Så var endelig årets jaktfeltsesong i gang!  Trolig var det litt for tidlig på året for resten av gjengen «min» for vi var bare 3 stykker fra Karmøy jeger og fisk som tok turen til Åsane i dag.

Været kan man i alle fall ikke skylde på tenkte jeg – for det var rundt 2 grader og vindstille.  Det er jo ikke vi vant til akkurat hihi 🙂

Det skulle også bli spennende å se hvordan mine hjemmeladde skudd kom til å oppføre seg – jeg visste ikke helt hvor mange knepp jeg måtte ha på de ulike holdene.  Men fikk god hjelp av gutta med ladekunnskaper over snittet slik at jeg var sånn noenlunde i mål.

De to første holdene var hare og tiur sittende på 67 m.  Det ble 5/5 på begge så det var jo en god start.  Deretter skulle vi ha ulv liggende på 170 m, og der skrudde jeg opp 4 knepp.  Jeg fikk 4/4 på den med et irriterende sleivskudd like utenfor… og jeg ser at jeg med fordel kunne hatt 1 knepp ekstra ja. 

Reven på sittende var på 140 m og der skrudde jeg 2 knepp opp.  Lå som vanlig litt lavt slik at jeg også der må ha 3 knepp på det holdet.  Men – fikk 5/5 og fornøyd så langt med kun 5 p mistet.

Men så kommer de morsomme stående skytingene da…. skrekk og gru for dette gikk rett i myra!  Bjørn stående på 113 m gav lusne 3/1 og rådyr stående på 42 m (skrudde 2 knepp) gav 5/2.  Det ene var ren idioti for jeg slurva. 

Skuddene og samlingene mine var ikke så gæli; eneste jeg ikke likte var at jeg hadde flere klikk.  Det har jeg ALDRI opplevd før!!  Altså aldri på 16 år med jaktfeltkonkurranser… så jeg ble en smule overrasket kan du si da jeg på andreskuddet mitt på hold 1 ikke fikk noen reaksjon fra børsa mi.  Bliiip!  og så skjedde ingenting.  Men jeg dro sluttstykket bakover og la patrona ned igjen og lukket på vanlig måte og skjøt som normalt.  
På hold 2 skjedde akkurat det samme – skudd nr 3 denne gangen ville seg ikke.  Igjen tok jeg sluttstykket bakover og la i patrona på ny og skjøt og da smalt det som normalt.
Jeg fikk beskjed om at jeg egentlig skulle ha gitt signal om klikk og ventet til alle var ferdige men jeg skjønte igrunnen ikke hva det var som skjedde.  Klikk er som sagt helt ukjent for meg.

På sittende på reven skjedde det igen – 4 skuddet ville ikke av.  Det var 25 sekunder igjen og jeg hadde 2 uavfyrte skudd.  Jeg tok ut begge skudda og la i på nytt mens jeg holdt øye med skytteruret mitt for å se hvordan jeg lå an med tida.  20 sek og 2 skudd er ingen problem; det stressa meg overhodet ikke.  Meeeen – hadde jeg derimot ikke hatt sekundviser så hadde det vært noe ganske annet ja 🙂  Resultatet ble en fin 5/5 samling på 140 m så jeg kan ikke ha blitt altfor påvirka.

Jeg har undersøkt i ettertid hvorfor dette i det hele tatt skjedde og har kommet fram til at det sannsynligvis er tennhetta som ikke har vært dypt nok isatt.  Har hatt noen problemer med enkelte skudd under hetteisettingen.  Så får vi se neste søndag da om det er annerledes!  Jeg har ikke ladet på nytt men skal gå over skudda mine og sjekke at hettene er dype nok. 

Etter at vi var ferdige å skyte så var det å samle gjengen i skytterhuset, spise vafler, drikke kaffe og fortelle skrøner mens vi ventet på resultatene – det er alltid like koselig å komme til Åsane!  Kjempetrivelig gjeng, fin bane og god stemning – her kan jeg anbefale folk å svinge innom 🙂

Jeg havnet til slutt på 125 p og 2 plass i JB så det er jeg fornøyd med.  Sleivskudd og klikk samt dårlig stående skyting – her er det stoooort rom for forbedring! 

Ingolf spiller fanfare!

Som en koselig gest overfor alle vinnerne i dag så hadde vi fanfare – Ingolfen var så flink atte 🙂