I dag har vi gått sporprøve på Bømlo.  Jeg fikk en tekstmelding fra dommeren i formiddag med beskjeden:
«Yr.no i går:  opphald ons/tors.  Realitet:  Store byger i natt/dag».
Det har regnet på det jevne her hjemme men på øya der prøven skulle gås var det enorme mengder regn som kom i natt.  Så han var litt skeptisk til hele prosjektet sa han da vi startet….

Storm har i det siste funnet fuglehunden i seg – eller jakthunden generelt.  Dvs. at det er ganske krevende å gå spor med ham; han lar seg lett forstyrre av pipiper og firbeinte i skogen så jeg må være 110% fokusert og stoppe ham når han blir helt koko.

På vei opp til sporstarten får jeg også beskjed om fra dommer at det auler med hjort og hare i området og jeg tenker i mitt stille sinn at dette blir ikke lett!!

Han har to 1 premier fra før – begge på ordinære prøver og han trenger bare en til for å bli norsk viltsporchampion.  Han er ikke fylt to år enda så en eventuell tittel vil han oppnå på NKK Rogaland som han skal delta på 13 september; han trenger en «good» for å utløse championatet.  Jeg kan ikke forestille meg at han skal få verre enn det liksom…  men i denne verden vet man jo aldri 🙂

Storm holdt et bra tempo og løste oppgavene relativt bra underveis.  Det var jo rykende ferske hjortetråkk i sporet og han måtte ut og sjekke opptil flere ganger på både de og andre interessante spor.  Et sted forsvant han ned i ei tue på musejakt…. sukk – det er krevende med en slik gærning!

Vi kom til mål og lettet var jeg for det – jeg hadde konsentrert meg vannvittig mye for å lese ham rett og nå var det opp til dommeren å gi oss fasiten.  Jeg følte meg ikke sikker på hva slags premiering vi ville få; han hadde vanskelige forhold pga at de store nedbørsmengdene som hadde vært samt alle forstyrrelsene som fikk det til å koke i ham.  Men han kom selvstendig til mål uten innblandinger og det er jo bra 🙂

Kritikken:
«Ungdomsintensitet preger hunden.  Blir distrahert av mykje ferske hjort- og harespor, men kjem alltid tilbake på sporet og finn/markerer sporslutt.  Sterkt regn etter at sporet vart lagt har gjort det ekstra vanskelig.  Eit godt emne som med trening og erfaring kan bli svært bra.  Sett til ein svak 1 premie».