Så var vi ute i skogen igjen; på leit etter hjorteskanken  :)

Denne gangen var det spanielklubben i Hordaland som var arrangør og i et nydelig vårvær var 19 ekvipasjer i ilden.  Her var det tyske jaktterriere, springere og cockere, vorsteh, bayersk viltsporhund, dachser, grand basseter, retrievere og stabijer i salig blanding 🙂

Det var ikke fritt for at det var vanskelig for noen og enhver; det er massevis av hjort i skogen og den ene etter den andre kom tilbake til basecamp uten at det hadde vært videre suksess i sporet.

Natt til i går var jeg og Amigo ute på et trafikkettersøk så vi hadde minimalt med søvn på øret før vi dro oppover til Os.  Tre timer rettere sagt :)

Amigo var først ut av gutta og han startet flott og sporet nydelig helt til han kom til ei myr; der fikk han trøbbel og han måtte virkelig jobbe for å komme seg videre.

Amigo på sporet

Det var tydelig at det var mye ferske tråkk i området samt at vi også var klin inntil en velbrukt skogsvei der andre hunder hadde gått og markert båder her og der.  Amigo klarte aldri å løse floken så han ble stoppet etter 23 minutter og da blir jo resultatet 0.  Det var helt fair for meg; han var ganske trøtt etter nattens jobb så jeg skjønner at han sleit.

Amigo sin kritikk:
«Starter i et behagelig tempo.  Går fint gjennom første vinkel, sporer videre til andre vinkel.  Her får ekvipasjen problemer.  Ringer lenge, men beveger seg bort fra sporet, klarer ikke å ta opp sporet igjen.  Blir stoppet av dommer etter 23 minutter».
0 premie.

Deretter var det Storm sin tur; han er jo Amigo sin rake motsetning med sin jaktiver og fart i sporet :) Så det var vel ikke fritt for at jeg var en smule betenkt all den tid så mange andre ekvipasjer hadde nullet pga alt viltet i skogen… jaja – man liker jo utfordringer eller hur!

Vi satte i gang og Storm jobbet bra og i fint tempo.  Et par steder hadde han seg en runde ut av sporet for å sjekke ferske tråkk men kom fint tilbake av seg selv.   Jeg passer på å ha lina relativt stramt for å holde kontakten med ham; er han ute på ville veier så er han blitt ganske flink til å hanke seg tilbake dersom jeg «spør» i lina hva han driver med.

Sporet gikk over ei blaut myr og deretter havnet vi nede på en skogsvei som var pepret av hjortetråkk; da han fulgte den veien ble jeg jo litt i tvil for var det hjortetråkket eller blodsporet han fulgte?  Umulig å si for det var ikke en blodflekk å oppdrive.

Så spratt han brått inn i et kratt og gikk rett i jaktmodus; halen gikk som en propell og han snuste som en gal på bakken.  Jeg skjønte jo kjapt at det var mus/fugl (mulig rugde som hadde ligget og trykket her) han var på sporet av så jeg gikk inn og tvang ham ut av modusen og over på det jeg antok var blodsporet.  Heldigvis så klarte han å styre instinktene sine og la mus/fugl til sides og fortsatte på sitt opprinnelige spor :)

Derfra og inn til sporslutt som kom etter noen hundre meter så gikk det bra; han markerte fint sårleiet og han sporet bra om enn litt travelt til tider hele veien inn til skanken.  Flinke lille tullegutten min, han jobbet myyyye bedre denne gangen kontra forrige konkurranse vi var på så nå var jeg kjempefornøyd!

Tilbake i campen så ble det å sitte og nyte sola og vente på at dommerne skulle bli ferdige med kritikkskrivingen og rangeringen av ekvipasjene.  Jeg var uhyre spent på hvilken premie Storm ville få; jeg hadde et ørlite håp om at han skulle klare 1 premie.

Dommerne for dagen; Harald Kvalvåg, Svein-Magne Vassdal og Inger Marie Haugland

Spente deltakere venter på kritikken

Kritikkene ble en etter en lest opp og her var det mange nuller – 12 av 19 ekvipasjer gikk til null i dag!
Siden ingen fikk tredje eller andre premie så skjønte jeg at poden hadde fått sin aller første 1 premie og du kan tro jeg var glad!

Det viste seg at det var syv ekvipasjer som fikk 1 premie og Storm overrasket meg stort med å bli prøvens tredje beste hund!!  Helt alldeles fantastisk; for det var  vanskelig i dag og han jobbet virkelig bra :wub:

Prøvevinner: 1 premie m/ HP langhårsdachs Tico og fører Frode Bunes 2 plass med 1 premie cocker spaniel Trolldammen`s Kjekke Bono og fører Anne Lise Soleide 3 plass med 1 premie stabijhoun Storm med fører Helga-Mari Tessem

Såååå glad blir man når man kommer på pallplass 🙂

Storm sin kritikk:
«Starter greit, løser vinkler meget godt.  Litt ukonsentrert en periode men fører leser hunden godt og styrer hunden fint her og får ny framdrift.  Et lite tap tidlig men dette ordner hunden selv.  En god ekvipasje, litt hastig til tider men helt OK».
1 premie og prøvens tredje beste hund.

Flinke Storm!

Blinkskudd!

Tusen takk for et kjempefint arrangement; det er alltid like trivelig å delta her!