Nytt av året er noe som kalles Rogalandsmesterskap for blodspor – det var samla prøve hos to ulike klubber lørdag og søndag og hundene må delta på begge to for å kunne regnes med i mesterskapet.  Det var ingenting i veien for at man bare deltok på en av dem som på en vanlig samlaprøve.  Veldig artig tiltak må jeg si!

Den hunden med minst poeng kom til å vinne – jeg vet ikke helt hvordan dette ble beregnet men antar det har noe med minst antall «feil» å gjøre.

I alle fall – jeg hadde meldt på begge to og var så heldig at jeg fikk overnatte hos en kompis så jeg slapp å kjøre hjemmefra midt på natten når jeg skulle på neste dags prøve som var i Egersund.  Tusen hjertelig takk til Svein Erik og Kjersti Elin for gjestfriheten!!

Første prøven var i Noredalen i Sandnes og det var 25 deltakere med.  For første gang var det med ikke mindre enn fire stabijer!!!  Det har jeg aldri vært borti før – den ene av dem kom helt fra Sverige så det var utrolig gøy!

Ungarsk mynde - nydelig og meget dyktig sporhund!

Storm skulle ut ganske tidlig og vi hadde en laaaang og bratt skogsvei å gå før vi endelig var på sporstart – tror vi gikk en halvtime bratt oppover så alle mann var rimelig varme når vi kom fram til start 🙂  Det var også ganske fint vær så jeg angret et øyeblikk på alle klærne jeg hadde på meg (stilongs, regnbukse, genser på genser osv).

Allerede helt i starten så har hjorten krysset sporet og da synker hjertet mitt med en gang. For Storm har mye jakt i seg og slike gode lukter kan være utfordrende.  Men han fiksa det og vi jobbet oss videre helt til vi kommer til det som vi senere får vite er avhopp i vinkel og her har hjorten nettopp vært – det ligger nysparka mold overalt og ferske avtrykk etter en bukk er umiskjennelige.  Storm utreder og utreder og jeg tar han til ulike retninger for å finne utgangen og inn på sporet igjen og brått er han over på sporet igjen og fortsetter i fint driv til sporslutt.
Å jobbe så intenst både for å la hunden finne ut av ting sjølv samt prøve å tolke det som skjer er ganske slitsomt men jeg er veldig fornøyd med vår innsats og håper at vi har klart oss sånn noenlunde.

Det blir en lang dag å vente, noen er fornøyde og andre ikke fullt så happy for det har vært mye vilt i sporene og ikke alle har kommet i mål.

Vafler og kaffe hører med når vi venter!

Spente deltakere

Sannhetens øyeblikk

Samla blodsporprøve hos Rogaland Dachshundklubb, Noredalen 01.04.2017
Dommer:  Oskar Peder Leirvåg

6 x Særdeles godt
1 x Meget godt (tapsarbeid)

Kritikk:
Starter rolig, får hjortespor i starten etter ca. 20 meter.  Hunden sporer på blod, treffer flere hjortespor.  Utreder i alt fire hjortespor.  Kommer til sporslutt etter 39 minutter»
1 premie!!

Omtrent halvparten gikk ut med 0 i dag så at Storm får 1 premie og blir nr 7 av 25 er jeg utrolig stolt over!

Gratulerer så mye til prøvevinner Frode Bunes!

Prøvevinner (dachs langhår) og nr 3 (ungarsk mynde). Nr 2 var dratt avgårde da bildet ble tatt.

Neste dag skulle vi til Eigersund JFF og omtrent de samme ekvipasjene var med i dag også.

Litt andre værforhold i dag med tjukk tåke fra morningen av men heldigvis lettet det utover dagen.

Tungt vær men tåka har lettet

Prince Charming...?

Storm startet i et flott tempo og han jobbet kjempebra både i avhopp og vinkler.  Jeg fikk en god følelse for at dette skulle vi klare. Da vi var nesten på sporslutt så ser jeg på ham at han begynner å leite etter sporet – det finnes ingen vind og det er et åpent terreng med lite vegetasjon.  Slike forhold er tricky for han trenger litt luft for å finne vitringen.  Så jeg ser jo at han leiter og vi prøver så godt vi kan å utrede i alle retninger men dessverre for oss så beveger vi oss vekk fra sporslutten.  Så det ender som det gjør i en smultring.
Skikkelig synd for Storm gjorde en knalljobb fram til dess.  Og når sporlegger seinere forteller at da han skal hente skanken så har vi passert stedet på ca 15 meter – ja da er det en bitter pille å svelge skal jeg glatt innrømme.  Jeg er irritert på meg selv – ikke Storm for han gjorde sitt beste.

Samla blodsporprøve hos Eigersund JFF, Eigersund 02.04.2017
Dommer:  Trond Frostad

Kritikk:
Ekvipasjen starter i et meget fint tempo.  Følger sporet på en overbevisende måte, men får tap som ikke utredes.  Prøven avbrytes av dommer etter 35 minutter.
0 premie.

Samla sett i Rogalandsmesterskapet så blir vi nr 12 av 19.

Foruten sporet så ble det litt drama på standplassen – jeg stod ute og pratet da jeg legger merke til en unge som sitter i toppen på ei furu.  Sykepleieren og sikkerhetsinstruktøren i meg slår inn og jeg bemerker at det der ikke er særlig bra.  Men de andre synes nok jeg overdriver; det går nok fint.

Jaggu sa jeg smør – knappe 10 minutter etter hører jeg et voldsomt brak og dunk og så absolutt stillhet.  Jeg tenker det verste og løper fram til treet for ungen har falt nesten 3 1/2 meter ned og landet i en sandkasse.  Han har slått nakken og ryggen i fjølkanten og ligger kritthvit og musestille på bakken.  Rygg- og nakkeskade tenker jeg og ambulanse blir tilkalt og de henter ungen.  Heldigvis slapp han med skrekken men det der kunne fort ha endt stygt.

Til begge arrangørene av sporprøvene – tusen hjertelig takk for flotte arrangement og ikke minst idèen om et Rogalandsmesterskap!  Jeg kommer gjerne igjen til neste år 🙂