På søndag blir det en smule nervøst når jeg skal ut på jaktfeltløypa på Jæren.  Det er landsdelsmesterskap og Rogalandscup samtidig, men det har ikke så mye å si for min del – jeg er mer opptatt av at det ikke sier KLIKK i rifla mi.
For det har vært en traurig start på jaktfeltsesongen i år må jeg si med klikk i hytt og vær.  Og det er en totalt ny opplevelse for meg etter mange år som aktiv på skytebanen.

Etter 3 år med kjøpeammo bestemte jeg meg for å begynne å lade sjølv for det blir dyrt i lengden å handle på butikken.

Før høstjakta satte inn så fikk jeg presset og vasket 130 tomhylser og satte i de tennhettene jeg hadde liggende (federal og winchester).  Deretter ladet jeg dem med 40 grs N11  med Lapua Scenar 108 grs kule og fikk skutt meg inn slik at jeg skulle være klar til januar og starten på jaktfeltsesongen.

Utover vinteren har jeg presset og vasket 700 tomhylser slik at de var klar til å få satt i tennhetter og lades etter hvert som stevnene dukket opp.  Det er jo fort gjort det ikke sant!

Men så fikk jeg altså klikk på første stevnet.  Jeg skjønte ikke riktig hva som skjedde for dette hadde jeg ikke opplevd før!  Jeg fikk tatt nytt ladegrep og da smalt skuddet som det skulle.  Dette skulle gjenta seg på det neste holdet og da begynte jeg virkelig å lure på hva i huleste det var som skjedde.  Det ble nevnt noe om tennhetter da jeg klagde min nød men jeg kunne ikke vite hva slags kule som klikket i og med at skuddene jo gikk av etter andre ladegrepet og jeg ikke hadde vett til å legge merke til om det var en federal eller en winchesterhette som var det eventuelle problemet.  For jeg hadde begge deler i ammoboksen ser du…

I alle fall.  Jeg oppdaga jo rimelig kjapt at tennhettene mine ikke satt djupt nok i hylsen for den vaglet litt.  Jeg har en håndholdt Lee hetteisetter og det var ikke fritt for at det av og til var trøblete å få hettene godt nok i.  Enkelte hylser kilte seg når jeg skulle ta dem ut fordi tennhetten stakk litt for mye ut.  Men det skjønte jo ikke jeg da *rødme man kan da for F*** ikke vite alt heller* – det var ikke såååå mye de stakk ut!  Så jeg trodde det var gode greier helt til jeg begynte å få klikk på banen.  Var det dette som var problemet altså?

Jeg fikk hjelp av en god venn til å sette hettene ordentlig på plass med en hetteisetter som skal stå på pressen og jeg passet da på å få satt i tennhetter til alle de 700 hylsene som jeg hadde klargjort tidligere på vinteren.  Dette var nye winchesterhetter fra en ny lot.

Glad og fornøyd tenkte jeg at NÅ er vel alt i orden når hettene er satt skikkelig i… haha!   Nytt stevne og ny klikk – faen også!  Var det gammal drit i sluttstykket da som trøblet?  For det var svinkaldt den dagen vi skjøt og kanskje gammal olje gjorde det treigt?  Sluttstykket ble dermed demontert og fjøra ble rengjort og så var det å tusle seg avgårde på nytt stevne med hjerte i halsen.
Utrolig nok så skjøt jeg stevnet uten et eneste klikk – og jeg la merke til at det kun var federalhetter i.  Så jeg var overbevist om at nå var alt bra – helt til det skjedde nok engang og nå var det like før jeg gav helt opp skyteprosjektet mitt.  Resultatmessig helt på trynet for jeg mistet totalt fokus på jobben min og begynte å bekymre meg for om det skulle si BANG eller KLIKK.

Som siste forsøk leverte jeg sluttstykket inn for å skifte hele slagfjøra og når det ble gjort så var det bare å krysse  fingrene for at det skulle være i orden nå.  Jeg gikk over alle skuddene mine og sorterte federal for seg og winchester for seg.  For jeg ville kun skyte med federal sine siden alle rundt meg mente det måtte jo være en dårlig lot av winchester jeg hadde for federal svikter jo aldri…

Som sagt så gjort; forrige helg skjøt jeg nok et stevne og var skikkelig nervøs for hva som skulle skje.  Jeg var begynt å bli nesten vant til klikk nå slik at jeg ikke ville få kav når eller om det skulle skje igjen – bare sørge for å få kasta ut patrona og satt i ny.

Jeg fikk klikk!!!!!!!    Herreminskaper – erre muuuulig?  Men jeg så at det hadde sneket seg en enslig winchesterhette blant de 30 skuddene mine og det var den som klikket – ergo burde det være logisk at det hadde noe med det å gjøre?  Den hetta kom fra den loten jeg ladet med tidligere i sommer og fra samme lot som de andre som hadde skapt problemer.  Utrolig nok så klarte jeg likevel å holde roen såpass at jeg fikk 137 p og vant JB 🙂

Puh.

Nå er vi kommet så langt at jeg ikke har mer igjen av den loten og jeg har ladet opp 50 skudd som skal brukes denne søndagen.  Jeg er superspent på hvordan det vil gå – for det er jo winchesterhetter på hele hurven da jeg ikke har fått tak i federal sine.  Men – det er en helt ny lot.  Så fingers crossed for at det ikke går lukt til helvete på søndag.

Dersom det skjer klikk nå også så blir det å gå tilbake til Golden Target til NM som er om et par uker, for jeg kan rett og slett ikke ta sjansen.  Og så får jeg heller se hva som kan gjøres med de hylsene jeg har liggende her hjemme.
Det er rett og slett til å bli tussete av.

Søndag kl 11.00 får jeg svaret.