I fjor oppdaget jeg at det faktisk går an å dra til Telemark (Lunde) for å gå kveldsprøve – det er rundt fem timers kjøring èn vei over fjellet.
Så om jeg drar hjemmefra i 11-tiden på formiddagen, går prøven i 17-tida og vender snuten hjemover sånn i 21-tiden så er jeg hjemme igjen i 02-tiden…. jeg er ikke skvetten på å kjøre langt (nevner bare Finland eller Nederland på en helg lizzom….) så når jeg likevel har fri fra jobb så tenker jeg at dette bare er gøy!

Så 11 mai dro vi til Lunde for å gå sporprøve.  30 meter etter sporstarten kom vi fram til det som dagen før hadde vært en bekk, men som etter nattens høljregn var blitt en smuuule større.  Jeg visste ikke min arme råd for å komme over; jeg fikk Storm til å følge elva et stykke til høyre for å se om det var smalt nok til å hoppe over men det var det jo ikke.  Så vi gikk tilbake og stod nå der og studerte på hvordan pokker jeg skulle løse dette. Å vasse over var uaktuelt; det var dyyyypt der.  Og over skulle vi; det var udiskutabelt.

Jeg vil IKKE bli blaut!

Ikke lett å finne farbar vei over!

Storm gikk jo uti såklart; verre med meg som bare visste at dette kunne ende i katastrofe. Men tilslutt måtte jeg jo bare ta sats og hoppe og det gikk med et nødskrik. Dommereleven derimot var ikke fullt så heldig….

Storm jobba ganske greit gjennom hele sporet og var ute og undersøkte en del ferskspor; det var helt tydelig at det hadde vært dyr der nylig.  Jeg gav ham tid til å undersøke når vi var på avhopp og følte meg relativt fornøyd når vi kom i mål.  Det var noe rotete men samtidig så var det mye ferskt å lukte på også 🙂

Samla blodsporprøve hos Nome JFF,  Midt-Telemark 11.05.2017
Dommer:  Per Jøran Sandstå

Han fikk 5 x meget godt og 2 x særdeles godt (arbeidsmåte og samarbeid hund/fører) og det gav ham en 2 premie.

Tre uker etterpå gjentok vi samme bedrift; vi dro til Nome JFF for nok en kveldsprøve 🙂

Denne dagen var det tørt og varmt (23 grader) og vi hadde et helikopter flygende over hodet vårt den timen vi ventet på vår tur.  Storm er heldigvis stødig overfor lyd; jeg vet mange hunder som hadde vegret seg for å jobbe under støyende omstendigheter.  Men når det endelig ble Storm sin tur i skogen så hadde helikopteret gjort seg ferdig med jobben så det var stille i skogen.

Fra start til mål så gikk det hele på skinner.  Det var en fryd å gå bak og jeg peika ut blod og bikkja markerte sårleie og vinkler og avhopp gikk av seg selv.  Plutselig var vi på sporslutt og jeg var så utrolig fornøyd og stolt over Storm som hadde gjort en så god jobb.  Å sitte bak i bil i fem timer for deretter å vente i dauende varme i en time på tur og så være fokusert til tusen når det er dags for sporing  – det er godt gjort.

Samla blodsporprøve hos Nome JFF, Midt-Telemark 01.06.2017
Dommer:  Eddie Moljord

7 x særdeles godt
1 premie med HP!

Kritikk:
«En særdeles god ekvipasje som løser alle utfordringer på en særdeles god måte.  En champion som løser dette eksemplarisk.
Begrunnelse for HP:  Hund og fører har full kontroll på alle momenter».

Prøvens tre beste hunder. Storm 1 m/HP, nr 2 av 14

Ikke bare fikk Storm HP; han ble også prøvens andre beste hund (nr 2 av 14)

På hjemveien så fikk jeg en reaksjon på det vi hadde gjort – jeg boblet over av gledestårer og stolthet over denne herlige gutten min, samtidig som savnet etter Amigo plutselig slo meg i magen med knyttneven.  Det ble litt snørr og tårer men det gjorde godt å få renska luften 🙂  Resten av hjemturen gikk veldig lett og ledig; jeg lever lenge på denne opplevelsen!