På mandag ble jeg operert på øynene og det har gitt meg et nytt og skarpere syn på livet 🙂
Det er satt inn en multifokal linse som erstatning for min egen og lyset bryter på to steder slik at jeg skal se bra på både langt og kort hold. 

Selve operasjonen gikk raskt og smertefritt og jeg var klar til å gå derfra etter bare en halvtimes tid faktisk.  Hvert øye tok 10 minutter og det var en litt psykedelisk opplevelse når jeg stirret inn i et skarpt lys fra oven mens den nye linsa blei «seilt» på plass (ble nesten litt sjøsjuk!).  Men det gjorde absolutt ikke vondt – det var bare litt rart.

 

 Bildet med den STORE pupillen er tatt rett før operasjonen mens jeg satt og ventet på at øyedråpene skulle virke.  Det er viktig at pupillene er så dillaterte som mulig når de skal inn og operere.  Det andre bildet er tatt i dag – seks dager etter inngrepet.  Blikket er klart ikke sant?

I dag har jeg vært på Karmøy og skutt jaktfelt og jeg må innrømme at jeg var spent på hvordan det ville være med nytt syn.  For jeg ble fortalt at det kunne hende jeg måtte skyte meg inn på ny/venne meg til å skyte igjen etter operasjonen.
Og det stemte. Jeg kunne for første gang på leeeenge virkelig SE blinkene og ikke minst ringene. Men når jeg sikta midt i og trakk av så lå skuddene konsekvent til venstre – gjerne rett utenfor sirkelen. Jeg var så sikker på at jeg lå i senter men jeg så jo hvordan hvert skudd havna til venstre. Det har nok sammenheng med at jeg har tippa litt hvor jeg har ligget før siden jeg ikke har sett klart.

Så dermed måtte jeg ha to knepp til høyre og så var jeg i senter igjen. Synd jeg ikke gjorde det allerede etter første holdet (ventet jo helt til fjerde….) for da hadde nok poengsummen blitt bedre. Som det var nå så endte jeg på 119 p.
Jaja.
Jeg klager ikke for det var bare helt FANTASTISK å kunne se ringene på elgkalven ute på 200-metern! DE er det pinadø flere år siden jeg har sett hihi.

Ellers må jeg ta med et fint bilde av fullmånen fra i går; den var 30% større enn normalt pga at den var så nær jorden.

Fullmåne