Ring 02800 – det er politiet.  De sitter med navn og telefonnr til viltnemnd og ettersøksekvipasjer. 

Si hvem du er – telefonnr du ringer fra og hvor du befinner deg. 

Det beste er om du kan bli på stedet til ettersøksekvipasje kommer, men dersom du er forhindret i det så merk stedet så godt du kan med f.eks en plastpose på autovernet.  Det sparer masse tid for ettersøksekvipasjen i leiting etter skadestedet.

Merk deg hva slags dyr det er – er du ikke kjent med hjort og rådyr så prøv å si om dyret er lite som en sau (da er det ofte rådyr eller hjortekalv) eller litt mindre enn en ku (da er det hjort).

Prøv også å legge merke til hvilken vei dyret løp og om det var flere med (hjortekolla har gjerne kalv med seg).

Dersom dyret ligger i grøfta og ser ut til å være i live – er du komfortabel med det (er jeger f.eks) så kan du bruke jekken og avlive dyret.  Vel og merke dersom det er et lite dyr – en voksen hjort bør du holde deg unna for du kan bli skadet av klauvene/geviret.  Dette må du kjenne på selv – avlivning av skadde dyr er ikke noe man gjør sånn uten videre.