Det er hull i himmelen!!!  Det føles i alle fall slik ut; det bare pøser ned uten stans!  Og slik har det vært de siste ukene har jeg inntrykk av.

I helgen holdt jeg blodsporkurs for Fitjar Stord Hundeklubb og det var åtte deltakere med.  Stor variasjon i raser; fra reine jakthunder til selskapshunder – det er veldig kjekt synes jeg!

Fredagen hadde vi teori på klubbhuset og lørdagen og søndagen var vi ute i skogen og gikk spor.  Lørdags morning møttes vi ved saga på Heiane og der var også basen vår den dagen.

Det var relativt tørt i lufta et par timers tid – deretter begynte det å regne.  Og det regnet forsatte bare og i skrivende stund – onsdag – regner det fortsatt!!

På forhånd hadde Frode, Oddrun og Øyvind lagt korte spor (ca 100 m) til deltakerne slik at de fikk bli noen timer gamle før de gikk dem.  I mellomtiden var de ute selv og la flere spor, både for hverandre og seg selv.  Etter litt mat sånn midt på dagen ble jeg med hver enkelt ut for å gå sporene slik at jeg kunne danne meg et lite inntrykk av dem.

Flere av deltakerne dreiv med jakt og brukte hundene aktivt i jaktsammenheng og de var spente på hvordan de kom til å takle blodsporet.  Særlig i forhold til tempo; de trodde at det kom til å gå unna i svingene 🙂  Men – hundene overrasket eierne sine for de gikk så fint atte!
Seinere var jeg med halvparten av dem på deres egne spor og gav dem tips i forhold til videre trening.

På søndagen forflyttet vi oss opp til Lundarstøl og vi gjorde det koselig med bålpanne og grillmat.

Deltakerne på sporkurset

Regnet bare slo i bakken og det er vel ingen overdrivelse å si at det var BLØTT!!!  Men det var ingen sure miner å spore av den grunn; alle sammen var positive og lærevillige og timene gikk kjempefort.

Marthe og Extra i sporet

Jeg var med den andre halvparten av deltakerne ut i skogen og så på hvordan sporene deres gikk og kom med innspill til videre trening.  Artig spenn i alder; den yngste hunden var vel litt over året og den eldste var 10 år 🙂

Flere av deltakerne hadde en målsetting om bli så flinke at de kunne delta på en sporprøve, andre hadde klare mål om å få godkjent hundene som ettersøkshund forans høstens jakt.

Som alltid var det kjempekjekt å holde kurs for ivrige deltakere!

Storm trener også:
I går la jeg et spor i nærheten av Vigdarheim – jeg ville trene i et for meg ukjent område og i et nokså åpent terreng.  Jeg brukte GPS for å merke sporet og lengden ble 650 m med to sårleier, to avhopp og diverse vinkler.  Terrenget var som nevnt åpent; noen brakebusker her og der men ellers masse myr, gult gress og stein.
Det regner som sagt for tiden og marken er fullstendig mettet slik at det ligger mye vann og flyter oppå bakken.

Rødt er sporet, blått er Storm

Jeg satte GPS-en på backtrack (trodde jeg) og startet med friskt mot i et helsikes regnvær i dag – 24 timer etter at jeg la det.  Jegt prøvde å sjekke sporet på GPS-en, men der var det tydeligvis feil innstilling fra min side så jeg så bare et blankt kart.  Jeg mistet ganske raskt oversikten på hvor jeg hadde lagt sporet men gav F*** og lot bare Storm føre meg framover.  Som dere ser så ligger han et stykke på siden av sporet; det blåste stikker og strå og han jobber aktivt med vinden og er i lesiden med full kontroll hele veien.  Nesa plantet i bakken og av og til oppe for å hente overvær og så inn på sporet igjen.  Ikke en eneste gang stoppet han opp og tvilte på hva han skulle; han jobbet veldig bra med nydelig tempo og drag i lina.  Han gikk forbi det første sårleiet men stoppet og markerte det andre.
De første 400 metrene gikk sporet i helt åpent lende og det kan være forklaringen på hvorfor han lå så mye til sides av sporet; det blåste som nevnt meget friskt.  Siste tredjedel var det mer vegatasjon og kratt og mindre vind, da gikk han mye mer i sporkjernen.

Jeg er i grunnen godt fornøyd med dagens innsats!