig på innsatsen hans.  For han er en seiging; han gir seg aldri 🙂

Så vi kommer oss til sporslutt og jeg er ganske fornøyd med ham sjølv om jeg føler det har vært noe rot innimellom.

Samla blodsporprøve hos Nordhordland Jakt og Fiskelag, Lindås 09.04.2017
Dommer:  Siv Tvilde

5 x Særdeles godt
2 x Meget godt (sporstart, tapsarbeid)

Kritikk:
Ekvipasje starter litt sent, kutter litt i vinkel og tar spor inn igjen.  Kutter vinkel igjen og bruker lang tid på utredningen.  Jobber seg inn igjen men går ut i siste vinkel og må jobbe seg tilbake for å finne siste xx  xx og sporslutt. (xx – uleselig).
1 premie

Under opplesningen sier dommeren at hun er meget imponert over fører som stoler så til de grader på hunden sin og lar ham utrede tapene.  Hunden prøver også å vise sårleiet for føreren ikke bare en men to ganger – han står med snuten godt planta i sårleiet og forventer at fører skal titte ned men neida – hun reagerer ikke 🙂  Så da snur han seg på siden slik at fører skal se og markerer enda mer men fortsatt så er føreren helt blind… Da gir han opp og fortsetter 🙂  Det var visst ganske fornøyelig å se!

Storm blir nr. 5 av 12 i dag.

N UCH NORD VCH AD Storm 1 premie og nr 5 av 12

Tusen hjertelig takk til arrangørene for strålende arrangement!