Jeg hadde ikke tenkt å delta på årets NM jaktfelt.  Men så fikk jeg en mulighet til å skyte på lørdagen på samme lag som noen venner fra kammeret.no og også dele hus med dem, så da var valget enkelt.  Jeg kjørte heller ikke alene; det var jeg og Jan-Erik fra Bergenskanten som delte bil og da flyr timene bare avgårde så fort som fy.  Han fikk sikkert litt gjennomtrekk i ørene av meg, for jeg er et skravlehue av rang  🙂  Jeg fikk følgende karakteristikk fra Kurt Oddekalv en gang: «Du er det første kvinnfolket jeg har møtt som prater like mye som meg» 🙂

Vi dro til Eid på fredagen og var klar på skytebanen i 13-tida.  Da fikk vi registrert oss, veid inn våpen og sjekka avtrekk samt skutt litt press.  Jeg skjøt bare 5 serier og klarte ikke kveldsfinalekravet den dagen (31, jeg fikk 30).

Fredagen og dagene før hadde vært preget av drittvær og vind, så jeg var litt spent på lørdagen.  Men den opprant med mildt vær og vindstille så dette lovet bra.  Jeg skjøt nye 5 serier med press på villsvinet og klarte 32 p. Kjempefornøyd med det for det betyr at jeg var i kveldsfinalen.

Sjølve løypa har jeg skutt flere ganger på Jæren og har overhodet ikke likt den.  Det er så små blinker og lange avstander – jeg grudde meg til dette.  Men på første holdet som var sittende due på 66 m fikk jeg 5/5 sjølv om jeg skjøt i en forrykende fart (hadde et minutt igjen av tiden; må ha blitt påvirka av presskytinga!).  Neste holdet var sittende rådyr 135 m – der ble det 5/3.  Litt slurv men okei da.  Tredje holdet var stående jerv 66 m.  Stående er ikke min favoritt men jeg klarte denne gangen å gjøre noe riktig med pusten, for jeg fikk 4/4.  Trasig med ren bom riktignok; men den så jeg komme i det jeg dro av skuddet.  De andre var i senter og det er jeg superfornøyd med!

Så gikk vi videre til hold 4.  Der var det sittende mår 43 m og jeg skjøt 5/5.  Jeg liker visst små mål sittende 🙂  Godfølelsen var så absolutt til stede ja!   Deretter var det liggende hjort på 166m – 5/4 ble resultatet.  Så nå lå jeg an til 139 p før siste skytinga som var stående tiur 51 m.  Der falt jeg sammen og resultatet ble skarve 3/2,  så sluttsummen ble 127 p.

Ergerlig må jeg si når jeg så langt hadde klart meg bra.  Men men, ingenting å gjøre med.  Jeg ble nr 31 av 161 i JB og fikk premiering,  så det er jo ikke så ille.  Hadde jeg derimot fått 10 p mer på den stående siste skytinga så hadde jeg faktisk kunnet havne blant de 3 beste i JB totalt.

Kveldsfinalen gikk ad undas såklart – men men det er jo bare for gøy!  Det som derimot var FANTASTISK var at en fra Karmøy JFNF ble nr 2 i NM – Rune Lien GRATULERER SÅ MYE!!!!!!!!!