Jeg la et spor i går ettermiddag og bestemte meg for å gå helt til det var tomt på flaska 🙂  Normalt sett bruker man jo 3 dl på 600 m inklusive sporstart, sårleie og sporslutt.  Men jeg ville sjekke hvor langt flaska rakk – og svaret ser du nedenfor.

Jeg hadde vel i underkant av 3 dl og sporstarten la jeg klin i busskuret på E 39 – greit med litt forstyrrelser!  Der går det jo masse folk forbi både med og uten hund og ikke minst biltrafikken bråker.

Amigo fikk på seg sele og line og vi startet sporingen.  Dvs vi prøvde; han skulle tydeligvis gresse som en annen ku for han brukte noen minutter til det.  Det var tydeligvis noe hår som måtte fjernes for etter at han hadde fått rensket stemmen sin så var det fullt fokus på sporingen.

Sporet har jeg lagt i et veldig varierende terreng; vi begynte som sagt på E 39 før vi forsvant ned i skogen og jobbet oss gjennom tett kratt før vi skal ut på et digert jorde hvor hjorten har gått og beita i natt.  Sårleiet ligger like i jordekanten men vi passerer det på noen meters hold og han oppdager det ikke. 
Videre skal vi fortsette langs en grusvei opp til et hus og gjennom en større hogstflate.  Det regner så det er relativt sleipt å balansere seg gjennom alle greinene som ligger hulter til bulter og Amigo kiler seg fast flere steder og må ha hjelp til  å komme opp fra rasket.

Han har et mindre tap midt på hogstflaten men klarer å hente seg fint inn igjen.  Deretter skal vi innover i skogen – vinkler og avhopp går uproblematisk.  Vel inne i skogen er det myr som skal vasses over samt et par innmarksområder som er søndertrampet av hjort og rådyr.  Det er blodferske spor der og det lukter hjort også.  Han er ikke så himla interessert i fersksporet og følger fortsatt blodsporet på lesida – et par meter til venstre for sporet.  Men det er nå helt greit det!

Jeg har ikke sett på GPS-en og husker i alle fall ikke hvor sporet går lenger så jeg får bare stole på at han finner fram.  Sånn nogenlunde peilingen har jeg jo, men ikke nok til å være 100% sikker.

Til slutt er vi framme på sporslutten og han kommer med et lite vift med halen.  That`s it liksom.  Ja og så gravde han den ned såklart… merkelig bikkje jeg har.

Sporets lengde er 1.37 km og lagt med i underkant av 3 dl blod.  Alderen er 22 timer og tidsbruken er 35 minutter.

Nå er jeg spent på hva fasiten er så jeg er kjapp med å legge sporet inn på PC-en 🙂

Sporet er rødt - Amigo er grønt

Jeg må si meg godt fornøyd med dagens innsats.  Han kunne hatt en bedre start (ikke spist gress) men når han først jobbet så var det fokusert og i fint tempo. 
Det var et par steder han hadde tap men jeg prøver å vurdere ham slik at jeg stopper opp og bare slipper ut lina til maks og da er han rask til å ringe rundt.