07.06.2009
I dag var det siste Rogalandscup og jeg var helt nødt for å vinne dersom jeg skulle være med i kampen om seieren.  For Margunn hadde 3 seire og jeg 2 – vant jeg i dag ble det omskyting oss i mellom.

Men Margunn dukka ikke opp i dag.  Jeg skjøt veldig bra og endte på 132 p og fjerdeplass i JB og siden hun ikke var med så kunne det heller ikke bli omskyting.  Ergo fikk jeg seieren.  Nå har jeg 2 napp i denne her – jeg har jo vunnet vandrepokalen til odel og ei før og nå er det ny runde.  Faktisk har jeg vunnet Rogalandscupen for damer 5 ganger siden 1995 🙂  Ikke verst.

01.06.2009
Etter å ha kommet hjem fra dobbel blodsporkonkurranse i Nordfjordeid (2 og 1 premie) så dro jeg og et par til nedover til Kvinesdal for å delta på jaktfeltkonkurranse.  Det er jo helt sprøtt; vi kjørte nesten i 5 timer EN VEI for å komme dit!  De gærne har det godt sier nå jeg hihi!

Det var strålende vakkert vær og løypa var fin (og uhyggelig varm) å gå.  Jeg hadde fine samlinger – rådyret på 100 m hadde jeg 4 innertiere og 1 nier men litt lavt.  Og resten av skuddene mine satt også littegrann for lavt slik at jeg endte opp på 116 poeng.  Litt skuffa der ja for jeg hadde forventa bedre av meg selv.

26.05.2009
Sist torsdag opplevde jeg noe som jeg håper jeg slipper å oppleve igjen; jeg måtte avlive en råbukk med kniv etter en påkjørsel.

Jeg kom tilfeldigvis gående med bikkjene i bånd og da jeg kommer rundt en sving ser jeg ei dame stå og prate i telefon mens hun ser ned på noe lysebrunt i grøfta. Det er en råbukk og han er i live – han ligger helt i svime mens han puster som en hval og det kommer blod ut av munnen.
Jeg regner med at bukken kanskje vil reise seg og prøve å stikke av, så jeg gir bikkjene til dama og sier til henne at kan du skaffe meg en kniv mens jeg går bort til bukken. I det jeg bøyer meg ned så vingler han til og reiser seg og jeg får tatt tak i geviret hans. Dæsken det er styrke i bukken og jeg må virkelig holde fast. Det renner blod ut kjeften og han er skikkelig oppskrapt på hele venstre side og stresset får han til å brøle.

Dama finner omsider tak i en hyttenabo som har kniv og jeg spør karen om han kan hjelpe meg litt – men han bleikner hen og løper sin vei. Dama står der med store øyne og ungen hennes på 5-6 år stirrer med vantro på meg som sitter der overskrevs klar til stikke bukken. Vær så snill å ta ungen din vekk – dette er ikke noe for ham å se på sier jeg mens jeg får et spark i låret av bukken. Snakk om surrealistisk situasjon!

Jeg stikker ham og etter en kort stund blir det endelig stille. Dette er noe av det verste jeg har gjort. En ting er å avlive dyr på jakt; det har jeg jo gjort mange ganger uten at det har berørt meg. Men her har jeg et skrekkslagent dyr som er alvorlig skadet og jeg skal prøve å avlive med kniv, noe jeg aldri før har gjort. Gi meg ei rifle derimot…

Så er det dette med tvilen da – er dyret så skadet at det MÅ avlives? Eller er det bare et skrubbsår? Det er forferdelig vanskelig å gjøre en sånn vurdering i kampens hete – men så lenge det kom blod ut munnen så tolket jeg det dithen at dyret var skikkelig skadet.
Det var derfor med spent hjerte jeg åpent dyret. Det viste seg at lungene var fulle av blod og han hadde fått et dypt sår i rumpa. Ingen brukne bein og vomma var hel.

Viltnemnda sa at jeg bare kunne ta bukken om jeg ville og det ville jeg selvsagt. Han har hengt til modning i 5 dager og nå i kveld ble kjøttet finpartert og ligger porsjonsferdig og beinlaust i fryseboksen.

Da jeg åpnet låret så jeg enda tydeligere hvordan skaden var:
Jeg vet jo at jeg gjorde det rette, men likevel – denne opplevelsen skulle jeg gjerne vært foruten.

24.05.2009
I går i et strålende vakkert sommervær var vi en gjeng som dro til Sokndal for å delta på Rogalandscupen.  Jeg har vunnet 1 stevne i damecupen og Margunn 3 – og med to gjenstående RC så er jeg nødt for å vinne begge dersom jeg skal ha en sjanse.  Det blir i så fall omskyting på oss. 
Målet mitt var altså å ta hjem seieren i går.  Og det gjorde jeg – 123 p på tross av 4 bom (!) på stående skjære og tilsammen 7 plass i JB (nr. 19 totalt av 100 startende). 
Foruten den begredelige starten med å misse på fuglen, så var jeg kjempefornøyd med resten – samlingene var tette (3 cm) og i senter.  Jeg skrudde 5 knepp opp på de korteste holdene (25 og 30 m) og skudda gikk midt i som de skulle. 

I dag var det ny omgang med jaktfelt – stedet var Førde skytebane her hjemme i Sveio.  Også her begynte vi med stående skyting 25 m – på en mår med en bitteliten blink…  Jeg kan ikke fordra å begynne skyting stående; er liksom ikke kommet i seget da føler jeg.  Og jeg fikk da også dårlig poengsum der – 2/0 med bommene rett utenfor ringen. Pokker ta – men jeg fikk konsentrert meg godt på de neste holdene og det holdt til 131 p og 4 plass i JB!  Er mest fornøyd med å få 5/5 på stående gaupe 42 m – det er andre gangen jeg fyller på stående så jeg har fremtidsmuligheter hihi.

Men det at jeg har fått 131 p i dag betyr faktisk at jeg skal skyte i JA til neste år!  På FM fikk jeg jo 138 p og kravet for opprykk er to stevner over 130 p.  Og det har jeg altså klart – hurra jeg har nådd målsettingen min!!  I`m walking on sunshine!

Resultater skyting så langt:
18.02:  109 p (nr. 9 JB)
01.02:  AVLYST  pga elektronikkfeil
08.02:  123 p (nr. 5 JB) RC
01.03:   97 p RC
15.03:  138 p (nr. 2 JB) FM
21.03:  124 p NM
29.03:  113 p RC
26.04:  68 p (løs kikkert) LM
10.05:  121 p (nr. 6 JB)
23.05:  123 p (nr. 7 JB)  RC
24.05:  131 p (nr. 4 JB) 
01.06:   116 p
07.06:  132 p (nr. 4 JB) RC Vinner av Rogalandscupen for damer 2009!

13.05.2009
Dagen etter jaktfeltstevnet dro jeg inn til Bernhard Kvale for å få skikk på kikkerten – ikke bare var den løs, men den var ikke nullstilt i høyden og dessuten ville jeg justere den til å passe bedre inn mot øyet mitt.  Gutta er kjempekjekke og ordner og fikser der og da – så nå er det kommet hurtigmontasje på og kikkerten er trukket en anelse lenger bak og blitt senket 1 cm.  Jeg dro inn til Kalland i kveld og skjøt inn på nytt og tok deretter prøven på både Sabattien og Remingtonen. Så nå er jeg rustet til både jakt og konkurranse!

10.05.2009
Da er det tid for nok en oppdatering på jaktfelten!  Det har blitt 3 stevner etter NM:  RC Tysvær med 113 p, LM på Karmøy der jeg endte på mitt verste resultat EVER med 68 p (det viste seg i ettertid at kikkerten var løs så ikke rart jeg skjøt dårlig) og i dag jaktfelt på Karmøy med 119 p (egentlig 121 p for jeg ser av resultatlista at de har gitt meg 5/3 og ikke 5/4 på stående skyting rev.  Men men drit og dra) og tilsammen 6 plass JB.

Forrige helg var jeg på Kammersmellen – her kommer en liten rapport derfra:

KAMMERSMELLEN 2009
Vi var tre stykker som kjørte til Ulefoss i Telemark for å delta på den såkalte «Kammersmellen».  Det er i regi av NOJS og Kammeret.no og er kun for registerte nick der inne.  Vi hadde fått tak i en lavvo som vi delte disse 3 dagene stevnet varte.  Totalt var vi 66 deltakere og været var flott om enn noe kaldt på nettene 🙂
Øvelse 1 – Charging Buffalo 64 m
Jogge 2 ganger rundt pølsebua for å få opp pulsen før skytinga. Deretter 4 skudd stående mot bøffel – tid 40 sekunder. Hodeskudd gav 10, i vitalt område i kroppen 5 – 1 poeng.
Det ville bli premiert beste safariantrekk på denne øvelsen 🙂

Øvelse 2 – villsvin 110 m
Stående skyting 4 skudd 30 sek

Øvelse 3 – Vaffelskyting – 50 m
Stående skyting, 4 skudd, 30 sek. Treff i syltetøy eller rømmeklatt gav 10 p, selve vafla 5 p.

Øvelse 4 – Svenskefaen 80m
Liggende skyting mot Jämtland og Härjedalen – 4 skudd 20 sekunder. Treff i Norge gav 5 minuspoeng, treff i Sverige 5 plusspoeng og treff i Jämtland og Härjedalen 10 plusspoeng. Under omskytingen ble øvelsen gjenomført stående.

Øvelse 5 – 300 m blink
Først 3 armhevninger før man skyter liggende 3 x 5 skudd mot blinken. De siste 5 skuddene med børsa anlagt i feil armhule…!

Øvelse 6 – Toppjakt 68 m
Stående skyting mot 10 stillestående leirduer. 15 skudd til rådighet. 10 p for hver due som ødelegges, 5 p for hver spart patron. Tid 5 minutter.

Øvelse 7 – Løpende Kanin – 3 distanser – fri skytestilling
2 skudd mot ekorn på 50 m
2 skudd mot villsvin på 80 m
1 skudd mot hjort på 110 m
Tid 30 sekunder

Finaleuttak (de 10 beste gikk videre) «Det Glatte Lag»
Liggende skyting på latexlaken innsmurt med glidemiddel.   Mål:   Hjort 100 m.   3 skudd 20 sek, 15 sek til å lade, 3 nye skudd på 20 sek.

Finale (de fire beste fra «Det Glatte Lag») – «Landbruksoppgjøret»
5 egg fra 50 m ut til 120 m, så tomat på omtrent 180 m, appelsin på omtrent 200 m og kålhode på avstand 300 m.   Fri skytestilling med anlegg.

I tillegg var det egen øvelse om ikke inngikk i konkurransen, lanholdsskyting på 614 m hold, på elektronisk blink fra Kongsberg Mikroelektronikk.

For min egen del så er jeg relativt fornøyd; jeg ble nr 28 av 66 og det med en kikkert som presterte å løsne (!) andre dagen.  Den ble teita opp og jeg satsa på at det ville være godt nok og at den ikke hadde forskjøvet seg noe særlig og det hadde den heldigvis ikke. 

På bøffelskytinga så stilte jeg opp i safariantrekk; jaktstøvler, leopardstrømpebukse, hotpants, kort innsvingt moccajakke med rysjer, filthatt og fletter.  Det ble en ubetinget suksess og jeg vant pinadø prisen for beste safariantrekk under banketten på lørdagen hihi.  En hel haug med tyske salami- og hvitløkspølser var premien og de skal jeg ha til middag i lange tider framover 🙂

Om kveldene samlet stort sett hele campen seg utenfor lavvoen vår; vi hadde vært så lure at vi tok med oss et terrassebålfat og fyrte med ved til langt uti de små timer.  Vi spilte gitar og sang og drakk og koste oss; det var skikkelig gøy!  Imidlertid ble det altfor lite søvn men pyttsan; man er da bare med på dette her en gang i året!  Jeg storkoste meg og ble kjent med masse nye ansikter; mange av dem har jeg prata med på forumet men da under et nick og det er ikke det samme.  Det ble ganske så annerledes å møtes face to face!

Søndags kveld kom vi hjem til Sveio igjen – og da var jeg så sliten og trøtt at jeg knapt orka å bære ut av bilen.  Tanken på å stå opp neste morning for å dra på jobb var ikke direkte lystig kan du si!

26.03.2009 – rapport fra NM jaktfelt
Da er det gått noen dager siden jeg kom hjem igjen fra NM jaktfelt som ble arrangert i Trøgstad i Østfold!  Jeg ble henta i Lillestrøm og vi suste direkte til banen der våpen ble veid og sjekka og alle formaliteter gjort unna. Jeg hadde kledd meg for skyting før avreise i og med at jeg ikke ante hvordan det lå an med skiftemuligheter på stedet samt at jeg ville ha mest mulig tid til skyting 🙂

Vi ble busset opp til selve presskytingsområdet og der var resten av gjengen; tilsammen var vi vel 10-12 stykker fra vestlandet.  Jeg kikka litt på presskytinga før jeg heiv meg uti det og dermed var det gjort; dette var GØY!  Kravet for å komme til kveldsfinalene var 30 poeng (maks 33 kunne oppnås) og da har man 30 sekunder på 3 skudd på elektroniske skiver.  Villsvin avstand 100 m sitt.  Jeg likte denne formen for skyting; jeg skjøt mange serier og fikk bekrefta at jeg var jevn (27, 28, 29, 30 serier) og hadde bra samlinger.  Jeg nådde kravet om 30 p og fikk være med på kveldsfinalen – og der røyk jeg selvsagt ut hihi.  Men det betyr mindre for meg; hovedsaken var at jeg fikk skytetrening foran hovedløypa som skulle gjennomføres neste formiddag.

Vi bodde på et gardsmotell og hele gjengen samlet seg inne hos oss – der spiste vi pizza og koste oss med film og prat og litt godt å drikke til langt uti de små timer 🙂  Det ble minimalt med søvn på meg – men skitt au; det tåler jeg!

Lørdag formiddag bar det rett ut i hovedløypa i et strålende vakkert vintervær.  Vindstille, blå himmel og snø; kan man ønske mer?  Fra man gikk ombord i bussen som skulle ta en til løypa og man var tilbake så gikk det borti 3 timer; ¨så jeg hadde med meg niste, sjokolade og noe å drikke.  Kjipt å gå tom underveis!

Jeg likte løypa selv om den lurte meg på enkelte hold.  Det jeg var mest fornøyd med var faktisk stående skyting; jeg er jo en elendig stående skytter…  men klikktreningen betalte seg visst for jeg fikk 17 p på rådyr 83 m og 21 p på tiur 52 m.  Jeg pleier alltid å ha dårlige summer på stående.  Så jeg havna da til slutt på 124 p og må jo være fornøyd med det!

Jeg hilste på flere «kammerfolk» både i løypa og ellers på NM, og det var utrolig kjekt å se ansiktene bak nickene.  «Alle» visste jo hvem jeg var ( ikke så rart kanskje siden jeg er en av veldig få jenter på det forumet) og stemningen var god og latteren satt løst.

Etter at jeg hadde skutt løypa så var det bare å hive seg på ny uti pressen; denne dagen hadde finalekravet steget til 31 p.  Urk; det er vanskelig det!  Men – jeg klarte det og kom også denne gangen til kveldsfinalen.  Som jeg selvsagt røyk rett ut av hihi.  Men – det var MORO!

Lørdagskvelden ble det fest og vi steikte oss mat og koste oss riktig så godt utover kvelden.  Jeg skulle ikke skyte noe neste dag, men det skulle derimot alle gutta gjøre.  Så da var det opp grytidlig igjen (07.00 er grytidlig en søndag morgen) for å spise, pakke og kjøre 40 min til skytebanen.  Der ble det mye venting og ganske så mye styr og kluss i forhold til pressfinalene og vi begynte å bli bekymra for at vi ikke skulle nå flyet hjem.  Ene skytteren hos oss skulle skyte på lag 2 og den andre på lag 4 og siste på lag 7 – det går ikke i hop når vi kjører i lag.  Så jeg fikk den glupe ideen om å spørre om det ikke gikk an å hive seg med på noen andre lag siden det var mange som meldte forfall og det ikke spiller noen rolle for noen om når du skyter finalen.  Som sagt så gjort; gutta fikk skutt tidlig og vi kom oss mot Gardermoen med liv og helse i behold 🙂 

Jeg har allerede begynt å planlegge neste års NM – for dette gav mersmak!

16.03.2009
Er visst litt treig med oppdateringene her – sorry!

For noen helger siden holdt jeg introduksjonskurs blodspor på Stord med 13 ivrige ekvipasjer, og det var både interessant og lærerikt for deltakere og meg.  Det var litt stusselig vær da det rett og slett ble snøstorm på lørdagen slik at vi fikk noen utfordringer med blodsporleggingen.  Men – alle hundene fant fram og alle var godt fornøyde tror jeg.

Når det gjelder skyting så har jeg altså skutt 3 stevner siden sist; RC på Jæren 08.02 med 123 p, RC Karmøy  01.03 med katastrofale 97 p (!) og 15.03 Fylkesmesterskap på Jæren med personlig rekord på 138 p og nr. 2 i Jeger B!  Hadde jeg hatt 3 poeng mer hadde jeg kommet til finaleskytinga, så dette var skikkelig moro 🙂 
Til helgen drar jeg til Trøgstad på NM – jeg tok til fornuften og valgte å fly.  Jeg blir (forhåpentligvis) henta av noen gærne jærbuer og vi skal bo sammen på en slags bondegård disse dagene.  Det kommer til å bli kjekt; litt kjipt å sitte alene på et hotell for meg selv mens resten av gjengen er samla til fest og mat om kveldene.  Jeg har funnet fram klikkpatronene og driver og tørrtrener på NM-figurene og gleeeeder meg til å reise!  Jeg har fremdeles ingen ambisjoner om noe som helst; jeg kan jo bare drømme om at jeg skyter like godt som i går.

04.02.2009
Da er det nye året kommet godt i gang og jeg har lagt planene for hva jeg skal bruke fritida mi på 🙂  Det blir stort sett jaktfeltskyting hver søndag fremover og innimellom skal jeg også delta på en del sporprøver; både som deltaker og dommer.  Skal holde sporkurs helgen 27-28 februar på Fitjar Stord Hundeklubb.

Jaktfeltsesongen er allerede godt i gang – har vært på 2 stevner på Jæren. Det første stevnet var 18 januar i et forrykende dårlig vær med fryktelig sidevind (sterk kuling) og sludd. Jeg hadde en helbom på stående kråke 50 m og dermed røyk massevis av poeng.  Jeg endte på 109 p tross fadesen og hadde jeg hatt 10 p mer så hadde jeg faktisk blitt nr. 3 i JB…  Det sier vel litt om hva slags værforhold vi skjøt under!  Ferja gynga alvorlig fra side til side og jeg lurte på om den kom til å bli stengt.

Neste stevne var 1 februar, og denne gangen lå alt til rette for gode resultater!  Det var strålende vakkert vær, vindstille og et par minusgrader.  De to første holdene (sitt) hadde jeg fullt hus og på stående tiur fikk jeg 17 p.  Så det så jo ikke så aller verst ut dette her… men da vi kom fram til elektronikkskivene var det jamnt slutt; ingenting fungerte og samma hva man gjorde så fikk man ikke liv i skivene.  Dermed ble hele stevnet avlyst og pengene tilbake… jækla surt!  Men – man kan ikke gjøre noe mer enn å bite skuffelsen i seg og reise hjem og trø i seg en sjokolade 🙂  (Sjokolade hjelper på det meste  – har dere ikke prøvd?).

Det er noe galt med kikkerten min; jeg har ikke klikkmuligheter til venstre.  Jeg skal levere den inn for å justere på montasjen og håper at det er det som skal til.  Skal skyte Rogalandscup kommende søndag, så jeg får vente til jeg er ferdig med den før jeg begynner å tukle.  Neste stevne er ikke før flere uker seinere.

Børsa er jo såvidt skutt med (2 1/2 stevne) men jeg har allerede begynt å like den skikkelig godt.  Den ligger balansert og godt i hånda og avtrekket er bare deilig.  Så når jeg bare får skutt mer skal vi nok blir perlevenner 🙂  Planen er at jeg skal dra østover til Trøgstad i slutten av mars for å delta på NM jaktfelt.  Har selvsagt ikke noe der å gjøre sånn rent skytemessig – men det er jo bare knallskoi å være med i godt lag!  Kjører nok over på torsdagen etter jobb slik at jeg kan skyte press på fredagen og selve NM om lørdagen før jeg vender nesa hjemover en eller annen gang utpå søndagen.  Gleder meg stort til det!

03.01.2009 – Oppsummering av 2008

Skyting:
Har skutt 8 jaktfeltstevner fra januar til juni, hvorav 4 inngikk i Rogalandscupen.  I Rogalandscupen gikk jeg av med seieren i F-klassen for fjerde gang (1998, 2005, 2007, 2008). 
Jeg har dessuten kjøpt ny rifle – sabatti mod. 90 6,5×55 links som skal brukes til jaktfelt.  Den er blitt bedda og justert på avtrekken og klar for 2009.  Kun brukt en gang på jaktfelt.

Sporkonkurranser:
Har deltatt på 6 sporprøver.  Variabelt resultat fra 0 til 1 m/HP og prøvens 2 beste hund samt nytt svensk viltsporchampionat etter nattprov i Sverige i sommer!

Dommerutdanningen:
Fullførte aspirantarbeidet på blod 19.04 (Mongstad) og på ferskspor 15.07 (Husnes).  Fikk autorisasjon som ettersøksdommer 12.08.  Har dømt 13 ekvipasjer i høst.

Utstilling:
Amigo har deltatt på 11 utstillinger i Norge(NKK og lokale utstillinger), Sverige (Verdensvinnerutstilling) og Danmark (Københavnvinnerutstilling og Nordisk Vinnerutstilling).  Resultat:  CK x 6, BIR x 4, CACIB x 2, BIM x 1, flere BIG-plasseringer.

Jakt:
Svært godt år for meg!  Har skutt 6 hjorter (4 bukker og 2 koller) og 4 rådyr (2 bukker og 1 geit og 1 kje) samt en havert.  Har vært på jakt både her hjemme og andre steder i landet.  Jeg har også deltatt i et bokprosjekt om hjortejakt, noe som kommer i bokhandelen neste høst.

08.06.2008
Siste runde i jaktfelten for i år.  Jeg skjøt med nyebørsa og jeg må si at jeg er kjempegodt fornøyd med den!  Avtrekket er litt treigere enn jeg er vant til og det er noe jeg skal justere.  Ellers var det ingen rekyl å snakke om og det var bare sååå herlig å kunne ta ladegrep uten å måtte senke rifla ned på kne 🙂

Kikkerten har også tynnere trådkors enn den jeg vanligvis skyter med – og det gjorde at jeg i dag for første gang «turde» å sitte å skyte på siste holdet som er hjort 200 m.  Det er ofte mye vind og turbulens der og det sammen med et grovt trådkors har gjort at jeg har hatt vanskelig for å se blinken rett og slett.  Derfor har jeg måttet ligge å skyte av redsel for å ikke se hva jeg gjør.  Men – denne gangen satt jeg og hadde full kontroll på skuddene.  Jeg skrudde meg opp 8 knepp og holdt midt i senter og det gav meg 5/4.  Siste var en slenger i vinden, men jeg er strålende fornøyd med resultatet ( ellers pleier jeg å ha dårligste skyting på dette holdet pga ovennevnte ting samt en rygg som ikke liker liggende skyting).

Sluttsummen ble 121 p.

Nå var det også Rogalandscup (RC) i dag.   Den består av 6 stevner hvor man må ha vært med på 3 av dem for at man skal være med i cupen. 
I og med at jeg har seier i 4 av 6 stevner så er jeg altså vinner av Rogalandscupen 2008 for kvinner!

05.06.2008
Da er testing på bane gjennomført.  De første tre skuddene fra benk satt ca. 10 cm over senter og jeg begynte med å skru ned 5 knepp (1 knepp = 1 cm).  De neste to skuddene satt fremdeles litt høyt – men i midtlinja.  Så jeg skrudde ned ytterligere 3 knepp og da var jeg i senter.  Skuddene samler veldig godt – hadde en femskuddsserie der 3 av skudda var i samme hull og de 2 andre lå 2 cm til sides.  Det var fritt sittende med anlegg på kne.   Så jeg er kjempefornøyd!

04.06.2008
Jeg har fått meg ny børse!  Dvs. ny og ny fru Blom – det er ei brukt børse jeg har fått meg.  Sabatti mod. 90 6,5×55 (links selvsagt) kom i postkassa mi i går og nå gleder jeg meg til å ta turen på banen og kjenne hvordan den går.  Det står ei Meopta artemis 3-12×50 på den og den ser OK ut i forhold til jaktfelt.

Jeg har altså gått til det skrittet å selge Heymen min… det gjorde vondt å kvitte seg med dette smykket, men helstokk og jaktfelt er ikke helt det beste.  Og dermed ble rifla stående i skapet uten å bli brukt.  Så jeg hadde ei annonse ute og fikk ganske raskt svar på den.  Og vi gjorde like godt en byttehandel med Heym mot Sabatti og noe tilleggsbetaling til meg.  Begge to er veldig godt fornøyde med valgene våre og det er jo det viktigste!

Våpensøknaden leverte jeg på politihuset i Haugesund på mandag og allerede 3 dager seinere lå ja-brevet i postkassa. Det er rask behandling må jeg si!

Tanken er at jeg skal lade selv, men siden jeg har lyst til å teste den på jaktfelten på Karmøy på søndag så blir det for liten tid til lading. Altfor mye som skjer for tiden 🙂  Så jeg har kjøpt Norma Golden Target 130 grains patroner så får vi se hvordan det går på søndag!

Rifla ser også ut for å være ganske tilpassa meg; den kjennes veldig behagelig ut og ligger godt mot kinnet mitt.  Jeg skal skrive mer om hvordan testinga har gått i morgen!

08.05.2008
Jeg var på skytebanen i kveld og skjøt opp.  Det er herlig å være ferdig med det – alltid før om årene har jeg stressa i siste liten og hatt et snev av panikk for å ikke være klar til jakta.  Det var ikke mange skytterne der i dag og derfor slapp jeg til med èn gang.  Jeg liker ikke å ligge å skyte så derfor tok jeg prøven sittende.  Det er den stillingen jeg føler meg aller mest komfortabel med.

Sist helg var jeg på Karmøy og skjøt jaktfelt igjen.  Denne gangen skulle jeg ikke kødde med stående skyting og gjorde som jeg alltid har gjort.  Og det betalte seg heldigvis; jeg hadde 4/2 og 4/3 der og det er jeg faktisk godt fornøyd med all den tid jeg sliter med stående.  Sluttsummen ble 116 p.

20.04.2008
I helgen har jeg vært på Mongstad og gått som dommeraspirant på Nordhordland Jakt og Fiskelag sin blodsporkonkurranse.  Det deltok 22 ekvipasjer i et strålende vakkert vær og jeg dømte 5 av ekvipasjene.  Jeg trengte kun èn hund til premiering for å kunne fullføre aspirantbiten på blodspor og det gikk i boks!  Så nå har jeg tatt ett skritt nærmere fullføring av dommerutdanningen min.

Ellers har jeg også vært på Landsdelsmesterskap i jaktfelt på Kismul (Bergen Jæger og Fisk) og det gikk egentlig veldig bra hadde det ikke vært for at jeg skjøt meg vekk på det ene holdet… For det var to stående skytinger som var i druuugeste laget – nemlig 75 m tiur og 96 m hare.  Det var det første holdet jeg dreit på draget og presterte 1/0 og dermed mista jeg jo over 20 p der!  Faen ta så irriterende når jeg ellers hadde gode utsikter til en bra sum.  Men men – shit happens.  Jeg var ikke den eneste som tabba seg ut hihi.  Sluttsum: 104 p…

13.04.2008
Usj for en travel helg!
I går stod jeg opp 05.30 for å dra til Sandnes på blodsporkonkurranse med Amigo.  Det er årets første av ialt 4 stykker vi har meldt oss på. 
I dag søndag stod jeg nok engang tidlig opp (fatter ikke hvorfor jeg ikke kan gjøre som «normale» folk og SOVE????).  Jeg skulle til Karmøy på nok et jaktfeltstevne og det pøsregnet ute.  Jeg telte litt på knappene må jeg si, men valgte likevel å dra avgårde.  Og været ble bra det utover dagen – til og med litt blå himmel fikk vi sett!
Resultatmessig gikk det i myra – jeg sleit med stående skyting pga vind og dessuten fikk jeg en forkiling av en patron under siste liggende skyting (200 m hjort).  Jeg hadde skutt 2 skudd og skulle mate inn det tredje da sluttstykket ikke ville lukke seg.  Jeg måtte sette meg opp og ta godt tak i det for å åpne det og dumme meg matet inn patrona på nytt (jeg trodde det kun var treighet) med det resultat at det kilte seg på ny.  Jaja – opp i sittende enda en gang og dra ut sluttstykket.  Faktisk klarte jeg å gjøre det EN GANG TIL før jeg tok til vett og heiv inn ei ny patron og den glei inn uten problem.  Tida begynte å renne ut og jeg hadde fremdeles ett skudd igjen og fikk en kar til å åpne patronkassa mi og slenge til meg den siste patrona… djeeez for et pes – alle var ferdige å skyte og jeg måtte bare legge meg ned og sikte og dra av uten å tenke for mye.  Dermed gikk jo den skiva som det gikk; 3/1 ble resultatet der og dermed var fadesen et faktum.  Jeg endte på 106 p. 

08.04.2008
Seint lørdag kveld bråbestemte jeg meg for å dra inn til Tysvær for å skyte jaktfelt neste dag.  Jeg hadde liksom ikke tenkt å skyte – men fristelsen ble for stor 🙂  Egentlig var det fordi sambo og en kompis skulle dra innover (jeg har jo ikke fått ham med meg på de siste årene!) så da fikk jeg sånn hakaslepp at jeg bare måtte hive meg med jeg også.
Jeg fordrar ikke å starte med stående skyting på en hersens sel – jeg kasta bort 2 skudd på tull.  Sikkert fordi jeg ikke var varm i trøya og litt ukonsentrert.  Dermed ble poengsummen deretter også – 114 p.  Men hey – jeg kom på 7 plass i JB og slo sambo så da er alt tilgitt hihi!

På lørdag drar jeg ned til Sandnestraktene for å gå blodsporkonkurranse med Amigo, og neste dag er det ny jaktfelt – denne gang på Karmøy.  Helgen deretter drar jeg til Nordhordland for å gå som dommeraspirant på blodsporkonkurranse, og dersom jeg klarer å finne husly så kunne jeg veldig godt tenkt meg å delta på Landsdelsmesterskapet i jaktfelt som er i Bergensområdet.  Jeg mener – når jeg likevel er i nærheten!

16.03.2008
Etter et heller ublidt møte med labben til Amigo/en skosåle (stryk det som ikke passer) så var jeg usikker på om jeg kunne stille på jaktfelt (Rogalandscup og Fylkesmesterskap) i dag.
Dere skjønner – på fredags morning ble jeg vekket av at Amigo kom som en sputnik opp i senga mi men en skosåle i kjeften samtidig som jeg var på vei opp i halvsittende.  Det ble jo katastrofe ut av det da labben/skosålen traff øyet mitt med stor kraft.  Resultatet ble kort fortalt en tur til legevakta og dommen var rift i hornhinna fra pupillen og ut i hvitøyet.  Jeg trodde jeg skulle tørne gal av smerter og hadde visse problemer med å kjøre hjem fra legen.  Men det har heldigvis gått bra; i dag tok jeg på meg linsene igjen og bestemte meg for å dra til Karmøy på jaktfelt.  Må jo prøve, ikke sant!

Resultatet er jeg godt fornøyd med på tross av en soleklar BOM på den hersens kråka (stående) – 122 p!   

01.03.2008
Jeg har lagt til litt på utstillingsbiten for Amigo sin del – 3 ekstra utstillinger blir det i løpet av året…. og jeg som ikke er utstillingsmenneske i det hele tatt 🙂
Ellers går den ene rogalandscupen i vasken for meg; jeg skal være med på årsmøtet i Hordaland JFF den helgen.  Blir spennende å høre fagprogrammet deres; det virker lovende i alle fall!

Jeg og en kompis har lagt spor for hverandre i dag som skal gåes i morgen.  Det er veldig kjekt å kunne veksle litt på det slik at man blir nødt for å skjerpe seg da.  Nå vil jeg jo ikke vite hvor sporet går ikke sant.  Det samme gjelder for ham; han kommer til å oppdage at det er noe heeeelt annet å gå slike spor kontra de som han har lagt selv ja! 

11.02.2008
Da er 2 av jaktfeltkonkurransene unnagjort.  Dro til Jæren forrige helg i stiv kuling og det viste på resultatlista ja!  Det gikk rett i myra på stående mens de resterende var ganske OK.  Det ble 104 p tilslutt.  I går var jeg på Karmøy og skjøt og denne gangen hadde vi til en forandring strålende sol og vindstille!  Det har vel knapt skjedd før at vi ikke har blåst bort 🙂  Jeg fikk 119 p denne gangen og var veldig fornøyd med det.  Stående gikk mye bedre nå (ingen vind som krølla det til for meg) og jeg koste meg på banen.  Rifla er det ingenting å si på; den får kuler som den liker godt 🙂  Nå er det bare skytteren som ligger etter hihi! 

24.01.2008
Jeg satt her om kvelden og plotta inn alle de ulike aktivitetene som jeg skal sysle med utover våren.  Det kommer til å bli travelt ser jeg – ikke mindre enn 16 ulike arrangement skal jeg delta på (jaktfelt, blodsporkonkurranser og utstillinger) samt at det endatil er 7 til som jeg håper å få deltatt på også…

Det som er planlagt er følgende:
Jæren 03.02 (RC):                    104 p
Karmøy 10.02(RC):                  119 p
Jæren 09.03 (går ut pga årsmøte i Hordaland JFF)
Karmøy 16.03 (RC):                 122 p
Tysvær 06.04:                          114 p
Karmøy 13.04:                          106 p
Vestlandsmesterskap 20.04:  104 p
Karmøy 04.05:                         116 p
Sveio 01.06:                              102 p
Karmøy 08.06(RC):                 121 p

Blodsporkonkurranser:
Sandnes 12.04:              2 pr
Lindås 19.04 (aspirant)   Ble ferdig med aspirantbiten på blod!!!
Bergen 25.04                 0 pr
Os 27.04                        1 pr (prøvens 4 beste hund)
Bergen 07.06

Utstillinger:
ØEVHK 09.02 (stiller annens hund)
NKK Bergen 30.03
Haugesund og omegn Hundeklubb 24.05
Karmøy Hundeklubb 25.05
KBHV 2008 29.06
SKFs World Continental Gundog Show 2008 03.07
World Stabyhoun Speciality 2008 04.07
World Dog Show 2008 05.07
NKK Stavanger 13.09
Stord-Fitjar 08.11

En del av utstillingene blir en del av ferien min; jeg drar ned til Danmark lørdags morning (28.06) og overnatter til mandagen.  Deretter kjører jeg opp til Stockholm og blir boende hos broren min fram til lørdagen.  Jeg drar rett hjemover fra World Dog Show og regner med å være hjemme utpå søndags kveld engang.  Maratonkjør; skal innrømme det!  Men det er jaggu meg ikke ofte at verdensutstillingen er i Skandinavia – i fjor var den i Mexico. 
Det blir ganske så tett kjør på blodsporsiden også; 4 stykker i løpet av 14 dager!

Nuvel.  Jeg har kommet i gang med blodsportreningen av Amigo og det går strålende. 

03.01.2008
Ja, da er vi over i et nytt år igjen.  Og så kan vi jo ta et lite tilbakeblikk og se om jeg klarte å fullføre målsettingene mine for 2007…

Jeg håpet å få i land norsk viltsporchampionat på Amigo.  Det klarte han med glans; han presterte å bli både N VCH og N UCH i løpet av tre uker! 
Jeg ble ryggoperert tidlig i mars så det satte meg en god del tilbake helsemessig – sykemeldt i 9 måneder og 6 måneders intens gjenopptrening pga smerter og nerveskade i venstre bein.  Men sta som et esel er jeg jo så det forhindret meg ikke i å delta på jaktfeltstevner både før og etter operasjonen og bli Rogalandsmester i jaktfelt for kvinner 2007 🙂  Jeg trente som en gal hos fysioterapeut og kara meg ut i skogen til alle tider med hundene mine og sakte men sikkert er jeg blitt restituert og helt frisk igjen.

Jeg fullførte ikke utdanningen som ettersøksdommer dette året; ryggen var ikke sååå god at jeg klarte hele dager i skogen gående etter håpefulle ekvipasjer.  Men jeg fikk tatt mesteparten av aspirantarbeidet på blodsporbiten og den tok jeg kun 6 uker etter operasjonen.  Ellers ble det deltakelse i NM blodspor og et par vanlige sporkonkurranser på oss i løpet av dette året.

Jaktmessig så gikk seljakta fløyten pga ryggen.  Men det ble da jakt på meg likevel – resultatet ble 2 rådyr, 4 hjorter, 1 rev og 1 mår.  Jeg var også med på jentejakttur med filmmann på slep noen dager i oktober 🙂

Året har altså bydd på litt av hvert for meg.  Det tyngste noensinne var tapet av Sonny –  eldstehunden og øyenstenen. Hun fikk slag da vi skulle gå vår sedvanlige tur og døde i armene mine om kvelden 11 september.

Så hva er planene for 2008 mon tro?

Jeg skal endelig fullføre dommerutdanningen.  Jeg har gjort en halvveis avtale med en dommer og vi får se når det nærmer seg våren.  Det er ikke så mye som gjenstår.

Jeg vil også prøve å få gått endel sporkonkurranser; ønsket er jo å få kvalifisere oss til NM blodspor igjen såklart 🙂  Ellers så skal jeg trene jevnt og trutt på blodspor slik vi alltid har gjort og hele tiden prøve å forbedre oss på dette.  Amigo har fått mer erfaring og jobber bare bedre og bedre.

Jaktfeltsesongen starter seinere denne måneden.  Såklart at jeg kaster meg på der igjen – nå er det ny runde med Rogalandscup som jeg vil prøve meg på.   Ønsker meg ei ny rifle i 6,5 x 55 da Heymen ikke egner seg til jaktfelt (helstokk egner seg helst i skogen).

Seljakt har jeg søkt på og kanskje det blir en tur ut i havet?  Da får vi satse på godt vær og en god og solid båt hihi!

I forhold til Amigo og utstilling er målsettingen å prøve å hale i land en tittel eller to til på ham… S VCH og DK UCH er to ting å strebe etter. F VCH er også noe å drømme om, men det ligger så langt fram i tid at jeg bare kan glemme det foreløpig.  Jeg drar antakelig over til Danmark i mai på utstilling sammen med oppdretteren min og jeg skal også på WW (World Winner) utstillingen i Stockholm i juli.  BIR/BIM får tittelen WorldWinner men det skal jeg nok se laaaaangt etter ja.  Jeg vet nok hvem som stikker av med de titlene ja ( same procedure as every year James…).

01.07.2007
Tiden flyr – jeg har rent glemt å skrive her jo!

Intervjuet med Jakt&Fiske ble veldig bra – det står å lese i nr. 7/2007.  Har fått mange fine tilbakemeldinger på den!  Ellers har jeg skutt de to jaktfeltene jeg nevnte; Karmøy den 04.06 hvor poengsummen ble 104 og siste i Førde 10.06 der jeg enda på katastrofale 92 p!  Slike lave tall har jeg ALDRI hatt før!  Ryggen krangla og var slett ikke på min side denne dagen – jeg skjøt meg bort på langholda.  Men stående skyting var derimot knallbra synes jeg så det var da som bare pokker at det streika på de to lengste holda ja.  Jaja. 
På siste skytingen på Karmøy så ble oppsummeringen fra Rogalandscupen lest opp, og JEG VANT DAMEKLASSEN!!!  Dermed fikk jeg det tredje nappet i cupen og nå er pokalen min til evig og alltid!  Juhu!!
SF har jeg også vært på… det er en egen side om det med bilder.  Det er bare èn ting å si:  KNALLBRA!  Jeg kom ikke til finalen denne gangen, men ikke så rart med de øvelsene heller; det var virkelig vanskelig.  Jeg er derimot strålende fornøyd med å bli 36/85 jeg.

Toppen på kransekaka siden sist er vel da vi var på utstilling i Haugesund 27 mai hvor Amigo slo til for tredje gang på rad og fikk toppkarakter og dermed fikk tittelene N UCH!  Det fikk han foran en svært streng dommer som jeg var nervøs for å møte.  Trodde han ville slakte Amigo jeg – men neida!  Gutten fikk alt han kunne få og kjempeflott kritikk.  Dette at han i løpet av 3 uker ble dobbelchampion ( N VCH og N UCH) har ryktes helt ned til Nederland og jeg er bedt om å skrive en artikkel om ham for the Dutch Stabijhoun Club Magazine må vite:)

25.05.2007
Jeg forbereder meg til 2 nye jaktfelter og SF 07…. har ladet rundt 200 skudd og er klar som et egg 🙂  I tillegg var jeg innom politiet i dag og hentet våpenpasset mitt.  Ikke for det at jeg har tenkt meg til utlandet på jakt – men du vet jo aldri hva som skjer ikke sant 🙂  Dessuten er det gebyrfritt foreløpig så løp og skaff!  Det gjelder i 5 år om gangen.

14.05.2007
Var på jaktfelt på Karmøy i går.  Strålende sol og lite vind til en forandring 🙂  Det var ganske bra oppmøte – vel 50 stykker hadde tatt turen.
Jeg hadde for anledningen med meg en journalist fra bladet Jakt&Fiske (Atle Skjelde) og han var med meg rundt på banen mens jeg skjøt.  Han skulle ha et portrettintervju med meg som jente og jeger og tilfeldighetene ville det slik at jeg var på skytebanen mens han var på oppdrag på Åkrasanden.  Så da var det jo enkelt og greit å møtes der ute!
Selve skytinga var jeg egentlig godt fornøyd med idag – jeg fikk mine 115 poeng og er ikke lei meg for det.  Løypa var annerledes i dag og vi hadde kun èn ligg og resten sitt og stå.  Det passer jo meg ypperlig i og med at jeg ikke klarer å ligge å skyte.  Jeg satt og skjøt på 200 m og det vart nesten fullt hus (23 p).  På stående hadde vi derimot et lengre hold enn vanlig – 78 m (tror jeg) på tiuren og der blåste det en del mer.  Så der tapte jeg de fleste poengene mine (fikk kun 13 p der).  Ellers er jeg som sagt godt fornøyd selv om ryggen ble lei på slutten ja.

Journalisten fikk tatt en del bilder underveis i konkurransen og etterpå hadde vi en samtale om det å være jente og jeger og skytter og hva som gjør at jeg liker dette så godt.  Tror det blir et bra intervju jeg 🙂

10.05.2007
Da er ene børsa klar for jakta – dro inn til skytebanen i Sveio og skjøt opp.  Jeg lader selv skuddene både til jaktfelt og jakt og har den samme ladingen til begge.  Ergo går skuddene likt og jeg slipper å skyte meg inn for hver gang jeg veksler.  Siden ryggen er det den er så sitter jeg og tar prøven.  Men det er helt OK – jeg foretrekker å sitte å skyte og føler det er en veldig behagelig stilling som jeg er «hjemme» i.  Skjøt mine 5 skudd og ferdig med det.

06.05.2007
Det er helt fabelaktig – men etter dagens utstillingsresultat i Orre så kan Amigo smykke seg med tittelen N VCH!  Dommeren gjentok flere ganger «I like him a lot» og han fikk CK, CERT, 1 BHK og BIR!  Så nå er han altså offisielt den første norskfødte stabijhoun med tittelen N VCH.

28.04.2007
Sist søndag (22.04) dro jeg inn til Tysvær for å skyte jaktfelt (Rogalandscup).  Det var første gang etter operasjonen og jeg var spent på hvordan ryggen min ville tåle det.  En ting var i alle fall helt sikkert; det er uaktulet med liggende skyting!  For jeg har overhodet ikke sjans da ryggen er stiv som en tømmerstokk og det er inn i granskauen vondt dersom jeg prøver…. men siden jeg liker meg best på sittende skyting så gjør det ingenting.
Været var ikke på vår side i det hele tatt.  Det regnet og det blåste kraftig innimellom.  Så vi måtte ta lengre pauser underveis i skytinga til vinden løyet såpass at det gikk an å skyte.  Flagget stod rett ut for det meste og det var en utfordring ja 🙂  Lengste holdet var 146 m og ligg – men sitt for min del da.  Resultatmessig var det si som så – 109 p – men sånn er det bare. Vi avsluttet med stående skyting og da var ryggen min ganske maroder må jeg innrømme. For det tar på å stå sånn på skeiva og skyte og ta rekylen.  Vanligvis er jo ikke dette noe problem i det hele tatt, men det ble en skeiv belastning på ryggraden. Så det påvirket sikkert skytinga mi da jeg fikk krampe i ryggen.  MEN – dette er jo bare på gøy, og jeg tar det som en del av treningen.

28.03.2007
Da er det gått 14 dager siden operasjonen og det går på fram.  Er nokså stiv og støl i ryggen og har en god del smerter, men det er vel forhåpentligvis gro-smerter.  Har vært ute i skogen en del med bikkjene og det er jo god trening.  Våren er kommet hit og jeg nyter tilværelsen i full mon!  En ørn kom flyvende rett over hodet mitt i går formiddag da jeg satt ute på terrassen – det var et mektig skue!

Ellers har Amigo-gutten gjort det stort på utstilling i Bergen i helgen.  Jeg kunne ikke stille ham selv, og fikk hjelp av en ung jente fra Porsgrunn.  Hun var virkelig profesjonell i handling!  Og resultatet ble full pakke til Amigo med CK, CERT, BHK, CACIB, BIR og BIG 4!!  Jeg er helt overveldet.  Han trenger bare en liten premie til så er han den første norskfødte stabijhoun med tittelen N VCH (norsk viltsporchampion).

15.03.2007
Da er jeg nyoperert…!  Fikk telefon sist torsdag om avbestilling og om jeg kunne komme på mandag til Bergen?  Så jeg sa selvsagt ja til det og nå er det altså unnagjort… dagen før jeg dro var jeg på Jæren og skjøt jaktfelt – og på tross av elendig rygg så fikk jeg 117 poeng.  Jeg er absolutt fornøyd med det kan du si! 
Jeg skriver ikke mer i denne omgang – er kvalm og har sårsmerter og skal legge meg igjen.  Men måtte bare si det 🙂

05.03.2007
Det ble nok en jaktfelt denne søndagen… og det gikk ikke fullt så bra som sist. Jeg endte på 113 p men likevel – når jeg ser på hvordan jeg har blitt bedre og bedre på  stående skyting så gjør det ingenting.  For der jeg tidligere hadde 6 p på stående, der hadde jeg i går 18 + 19 p.  Så det er absolutt en forbedring ja! 
Jeg skjøt min dårligste samling noensinne på liggende 200 m hjort, og det skyldtes ene og alene smertene i ryggen.  Det var vanskelig å ligge i den stillingen og jeg hadde en smule konsentrasjonsproblemer.  Forrige gang vi skjøt så kjente jeg ikke i nærheten så mye smerter som denne gangen og det var det som ødela for meg…  Men jeg skal under kniven i mai og forhåpentligvis vil jeg bli frisk og rask etterpå!

Jeg hadde en morsom opplevelse på vei til skytebanen i går morges.  Kom kjørende og plutselig løper det en liten røyskatt over veien.  Ja, han kommer i så stor fart at han havner under bilen min og jeg er overbevist om at jeg har most ham!  Så jeg stopper litt lenger framme og går tilbake for å sjekke.  I det jeg nærmer meg stedet, så ser jeg noe hvitt som sitter på veiskulderen!  Jaggu er det en liten kar som ser på meg med store øyne og så spretter han ned i grøfta.  Jeg titter forsiktig over kanten for å se hvor han ble av – og der sitter han ved siden av et lite hull og titter opp på meg.  Det er som om han venter på at jeg skal komme og finne ham 🙂  Så forsvinner han ned i hullet.  Jeg tar fram mobilen og begynner å filme mens jeg lager «røyskattlyder».  Og jammen sa jeg smør – han kommer fram og titter på meg opptil flere ganger før han forsvinner som et olja lyn ned i hullet igjen.  Og jeg fikk det på tape!  Det er visst veldig sjelden å se røyskatt her i Sveio så jeg har vært heldig.  Nå når jeg vet hvor han er – så skal jeg rigge meg til med en makrell og digitalkamera og kanskje er jeg heldig å få et blinkskudd!

25.02.2007
I går kveld lå jeg pottetett med begynnende forkjølelse/influensa og høy feber… og jeg som skulle skyte Rogalandscup neste dag!  Jeg tok i bruk alle knep jeg visste om:  jappolje (eukalyptusdråper) inngnidd over bihulene og tigerbalsam på brystkassa, paracet, nesedråper og nesespray og halslinser og gloheit dusj og jeg vet ikke hva 🙂  Underet skjedde.  Jeg våkna i dag tidlig feberfri og i relativt godt slag.  Ryggen fikk en runde i dusjen til oppvåkning og ny runde med nesedråper og paracet og jeg var klar til innsats.
Det var rundt 2 grader pluss i dag og lite vind heldigvis.  Det var meldt stiv kuling, så jeg så for meg et helsikes løp i dag.  Det snødde, men ikke verre enn at jeg så godt skivene.  Det var verre for de som skjøt etter mitt lag – de hadde vanskelig for å se rådyrskiva (100m). 

Skytinga gikk veldig bra i dag – jeg perset med 126 p og 5 plassen i jeger B.  Hadde det ikke vært for den liggende skytinga på siste holdet – hjort 200 m, så hadde jeg fått en enda bedre poengsum.  Det var forferdelig vondt for hvert skudd jeg trakk av – og derfor spredde jeg skuddene til alle kanter.  Det gjør jeg ikke når jeg er frisk for å si det slik.  Men på de andre holdene hadde jeg en god følelse og jeg er kjempegodt fornøyd med hjemmeladinga mi 🙂  Det var jo min målsetting for 2007 å begynne å lade selv, og det gjør jeg altså nå (sykemelding er godt for noe i alle fall).  Jeg har ladet Sierra MK 150 gr i 53 grains N 140.  Bruker min gamle gode remington 30-06 og den går som bare det!  Det er kun skytteren det kommer an på, for kulene går veldig presist.

Ellers traff jeg flere sluttstykkebrukere (nå heter det kammeret.no) der i dag, og det er alltid hyggelig å bli kjent med nye folk!  Dette forumet har gitt meg mange nye venner innen skyting/jakt og flere av dem har blitt personlige venner. 

Neste gang jeg skal skyte blir vel 11 mars på Jæren..?  Det er Rogalandscup da og da bør jeg stille dersom jeg har et lite håp om å kjempe om vandrepokalen… Men tiden vil vise – jeg skal til ryggspesialist 2 mars og det er ikke sikkert det blir mer skyting på meg på lenge. 

12.02.2007
Ny runde med jaktfelt… jeg klarer jo ikke å holde meg vekke selv om ryggen ikke har godt av det.  Det er Rogalandscup, og det er forferdelig kjipt om jeg ikke får være med og delta på den i år heller (ifjor krasja det med jobb).  Derfor putta jeg i meg smertestillende og hadde en frossen grønnsakspose bak i ryggen mens jeg kjørte ut til Blikshavn.  Det var steike kaldt hjemme – minus 13 grader og vindstille – så jeg så for meg ypperlige forhold på banen.  Men så feil kan man ta hehe – der var det bare minus 3 grader men stiv kuling!  Dette er jo som før nevnt typisk denne banen ( de må bygge tak over hele greia!)

Jeg skjøt på lag 2 – for jeg var opptatt av å skyte mens jeg fremdeles hadde noenlunde kontroll over ryggen – og deretter komme meg hjem for å hvile.  Morsdag og greier vettu….
Det var vondt å skyte.  Spesielt liggende var fæl.  Stående var heller ikke optimal men likevel bedre enn å ligge ja!  Sittende var helt super.  Og det så man jo på kuleinnslagene også; på sitt hadde jeg hull i hull i senter mens det var større spredning på de andre holdene.  Men jeg er godt fornøyd med at jeg fylte på stående jerpe med elendig rygg og vind!  Resultatet ble 110 p og etter hva jeg kan se av resultatlisten så fikk jeg 6 eller 7 plass i jeger B.   Slo damene i cupen (for i den serru er jeg dameskytter…!)

05.02.2007
Ting endrer seg fort her i verden gitt… jeg har fått nokså store ryggproblemer i det siste og jeg er sykmeldt på ubestemt tid.  Mulig det er snakk om operasjon – vi får se hva som skjer.

Men alt er ikke helt på trynet da 🙂  Jeg har skutt inn begge riflene mine, og det er helt klart at Heymen skal brukes til jakt og ikke konkurranse; til det er det for store spredninger.  30-06-en derimot går som en drøm og jeg har ladet masse patroner til kommende jaktfeltstevner (om bare ryggen tillater det da.)

Jeg var på Karmøy Blikshavn den 28.01 og skjøt jaktfelt, og alt tatt i betraktning så gikk det ganske bra.  Jeg havnet på en delt 8 plass i jegerB med mine 109 p.  Ikke den beste summen, men jeg må ta høyde for at jeg ikke har skutt konkurranse siden i fjor vår og at ryggen min ikke er helt på lag med meg – og det særlig under stående skyting.  Det var i tillegg stiv kuling den dagen, og alle som har skutt på Blikshavn vet at det ikke er det aller letteste skyteværet 🙂  Men jeg er fornøyd med sittende skyting – der var samlingene mine innenfor 3-4 cm i senter og det er bra.  Stående er jo katastrofe med min rygg, så den hopper vi glatt over hihi!

Masse kjekke folk som vanlig der ute – Karmøyforeningen er dyktige til å få det til – og dessuten er de knakende kjekke!

03.01.2007
Da skriver vi endelig 2007!  Et nytt år med friske farger… skal bli spennende å se hva som kommer ut av dette året!  Jeg har i alle fall et par klare målsettinger eller ønsker om du vil…

For det første er det viltsporchampionatet til Amigo som gjelder – han har allerede klart spordelen med sine 3 x 1.premie.  Så nå venter bare den formelle biten med 2 utstillingsresulater etter at han er fylt 2 år.  Det bør jo være en smal sak for ham!  Første utstillingen blir i mars i Bergen – den neste i mai i Stavanger. 
Ellers er målet å fullføre den utdanningen jeg påbegynte sommeren 2006 – som ettersøksdommer.  Dommerkurs og elevdel er unnagjort allerede; nå er det aspirantarbeidet som gjenstår. Dvs. at jeg skal gå som dommeraspirant og dømme minst 6 hunder på blod og 3 hunder på ferskspor og en viss andel av dem må få premiering. Jeg har allerede snakket med dem i Bergen-Hordaland Dachshundklubb om å få være dommeraspirant der… så dette kan bli artig!

Jeg kjøpte meg jo ny rifle i sommer – en Heym 6,5×55 – og når jeg har fått dreis på ladingen så bærer det avgårde til jaktfeltarenaen.  Jeg har to napp i vandrepokalen i Rogalandscupen – dameklassen – og ambisjonen er jo selvsagt å få det tredje og siste nappet slik at pokalen blir min til odel og eie… den passet jo så innmari godt på bokhylla haha!  Jeg skal delta på så mange jaktfeltkonkurranser jeg kan i år; det ser ut for at det klaffer mye bedre i år enn i fjor da jeg bare fikk skutt 2-3 konkurranser.  Da var det bikkjer og jobb som kom i veien 🙂

Når det gjelder jakt så har jeg søkt om havertjakt, og håper jeg får anledning til å komme meg ut i havgapet sammen med mine jaktkompiser når det lir litt på.  Ellers blir det jo rådyr og hjort som vanlig.  Akkurat nå er det deilig å ikke jakte – jeg innrømmer glatt at jeg gikk litt lei på slutten i høst.  Men slik er det alltid; det blir mange lange jaktdager ute i skogen og det er litt godt når det er over 🙂  MEN – bare vent til det nærmer seg 10 august… DA er jeg på hugget igjen!

27.10.2006
Turen til Kristiansand ble en suksess.  Det var 19 ivrige jenter på kurset, som omfattet alt fra jakthistorier, skytetrening med rifle og hagle, utvomming av dyr til ettersøksjakt og -trening og rådyrjakt helt til slutt. 
Det ble satt stor pris på bidraget mitt, og det synes jeg er kjekt.  Slike kurs er jo som regel dominert av menn på foredragssiden, så at også jentene kommer på banen på den siden er positivt.  Tror faktisk de tør å stille mer spørsmål til ei jente enn til en mann. 

29.09.2006
I kveld drar jeg til Kristiansand JFF for å holde foredrag om ettersøk på skadet hjortevilt og trening av ettersøkshund.  Det er jaktseminar for kvinner, og jeg gleder meg masse til å komme ned dit og prate med andre likesinnede jenter! 

25.09.2006
Veterinærkontrollen gav bare gode tilbakemeldinger – Amigo er seg selv og vi kan ta opp aktivitetene som før!  Han har hatt svært godt av å ta det rolig disse 10 dagene i kombinasjon med smertestillende medisiner.  Det var sannsynligvis en akutt skade som satte ham ut av spill – men med det aktivitetsnivået hans så er det kanskje ikke så rart at han får seg en smell…?  I alle fall – gutten er frisk!

18.09.2006
Yngstehunden har blitt syk i ryggen sin… det er visst snakk om en skiveutglidning.  Han har vært syk i snart en uke nå og går på smertestillende medisiner.  Det holder det ganske godt i sjakk, så jeg håper virkelig at han vil bli helt frisk igjen! 

01.08.2006
Vi har jobbet godt denne helgen.  Ventiler og stålplater er kommet på plass i slakterommet!  Så nå begynner det virkelig å ligne på noe her ja.  Forhåpentligvis kommer elektrikeren og rørleggeren i løpet av denne uka slik at rommet er klart til bruk den 10 august.  Selve kjøleelementene må skjæres til og settes på plass etter hvert, men motoren må vi nok vente med å handle inn…. koster flesk bokstavelig talt!  Men så lenge vi har et eget rom med vann og strøm og taljer og god arbeidsbenk så er det en stoooor forbedring av de foregående jaktåra 🙂

27.07.2006
I kveld skal jeg teste den nye rifla mi på skytebanen!  Etter mye leiting att og fram enda jeg opp med en Heym SR 20 L helstokk.  Er veldig spent på hvordan den kommer til å være; helstokken kan være et presisjonsproblem.  Får også sjekket i dag hvordan kolben er for meg – kommer tilbake med mer info. etter banebesøket i kveld!

Etter banebesøket:
Jeg skjøt meg inn i benk.  Skjøt serier på 3 og 3 skudd, og det første som slo meg var den fine avtrekken.  Den var noe annet enn den andre rifla ja, og her må jeg bare gjøre meg kjent med hvor den «tar».  Ellers fantes det jo ikke rekyl, men nå synes jeg ikke 30-06 er noe å hyle for heller da. Merket at løpet ble fortere varmt enn Remingtonen, men det visste jeg jo fra før.  Kolben var for lang for meg; det var ikke lett å ta ladegrep uten å fjerne rifla fra skulderen kan du si.  Så her må det litt justering til.  Kikkerten føltes passe og hele rifla var en behagelig opplevelse.  Det kjentes godt å skyte med den!
Samlingen min var rundt 30 mm og det er jeg fornøyd med.   Nå er jeg innskutt 6-7 cm over på 100 m.  

14.07.2006
Endelig er vi i gang med å sette i stand slakterommet vårt!  Da vi bygget hus for 1 1/2 år siden var det med tanke på våre jaktinteresser og dermed måtte vi jo også ha et eget sted der vi kan flå og grovpartere hjortene.  Tidligere har de blitt hengende til modning i garasjen eller på løen til en kompis av oss, men det blir det slutt på nå!   For noen dager siden ble golvet støpt, og deretter blir det satt opp fliser på veggene antakelig.  Siden det er matbehandling det er snakk om, så er hygienen i høysetet.  Det passer jo også veldig bra at jeg faktisk er hygienesykepleier og da 😉  Ingenting er overlatt til tilfeldighetene!
Planen er at rommet skal ha kjølerom integrert i seg og benker til å både grovpartere og finpartere dyr.  Pølseproduksjonen kommer også til å flyttes inn i dette rommet.  Har fått tak i en lang stålbenk med dyp kum i som skal settes opp på den ene langveggen.  Rommet blir rundt 4 x 7 kvm.   Satser på at vi får innvie det når bukkejakta starter om noen uker!

08.06.2006
I går kveld fikk jeg øye på en liten rådyrbukk og geit.  Bukken hadde jeg sett flere kvelder på rad, og denne gangen hadde jeg tatt med meg fotoapparatet i håp om å få festet ham på film.
Strålende sol klokka 20.00 om kvelden – det var en vakker ramme rundt dyra der de gikk og beitet.  Jeg tok egentlig ikke noe særlig hensyn til å smyge meg innpå dem siden jeg EGENTLIG var på vei i et ærend og bekledningen min ikke tilsa engvandring (småsko og lys flagrende jakke…).  Men jeg stoppet på rundt 60 meters hold og dyra brydde seg ikke så veldig om meg.  Fikk tatt et par fine bilder som du kan se på under «Hobbyfotografen«.

03.06.2006
Hundetreff på Finnskogen
For en ukes tid siden dro jeg og Amigo til Finnskogen på stabijhountreff (www.tyskenhundoghyttesenter.com/ ) .  Det er bare 40 stykker her til lands, og vi klarte å samle 15 av dem på et sted, og det er jo fantastisk!
Jeg skulle være sporinstruktør og det så jeg fram til – alltid kjekt å kunne «prakke på» folk min interesse vet du!  Jeg hadde imidlertid ingen flere klauver i frysen – det har en tendens til å forsvinne hos oss.  Men hva skuer mitt øye bare et par km fra hjemmet vårt om ikke en død fjorkolle som ligger i veibanen da??  Jeg ringer viltnemnda og varsler om dyret slik at de kan komme og fjerne kadaveret og deretter suser jeg inn til bensinstasjonen og får låne meg en sag (jeg hadde jo selvsagt ikke kniven min med meg) slik at jeg får tatt med meg klauvene… Oppe på Finnskogen lo de rått når de hørte om hva jeg hadde gjort!  Og jeg tipper vel at det var et par bilister som sperret øynene opp når de så ei jente skreve over en hjort med saga i handa!

På veien opp Haukeli fikk jeg problemer med batteriet og svetten begynte å piple en anelse da det ikke fantes en bensinstasjon i mils omkrets.  Snakket med NAF på telefon og de bad meg om å renne ned til Vinja haha!  Som sagt så gjort – jeg kjørte inn på første og beste bensinstasjon i Vinje og traff en kjernekar som fiksa alt på èn to tre.  Det var jo Himmelspretten og for sikkerhets skyld, så jeg risikerte jo at alt gikk i stå den dagen….men det gikk fint og jeg kom meg endelig fram etter 12 timers kjøring.  65 mil èn vei er drygt å kjøre ja!

På Finnskogen hadde vi forskjellige aktiviteter – blodspor, bruks, utstillingstrening og lydighet samt forskjellige foredrag.  Jeg hadde med meg 6-7 stabijer som fikk prøve seg på blodspor og det var veldig artig.  Tror alle sammen ble inspirert til å dra hjem og begynne å trene ja!  Amigo gikk et spor som var 19 timer gammelt og da var det flere som var med meg og så på hvordan «det skulle gjøres» hihi.  Underveis fortalte jeg hvordan hunden jobbet – om vinkler, av hopp og tapsarbeid.  Lærerikt og morsomt!

Værgudene var virkelig med oss denne helgen – og jeg skal aldri mer stole på værmeldingen!  Den tilsa +4 grader og regn, så jeg hadde med meg stilongs og ullgenser mens jeg egentlig skulle tatt med meg solkrem og shorts.  Nesa mi ble en smule rød kan du si.

Hundene storkoste seg og bada i vannet der vi bodde (fy flate så idyllisk det var der!) og jeg fikk god kontakt med masse kjekke mennesker der oppe.  Vi planlegger allerede et nytt treff til neste år – men forhåpentligvis litt nærmere meg denne gangen… 130 mil tur-retur er i drøyeste laget for en helg spør du meg.

10.05.2006
For en uke siden var jeg og Amigo på ny sporprøve.  Denne gangen dro vi til Husnes i Kvinnherad.  Selve prøven kan du lese om på hjemmesida hans, men jeg kan jo si at det ble nok en 1. premie – til tross for huggorm i sporet! 

Ellers har jeg fått et prolaps i ryggen og det spøker litt for helsa mi.  Men sta som jeg er, så har jeg slett ikke tenkt å legge meg ned.  Har trent meg frisk før, og det skal jeg gjøre denne gangen og. 

25.04.2006
Siden sist har vi vært oppe på Mongstad og fått godkjent Amigo som ettersøkshund.  Han gikk opp til både blod- og ferskspor samme dag og besto med glans!  Systematisk trening hver 14 dag fra 8 ukers alder og fram til godkjenning før påske – det kjennes veldig herlig ut!  Jeg er kjempestolt!

15.03.2006
Aika har begynt røytinga si – og dermed går vi en hårfull tid i møte hihi!  Hun liker tydeligvis å bli gredd for det klør sikkert som fy – hun lener seg inntil meg og lukker øynene i ren nytelse.  Litt synd at hun skal felle pelsen nå; i neste uke får vi besøk av Amigo sin oppdretter, og jeg skulle gjerne vist fram Aika i all sin prakt…  i stedet blir det vel et beinrangel med hårtuster hist og pist!
5 minutter med børsten resulterte i ei hel bøtte med ull.  Nede i kjelleren har jeg en full striesekk med ulla hennes; med tid og stunder skal det bli garn av det. 

28.02.2006
Snøen er kommet til oss – og det var kanskje på tide?  Vi har ikke sett snurten av snø i hele vinter, men her om dagen så begynte å lave ned.  Så nå er det hvitt overalt og ganske flott faktisk!
Det var nydelig turvær i dag, og yngstegutten til samboeren min ble med oss på fjelltur med alle hundene i dag.  Vi tok turen til Lierfjell som ligger et par mil fra oss.  Vi ser til toppen fra stuevinduet vårt. 

Vi lassa på oss ryggsekk med varm solbærtoddy, sjokolade og mandariner og la i vei.  Turen ble ganske svett i og med at det var såpass mye snø og sleipt å gå, men det gjorde bare godt det for kroppen!  Hundene storkoste seg som vanlig når de får løpe fritt på tur, og de gav alt på veien opp… tunga rett ut og flagrende ører – dette var gøy!

13.02.2006
Jeg har fått en god turvenninne som har ei schäfertispe på 5,5 måned.  Vi tar bikkjene med oss på turer til diverse fjelltopper i nærområdet, og valget i dag falt på Hopsfjellet.  Vi var der for et par uker siden også, men da var det så tjukk skodde at vi ikke så en flekk foran oss.  Derfor benytta vi anledningen i dag da det var så vakkert vær.  Bikkjene storkoste seg og det gjorde vi også.  Full herjing med pinner og bading i gjørme og bekker – det er oppskriften på en vellykket tur det!

11.02.2006
Pølselaging – av selvskutt hjort
Denne helgen har vi laget hjortepølser nok en gang.  Over 100 kg rent hjortekjøtt ble til 160 kg pølser – både middags- og spekepølser.  Vi var 4 jegere som gikk sammen om å lage pølsene – og resultatet må jeg si ble meget vellykket!  Se eget album om dette.

05.02.2006
I dag tidlig var jeg ute med Amigo og gikk blodspor.  Prøver å få trent hver 14 dag – har planer om å gå opp til godkjenning om noen måneder… sporingen i dag var bra; han jobber godt som alltid. 
Ellers har jeg og bikkjene vært ute i skogen en del i det siste – det er deilig når det er et par minusgrader og vindstille!  Heldigvis bor vi så nære skogen at det fremdeles er lyst nok til å være ute noen timer etter at jeg er ferdig på jobb.  Kan ikke fordra å gå «tur» langs veien når det er mørkt; bilene kjører som svin og det har mer enn en gang vært på hengende håret at vi har blitt påkjørt.  Å gå tur i ei grøft er heller ikke så tiltalende! 

20.01.2006
Vi har noen fjelltopper her i Sveio som jeg liker å komme meg opp på – og denne dagen var det Trodlavassnipen (432 m.o.h) som var målet.  Det er det høyeste punktet i kommunen, og selv om det ikke er mount Everest akkurat, så har man fantastisk utsikt over Bømlafjorden, Trekantsambandet, Folkefonna og Halsnøy.  Turen tar rundt 40 minutter rett til værs – en som ikke er fullt så sprek som meg (haha) bruker nok nærmere timen.

Alle tre bikkjene var med meg, og det var en kald, men fantastisk tur… det finnes ikke snø, men det var glatt som fy oppover bekkefaret.