05.08.2010

Liggetid:  27 timer  Lengde:  820 m  Vær:  Overskyet, mildt

Kommentar:
Sporet krysser hovedveien to ganger, vi skal over piggtrådgjerde to steder, første del av sporet går over en stor bø der det er hjort utpå hver natt og siste del av sporet går midt i en saueflokk.  Ja, og så går deler av sporet i grøfta langs E 39…  Så det mangler ikke utfordringer for å si det slik 🙂

Det er godt å se at Amigo ikke bryr seg om bilene som suser forbi; og ei heller sauene bryr han seg om.  Største problemet var grøftekanten for der var han ikke særlig villig til å snuse.  Kanskje det er fordi alle bikkjer som går forbi (inkulsive han selv) tisser der?  Vet ikke, han virra i alle fall fra side til side på gangstien og hadde ikke lyst å gå i grøfta.

Ute på bøen hadde jeg med vilje lagt sporet akkurat der hjortetråkket var – det er høyt gress for tiden og lett å se hvor de holder seg.  Han sporet fint og hadde kun en liten avstikker på 10 – 15 m for å sjekke ut.  Antar det var 8-10 timer siden hjortene gikk av bøen.

Han markerte ikke sårleiet men både rett strekke og avhopp gikk bra.  Tempoet var som vanlig supert.  Vi kom til sporslutt etter 30 min, blod brukt var 2,5 dl.

22.04.2010

Liggetid:  27 timer  Lengde:  600 meter  Vær:  Kaldt, regn

Kommentar:
Sporet er lagt med 2 dl blod, har vinkel og rett strekke med avhopp og 3 sårleier.  Vi starter langs E 39 og følger i grøfta et lite stykke før vi skal over gjerdet og inn på beitemarka.  Der ligger første sårleie etter ca. 50 meter.  Videre derfra skal vi over gjerdet igjen, krysse E 39 og fortsette opp i skogen. 
Jeg har tabba littegranne når jeg la sporet for jeg ser at vi krysser/er farlig nær nedoversporet når vi er på vei oppover om dere skjønner.  Men Amigo fikser det ganske greit da.  Sporet går et godt stykke oppover før vi krysser et gjerde over en liten bekk og når vi skal ut av skogen igjen så må vi på ny krysse E 39 og over gjerdet for å komme inn i en hage der kløven ligger kilt fast i en trestamme.  At det dundrer trailere forbi bryr ikke gutten seg om i det hele tatt – han er fullt fokusert på oppgaven.  Tempoet er fint som vanlig og han markerer 2 av sårleiene.  Det første såvidt og det andre går han forbi mens det tredje stopper han opp og virkelig markerer.  Han sporer mer i sikksakk i dag enn forrige gang – om det har noe med at det er kaldt i bakken og seine kvelden (klokka er 21 og det mørkner) vet jeg ikke.
Han kommer til sporslutt etter 25 minutter.  Jeg er godt fornøyd med innsatsen hans i dag.

20.04.2010

Liggetid:  21 timer  Lengde:  400 m  Vær:  Oppholdsvær, et par plussgrader

Kommentar:
Jeg måtte for aller første gang bruke matblod og det er bokstavelig talt noe griseri!  Dette blodet er ikke preppa så det klumper seg HELE tiden og jeg holdt på å bli gærn i huggu når jeg la sporet.  Gjentatte ganger tetta det seg til i korken og jeg måtte fram med truten og blåse koagelet ut og blod smaker ikke særlig deilig …  Så dette er ikke noe å fortsette med nei!  I tillegg var blodet fra svin – men det betydde ikke noe for Amigo da for han sporet som normalt.

Det er i grunn ingenting å si på noe i sporet – tempo var flott, bikkja sporet rett fram og kom til sporslutt etter ca 10 min.  Jeg er kjempefornøyd med innsatsen 🙂

03.04.2010

Liggetid:  22 timer  Lengde:  600 m?  Vær:  Vårvær

Kommentar:
Sporet er lagt med 1 dl blod og innehar alle momenter.  Vi starter veeeeldig bratt da sporet går på oppsiden av huset mitt.  Og der er rett rett til værs – fikk kjapt opp både puls og pust gitt.
Amigo har ikke gått treningsspor siden juli i fjor da vi var i Finland og tok hjem det nordiske og finske viltsporchampionatet.  Han starter bra og går i fint tempo hele veien opp til første vinkel som kommer etter ca. 200 m.  Da vinkler han snorrett til høyre og over bekken, men der stopper han også opp for å gresse… det er jo typisk han da.  Han får nei i neven og beskjed om å søke spor, og da fortsetter han der han slapp.  Vi skal inn i et tett granfelt, men det ser ikke ut for at det gir han nevneverdige problemer.  Dvs – han kommer fram til utgangen av granfeltet ved å holde seg et godt stykke nedenfor selve sporet.  Så der misset han en del.  På utsiden av granfeltet holder det nesten på å gå galt for oss da jeg har lagt sporet utfor en skrent og vi sklir nedover mens jeg håper at vi ikke treffer steinene der nede… vi har jo gått der før på tur, men grunnen er nokså laus for tiden etter all snøen og regnet som har kommet i ettertid.
Underveis i sporet har jeg merket noen få steder, men de siste 2-300 metrene er uten merking da jeg mistet båndene.  Så jeg må bare stole på bikkja og lar ham ta seg ut.  Vi kommer fram til sporslutt som er nede ved veien etter ca. 20 minutter.

Alt i alt får jeg si meg fornøyd siden det er første gang på 9 måneder med trening.