Jeg har forlengst lagt planer for hva jeg skal finne på i år av hundeaktiviteter.  Det skal bli sporprøver og et par NKK-utstillinger og deltakelse på EDS-15 i september – that`s it.  Grunnen til at jeg ikke skal stille noe særlig på utstilling er det nye reglene om fullcerting; det er i praksis ingen vits i å stille Storm på annet enn NKK-utstillinger for han trenger et stor-cert for å oppnå championat.  Han har allerede fem småcert og dermed kan han ikke ta imot flere.

Men så er det rart med det – denne helgens utstilling i Etne ville være en fin trening for ham før vi drar til NKK Bø neste helg.  Dommeren skulle være Soile Bister fra Finland og henne har jeg stilt Amigo for engang i hans ungdomstid.  Jeg visste ikke hva hun så etter men en ting visste jeg og det var at hun var streng og nokså fargerik i sine uttalelser i ringen 🙂
Så jeg var forberedt på det meste kan man si!

Før jeg stilte Storm så hadde jeg lovet ei fra ringtreningsgruppa å stille juniortispa hennes – en skjønn staffefrøken ved navn Stella.  Eieren måtte jobbe og tenkte hun måtte avlyse hele utstillingsdebuten.  Men klart jeg kunne gå med frøkna – det er jo bare koselig!

Jeg visste ikke at staffen er en såkalt fronthund (jeg er vant til at hunden skal stå med breisida til dommeren), så jeg kikka litt på youtube for å se hvordan de skal stilles opp.

Det var samme dommer og hun delte ut grønt og 0 i fleng så jeg var redd for hva hun ville mene om Stella.  Men hun likte henne godt nok til å gi henne very good og hun ble nr 2 i sin klasse.

Stella

Så var det Storm sin tur.  Han var alene både i rase og gruppe (som vanlig).

Det første dommeren sa var «han är lite mager; du måste ge honom lite mera mat…» Jotakk; det vet jeg jo for han har spist lite i det siste pga løpetid hos nabobikkja!  Så det sa jeg til dommeren også at det var godlukter i nabolaget og da nikket hun og sa at hun forstod 🙂

Tannvisning

Hun sa at han hadde meget vakre linjer men at hun skulle sett litt mer volum på kroppen hans.

Pen gutt!

Storm i kjent stil

Kritikken:
«Utmärkt typ, bra benstomme och överlinje. Vakkert huvud. Skulle gärna se mer substans. Välkroppad, svans OK. Bra päls och färg. Bra rörelser, utmärkt temperament».
Excellent, 1 AKK, CK, 1 BHK, BIR

Det var jo sabla kjekt – jeg hadde gruet meg for hva hun kom til å si om ham men hun likte ham altså 🙂

Dermed var det mange timer å vente – jeg var litt ambivalent når jeg meldte på utstillingen i og med at gruppe 6 og 7 var sammenslått i finalene.

Av prinsipp skyr jeg slike utstillinger etter en begredelig opplevelse da Amigo var unghund.  Vi hadde blitt BIR (eneste stabij i mils omkrets såklart) og sammen med en weimaraner satt vi og ventet i over fire timer på gruppefinalen. Jeg var så fersk i gamet at jeg ikke skjønte hva det ville si at gruppe 7 og 8 var sammenslått så jeg gikk inn i oppsamlingsringen sammen med weimaraneren og en haug med retrievere og spaniels og ble forhåndsdømt der.  Så kom dommeren bort til oss  og vinket oss ut av oppsamlingsringen – vi fikk ikke engang være med i finalen!   Fy søren så forbanna jeg ble!  Hadde jeg visst det så hadde jeg reist hjem forlengst og ikke sittet og ventet hele dagen…. Og dette er nå over åtte år siden og aldri har jeg stilt på flere slike utstillinger der gruppene er sammenslått.

Men denne i Etne var altså det – jeg tenkte skitt au; Storm trenger treningen så jeg driter i det.
Da de ropte opp gruppe 6 og 7 til oppsamlingsringen så stilte jeg der sammen med fem andre og var klar til å løpe inn i storeringen sammen med dem.  Men under forhåndsdømmingen så kom dommeren bort og sa at han ville se oss alene så vi løp først en runde for oss selv i naboringen og deretter sa han fra til speakeren at han ville at gruppene skulle være delt.

Så dermed ble Storm BIG 1 i sterk konkurranse med seg selv eller walkover som dommeren smilende sa til meg 🙂

Storm BIG 1

Det er jeg vant til og det er jo litt kleint når man er alene men men – jeg kan ikke hjelpe for at jeg har en sånn rar bikkje…!

Sønnen til Jan-Erik stilte i Barn og Hund og han gikk jaggu hen og VANT den yngste gruppa!

En flink handler!

Det er mange premier å holde styr på!

Fredrik og Tara

Etterpå var det klart for BIS.

BIS-hundene i oppsamlingsringen

Lineup

BIS-ringen

Klart for bedømming

Storm klarte seg utrolig bra til å ha vært på utstilling hele dagen; det er lett for å bli daff og lei men han var tålmodig og flink synes jeg.  Det var ei som kom bort til oss etterpå og syntes han var så fin og at det var vi som burde vunnet hihi 🙂  For vi hadde så positiv kontakt syntes hun.

Kosemose litt før det er vår tur!

Det var en basset artesian normand som vant og det var kjempeartig å se en såpass uvanlig rase på pallen!  Vi pratet masse sammen om jakt og spor i løpet av dagen og det var veldig hyggelig bekjentskap!  Gratulerer så mye med BIS!

Best in Show

Nå gjenstår det bare å få slengt på Storm litt mer vekt og så drar til til Bø neste helg.  Amigo skal også stilles; han har en date med yndlingsdama si Kathrine <3  Tara skal stilles på lørdagen og vi er tre stabijer på søndagen.

Det eneste som kan gjøre livet surt nå er at det er stengt over Haukeli; det er MYYE vær for tiden!