02.05.2010
Det andre jaktfeltstevnet i Førde ble ingen suksess for min del.  Jeg hadde meldt meg på og det var et par timers ventetid og så får jeg en telefon om at moren min er akutt dårlig og skal legges inn på sykehuset.  Jeg pakker sakene mine og drar avgårde og ser til at hun kommer seg trygt avgårde til sykehuset.  Hun er ikke så dårlig som vedkommende i telefonen gav uttrykk for – hun er oppegående og jeg har sett henne myyye verre før for å si det slik. 

Så etter litt diskusjon med henne så drar jeg tilbake til skytebanen og skyter runden min.  Men det er jo selvsagt helt på trynet – fokuset mitt er et helt annet sted og jeg ender på lusne 108 p.

18.04.2010
Siden jeg kom hjem en dag tidligere fra NM enn beregnet (måtte komme meg over fjellet mens det enda var sånn noenlunde vær) så fikk jeg mulighet til å skyte jaktfelt i Førde – jeg hadde vel 35 skudd til overs som kunne brukes opp 🙂

Det var ikke så mange deltakerne da de fleste var på NM samt at det heller ikke var et aprobiert stevne. Jeg måtte derfor skyte på et lag bestående av bare meg hehe men det er nå greit nok.
Første holdet var stående orrhane 35 m og der fikk jeg 5/3. Neste stående var grevling 62 m og der ble det jaggu 5/5. Jeg mista tilsammen 8 p og det gav meg personlig rekord på 142 p!!! En utrolig herlig følelse når det meste stemte. Det eneste skåret i gleden er at dette ikke er et tellende stevne så det vil ikke gagne meg i kampen om å beholde Jeger A posisjonen. Jaja – jeg er nå strålende fornøyd likevel jeg!

14 – 17.04.2010 NM jaktfelt Øyer -Tretten
Vi var 11 stykker som delte leilighet på Hafjell og det var kjempekoselig. Dagene gikk med til press-skyting på både villsvin og hjort og målet mitt var bla å komme til kveldsfinalen på villsvinet. Inngangskravet var 30 p og jeg skjøt 32 p noe jeg er jækla god fornøyd med. Pressen er villsvin 100 m sitt 3 skudd på 20 sek. Og 32 p vil si 11, 11, 10 så det er god presisjonsskyting på kort tid 🙂

Selve NM-løypa var fin å gå – det tok 2 ½ time i flott skogsterreng og standplassene var gode og funksjonærene trivelige. Det var endel vind så der gikk det i myra for meg på siste stående og jeg endte opp på 118 p. Det er det dårligste jeg har skutt i år, men det var mange som skjøt under normalen så jeg var i godt selskap.

11.04.2010
Femte runde i Rogalandscupen og jeg hadde som mål å ta seieren i dameklassen for å sikre sammenlagtseieren. Jeg har allerede 3 seire og dersom jeg vant den fjerde også så var resultatet gitt. Og jaggu deg så gikk det bra det og; jeg fikk 124 p og dermed er jeg Rogalandsmester jaktfelt for kvinner 2010 og pokalen er min til odel og eie (tredje nappet).

28.03.2010
Det er mye skyting for tiden!  Denne gangen er det jaktfelt på Karmøy og det blåser en del.  Regn var det mye av da jeg dro hjemmefra, men heldigvis var det oppholdsvær mens vi skjøt.  Jeg hadde noen slengere denne gangen og det irriterer meg noe grenseløst!  Hare sitt 105 m 4/4 – siste skuddet kjente jeg var utenfor.  Ravn sitt 78 m derimot var 5/5 så det første holdet var rein idioti.  Så ble det stående skyting på det hersens fjærkreet (jeg har bestemt meg for at jeg ikke liker fugler 🙂 )  – der ble det 4/3 (det var kråke 45 m stå).  Gjerpe sitt 55 m gav 5/5 og rådyr 55 m stå ble 5/3.  Siste holdet er elg liggende 195 m.  Der husket jeg i siste liten å skru opp 7 knepp (fatter ikke hvor jeg hadde hodet mitt da!) og det ble 4/3.  Sluttsummen ble 127 p.

21.03.2010
Nytt stevne – Rogalandscup på Jæren. 

Vi var som vanlig en liten gjeng fra Karmøyklubben som dro til Lye – det er et supert tiltak fra klubben om at de spanderer reis hvis medlemmene har lyst å reise på jaktfelt andre steder.  Eneste man betaler selv er påmeldingsavgifta og det er jo nesten ingenting.  Skulle man dratt alene og betalt både ferje og bompenger så hadde det blitt en dyr affære ja.  Så jeg er kjempeglad for at Karmøyklubben har dette tilbudet!

Jeg sier det igjen – å begynne med stående skyting er helt forferdelig.  Jeg er liksom ikke «klar» om dere skjønner.  Så derfor ble resultatet deretter; skuffende 3/2.  Mårhunden på 110 m ligg derimot er bankers – 5/5, det samme er bisamrotta 50 m sitt.  Elektronikken som har rev liggende og rådyr sittende gir henholdsvis 5/3 og 5/5.  Så er det siste holdet som er villsvin stående 115 m – det blir 4/4.  Sluttsummen blir 129 p og det får jeg være fornøyd med all den tid jeg fikk min tredje stevneseier i cupsammenheng.

15.03.2010
Da har det vært Rogalandscup igjen – den tredje i rekken.  Jeg gikk glipp av den forrige som var i slutten på februar pga «kammertreff» i Bergen den helgen. 
Dersom jeg har ambisjoner om å vinne cupen på damesiden er jeg nødt for å vinne 4 av de 6 stevnene for å være på den sikre siden (man må delta i 3 av 6 stevner for å være med i konkurransen).  Stedet var Tysvær og for å si det litt forsiktig så må du ha avsatt goooooood tid der inne 🙂  For det er kun 5-mannslag og når det er 66 skyttere med så tar det hele dagen.  Jeg kom dit kl 11.30 og da havna jeg på lag 12.  Og det var lag 3 som var ute i løypa…  når klokka dro seg mot 16.30 eller så så var det klart for vår tur ENDELIG!!
Stående sel 34 m som første skive er aldri så gøy – jeg liker helst å starte med sitt eller liggende jeg.  Men i alle fall; det ble da 5/3 så ikke så hakke gæli.  Jeg skrudde opp 6 knepp.  Neste var bjørn liggende 142 m – vanligvis rører jeg ikke rattet men gjorde det etter anbefaling likevel.  Skrudde 2 knepp og det var ok.  Det jeg ikke likte var at jeg mista et skudd – det ble 4/2 til slutt.  Det er en del vind der og jeg satt – mulig derfor jeg var så urolig?  Idiotfeil.
Neste hold er sittende tiur 65 m – 5/5 i ei klyse.  Deretter må vi vandre et lite stykke for å komme til de 3 siste holdene.  Det er rev sittende 110 m – den bør jo være bankers men jaggu blei det 5/3 der.  Her er det mer vind i kast.  Neste er gaupe liggende 126 m; sola skinner så lavt at jeg ikke ser annet enn omrisset av gaupa pga gjenskinn.  Det er skyfritt akkurat da så det hjelper liksom ikke å vente heller.  Jeg ser på skive en og finner ut hvor sirkelen er og prøver å orientere meg på min egen skive i det blanke.. jaja får bare la det stå til.  Det blir 5/4.  Siste holdet er stående due 45 m – skuffende 3/2.  Det er mye vind her.  Sluttsummen er altså 119 p, men det holder til at jeg nå har vunnet 2 av de 6 cupstevnene i dameklassen.  I Jeger A havna jeg nede på 13 plass tror jeg. 
Skulderen min har blitt mishandla på det groveste (har vært hos muskelterapeut og fått røff behandling kan man si) men faktisk så var det ikke så ille å skyte som jeg hadde trodd.  Hadde ikke tatt smertestillende før jeg dro inn til Tysvær og jeg tenkte ikke så mye over skulderen når jeg skjøt.  Et godt tegn forhåpentligvis 🙂

Neste stevne er også Rogalandscup; det er neste søndag på Jæren. 

07.03.2010
Vi dro den selvsamme gjengen ned til Jæren i dag for å delta på jaktfelt.  Det var relativt ok vær da vi kom, men bare i løpet av en times tid så kom tåka sigende og det ble bare tykkere og tykkere.  Da det var vår tur ut og vi kom til første standplass (hare stå 80 m) så var det såvidt vi kunne skimte figurene.  Vi diskuterte att og fram om vi skulle skyte, men lot det stå til innimellom tåkedottene.  Jeg hadde skive 7 og da klarte sånn noenlunde å orientere meg om hvilken skive som var min ved å titte på naboens 🙂  Djeeeez – det ble hele 3/1 på haren gitt…  Vi rusla over til neste standplass som var mårhund ligg 110 m.  Vi så ikke noenting som helst vi.  Og de som var laget før oss stod der fremdeles og hadde ikke skutt de heller.   Så det endte med at stevnet ble avlyst dessverre, men hva skal man gjøre når været slår seg så vrangt som dette?  Vindstille og tjukk tåke er ikke heeeelt det store kan man si.

Da vi dro hjemover så bestemte 4 av oss at vi skulle skyte NM-løypa hjemme hos Rune istedet.  Masse skudd hadde vi og løypa skader det slett ikke å trene på!  Det er et hold på 33 m og et på 170 m og det er veldig greit å få sjekka ut hvor mange klikk oppover man må ha FØR man kommer til NM eller hur!  Først rigga vi til en blink til meg på 30 m slik at jeg fikk ta to testskudd sittende – jeg skrudde 7 knepp opp og skudda satt hull-i-hull litt oppe til venstre.  Så da vi skjøt selve løypa skrudde jeg 6 knepp på begge de holdene.  Jeg legger merke til at jeg holder meg bittelitt til venstre, så jeg har også skrudd ett knepp til høyre.

Jeg må si jeg er fornøyd med løypa – den er overkommelig.  Harefiguren er dog veeeldig blass og vanskelig å se innerringen på.  Jeg mista ingen skudd denne gangen (har hatt noen kardinalfeil på de andre stevnene) og landa på 128 p tilslutt. 

22.02.2010
Jeg og en gjeng fra Karmøy har de siste to helgene dratt til Bergenskanten for å skyte jaktfelt som avveksling fra Jæren og Karmøy.  Alltid kjekt å se nye baner samt treffe masse koselige folk!  Forrige helg var jeg i Åsane og løypa der var ganske så vrien i grunn da holdene var strukket ut til maks.  Jeg endte på 133 p og det er jeg kjempefornøyd med – jeg ble nr. 6 i JA og nr. 9 totalt av 65 skyttere.
I går dro vi til Kismul og skjøt i et forrykende snøvær 🙂 Jeg synes anviserne var sprekest av alle da de bakset seg rundt på ski og det var både kaldt, vind og masse masse snø.  Allerede på første standplass hadde jeg mistet følelsen i fingrene mine, og det kun etter å ha stappet patronene i kammeret!  Det var iiiiiiiskaldt med andre ord!  Jeg skjøt veldig bra helt fram til siste standplass – hadde kun mistet 8 p hittil.  Så det kunne se ut for å bli en pen poengsum – men dengang ei.  Jeg fikk 4/1 på tiur stående 80 m og begredelige 4/3 på kråke ligg 124 m.  Så jeg endte på 124 p.  Jaja.  Det ser ut for at jeg kommer til å ramle ned i JB igjen til neste år dersom jeg ikke skjerper meg.  Reglene er nye av året og nå må man ha 134 x 2 for å bli/komme opp i JA.  Kravet for JB er 124 x2.

15.02.2010
Lenge siden sist nå… vi har kommet et godt stykke ut i det nye året og jaktfeltstevnene er allerede booket inn.  Jeg har skutt 4 stevner hittil og jeg har ambisjoner om å få tittelen Rogalandsmester for kvinner også dette året; i så fall blir det 3 nappet i pokalen og den blir min for evig.  Skulderen min har imidlertid begynt å bråke – jeg vet ikke helt hva det er som feiler meg.  Kjennes ikke helt ut som senebetennelse men akkurat som om en sene ligger og ruller over skulderleddet liksom.  Vet ikke – jeg må se til å få orden på skulderen for det er forferdelig å skyte slik det er nå.  Det er den høyre skulderen og da hviler jo børsa tungt på den ikke sant… 

Om halvannen måned er det NM jaktfelt og da er vi 10 skyttere fra Karmøy JFNF som drar over til Øyer-Tretten utenfor Lillehammer og der blir vi hele arrangementet ut.  Vi ankommer onsdagen og drar hjem etter søndagens finaler.  Vi har leid en leilighet for 12 i Alpingrenda og det blir rene Vestlandsbenken da både Bergen, Karmøy og Jæren skal bo i nærheten av hverandre.  Jeg gleder meg kjempemasse til det!  Selve konkurransen for min del er lørdagen sammen med resten av Karmøygjengen.  Det eneste jeg ber om nå er at skulderen min blir frisk til da!

Her er planen min for skyting våren 2010:

24.01:    122 p
31.01:     128 p
07.02:    119 p (RC – 20 p i cupen)
14.02:    133 p
21.02:    124 p
07.03:   128 p på privat NM-løype da Jærstevnet ble avlyst pga tåke
14.03:    119 p  (RC – 20 p i cupen)
21.03:    129 p (RC – 20 p i cupen)
28.03:    127 p
11.04:    124  p RC, FM (20 p i cupen)
17.04:    118 p NM
18.04:    142 p
09.05:
22.05:
12.06:    RC

Ellers har jeg vært med på myyyye kjekt i løpet av høsten 2009!  Boka «Hjortejegerne – 10 jegere 10 metoder» ble lansert på Svanøy i november, og boken har fått massiv omtale i mange aviser og jaktblader og det har bare vært skryt skryt skryt 🙂  Selv har jeg blitt linselus etter at TV 2`s Lørdagsmagasinet fulgte meg en hel dag på jakt og det  ble et kjempefint innslag.  Har fått mye skryt i ettertid for at det var en fin reportasje om jakt og at jeg representerte bra 😉