Gurimalla så treig jeg er med å skrive!  Men jeg har dessverre vært mye plaget med migrene i det siste og derfor har jeg ikke hatt overskudd til å skrive så mye.  Men vi har jo deltatt et par utstillinger siden Ølen da!

NKK Bø 21-22.02.201521-22.02.2015
Allerede helgen etter dro vi til Telemarkshallen og NKK Bø.  Tara ble stilt på lørdagen og Storm og Amigo på søndagen.

Det gikk ikke helt veien for Tara; hun ble funnet å være en smule for høy og dermed ble det 0 for dagen.  Veldig synd, men det skal ikke hindre oss i å stille flere ganger for det er kun små millimetre om å gjøre og det er ikke sikkert at neste dommer er like opptatt av høyden.

Tara og Jan-Erik

På lørdagen traff jeg også på Kathrine som hadde vært så snill å si ja til å stille Amigo neste dag.  Hun var ved flatringen hele dagen; det var visst 72 stykker med!  Tror det var den mest tallrike rasen den helgen.

Ace er en supernydelig gutt og han endte opp med å bli nr 4 av 11 flotte champions!

Kathrine og Ace

På søndagen var det Storm, Amigo og Birk som skulle i ilden for dommer Arvid Göransson.

Storm fikk en grei kritikk av dommeren men det holdt bare til very good – han syntes han var for tynn.

Storm

Kritikken til Storm:
«Meget bra hode.  Fine proporsjoner.  Fint uttrykk, bra hals.  Kunne vært lengre brystbein, utmerket steglengde, gode vinkler foran og bak, rettsteld, aning hardt oppdratt buklinje, åpen pels».
Very good

Deretter var det Amigo og Kathrine sin tur.

Amigo og Kathrine

Kritikken til Amigo:
«Meget bra hode.  Bra uttrykk.  Meget vakre øyne, velansatte ører, bra hals, overlinje.  Meget bra kors, bra brystkorg, meget god lengd i brystbein.  Tilstrekkelig vinkler foran, bra vinkler bak, noe veik mellomhand, rører seg bra fra alle hold».
Excellent, CK, 2 BHK, BIR veteran

Tusen takk Kathrine for at du stilte Amigo for meg <3

Vi valgte å dra hjem i stedet for å vente på BIS veteranfinalen; det var småruskete vær over fjellet og jeg regnet ikke med at han ville bli shortlista av dommeren der.  Så vi dro – like greit når det er mange timers kjøring og man skal på jobb neste morgen.

Et par dager etter NKK Bø fikk jeg etterlengtet besøk av Erica som er Storm sin oppdretter.

Litt hardt underlag men de koste seg sammen <3

Hele fire dager til ende var hun her og vi har storkost oss med god mat, vandring ut til Ryvarden, beina godt opptrukket i sofaen med tekopp, sjokolade og masse koselig prat og nestsiste dagen dro vi på utstilling til Nordhordland Hundeklubb der halvsøsknene Storm og Kayak (4,5 måned) skulle stille 🙂

Nordhordland Hundeklubb 28.02.2015
Vi hadde opprinnelig oppmøte kl 09.00 og det betydde at vi måtte dra hjemmefra før kl. 05.00 dersom vi skulle ha sjanse til å nå det.  Så jeg var i kontakt med utstillingsledelsen et par uker før og fikk lov til å komme som siste rase (det var jo bare oss to stabijer og ingen andre gruppe 7 hunder).  Jeg sjekket også dagen før at det var i orden og fikk beskjed om at alt var i orden.

Så vi dro av gårde og var framme sånn i 10-tida; en times tid før det var vår tur.  For sikkerhets skyld gikk jeg bort til dommerbordet og ringsekretæren for å gi beskjed om vi var kommet og da fikk jeg til svar at vi var listet som «ikke møtt» og strøket fra programmet…!!!  Oi!  Da kjente jeg panikken sige innover meg en smule skal jeg innrømme, men vi fikk heldigvis ordna alt kjapt slik at vi fortsatt kunne være med.  Det var en kommunikasjonssvikt heldigvis. Puuuuh!
Men hadde ikke jeg spurt der og da så hadde vi aldri blitt kalt inn i ringen og hele turen vår hadde vært forgjeves.

Kayak er en herlig liten krabat og han minner meg veldig om Storm da han var like liten.  Irene hadde med seg guttene og det var kjempekoselig å treffe dem.  Erica hadde sagt seg villig til å vise Kayak i ringen for dem.

Erica med guttene sine <3

Dommeren vår var Knut-Sigurd Wilberg og jeg hadde hørt at han kunne være veldig streng og rask og at han bedømte hundene selv mens de ventet på tur.  Så jeg var opptatt av at Storm ikke skulle stå som ei ku men heller sitte og vente til det ble hans tur i ringen.

Men først var det lille Kayak.

Er det noe å stresse for sier du...?

Han har aldri vært på utstilling eller i en hall eller noe som helst, men han taklet all ståheien rundt seg med glans.

Snuse snuse, hva er dette for noe ?

Flinke Kayak!

Dommeren smilte og lo og sa at han var så søt og dermed ble han BIR valp i sterk konkurranse med seg selv 🙂

Deretter var det Storm sin tur.  Det gikk lynraskt og jeg tror jeg var i ringen i ett minutt…?  Og så var han brått BIR  – alene i rasen som vanlig 🙂

Kritikken til Storm:
Hannhund av meget god type.  Godt hode.  Kunne vært mer utfylt i kroppen».
Excellent, CK, 1 BKH, BIR

BIR voksen og BIR Valp

I gruppefinalen var gruppe 7 og 8 slått sammen både for valp og voksen.  Det er noe jeg generelt ikke synes er noe gøy, og det er i alle fall åtte år siden sist jeg gjorde det.  Det har med at man har flere grupper i samme gruppefinale og hvordan plukker man da en vinner…?  Jeg synes jo man kunne ha en finale for hver gruppe jeg da, men jeg ser også behovet for å slå sammen når det er få deltakere og det er en mindre utstilling.

Kayak hadde vel tre gruppe 8 hunder å konkurrere mot og tror dere ikke at han gikk hen og VANT???  Jøss det var utrolig gøy!

Dream Track Captain Kayak BIG 1

Så var det Storm – han hadde også flere gruppe 8 hunder å konkurrere mot.

I gruppefinalen (gruppe 7/8)

Og nok en gang slo Ålenningene til; Storm ble BIG1!!

N VCH Storm BIG 1

Jeg og Erica holdt jo på å flire oss ihjel; halvbrødrene fra Finland kapret hver sin BIG 1; dette er definitivt ikke hverdagskost.  Irene som aldri har vært på utstilling skjønte nok ikke bæret av hva som skjedde; antakelig trodde hun at dette var normalen og at slik er det hihi.  Men om du leser dette Irene – dette er HØYST uvanlig hihi!

BIG-gutta

Dette betydde faktisk at vi måtte stille opp i BIS neste dag.  Først dro jeg til flyplassen med Erica for hun skulle hjem den dagen.  Deretter dro jeg direkte tilbake til Knarvik for å stille både Kayak og Storm.  Crazy ja – jeg vet 🙂 (er jo liksom bare 3 timers kjøring HVER vei…).

I BIS valp

Kayak i BIS-ringen

Storm i BIS-ringen

I BIS

Begge to var kjempeflinke i ringen men ingen av dem plasserte seg der; men det gjorde jo ikke noe så lenge vi hadde hatt sånn suksess dagen før 🙂