I fjor deltok vi på seks EK-prøver. EK 2 og EK 3 ble de beste plasseringene våre og det er jeg godt fornøyd med 🙂

Siden dengang har EK som konkurranseform kommet for å bli; i fjor var det er prøveår. Nytt fra 2020 er at maks poengsum er økt fra 78 til 100 poeng.

Tidlig i januar meldte jeg meg på Vestlandets Harehundklubb (VHK) sin sporprøve 2 mai, men pga coronasituasjonen som dukka opp to måneder seinere så ble prøven avlyst. Det samme gjaldt tre andre prøver jeg hadde meldt meg på.
Men ting endrer seg og i slutten av april så varslet NKK at de skulle komme med nye retningslinjer for avholdelse av prøver innen 1 mai og håpet begynte å stige. For VHK hadde sendt ut mail med spørsmål om deltakerne fortsatt var interessert i å delta dersom NKK gav klarsignal.

Og heldigvis så sa de ja til å få avholde prøver så lenge strenge smitteverntiltak ble satt i verk. Dvs avstand, ingen fysisk kontakt, ingen samling etterpå med premieutdeling osv.

Jeg var bare lykkelig over å få delta så dette så jeg virkelig fram til!

Det var sol og fint vær men veldig tørt. Min skrekk er hoggorm og dette er akkurat slikt vær den kan finne på å dukke opp i. Søsteren til Storm ble stygt bitt bare en ukes tid før og da var det betydelig kaldere i været enn i dag. Så litt skeptisk var jeg.

Det var en miniprøve med kun fire deltakere. Tre i AK og oss i EK. På mitt spor skulle det også være med en aspirant som hadde sitt avslutningsarbeid før han ble autorisert som ettersøksdommer.
Sporleggeren var også dommer så jeg fikk beskjed om at vi kom til å bli grundig vurdert 🙂

Storm startet sporing straks og holdt hele veien et fint tempo. Vi markerte blod størstedelen av sporet. Et par steder så jeg at han var litt av men lot ham få jobbe seg tilbake. Han er lett å lese slik og det er viktig å gi ham rom for å utrede. Godt er det da når han så staker ut kursen å finne blod som bekrefter retningen. Vi kom i mål etter en god halvtime og så var det bare å vente.
Egentlig så var det jo bare for oss å dra hjemover men siden vi var så få og det var fint vær og hyggelig stemning så ble vi værende til alle hadde gjennomført sine spor. Vi hadde deretter en opplesning av kritikkene men ingen utdeling av dem pga smitteverntiltak. Ingen premieutdeling heller men det var vi jo klar over.

Samla blodsporprøve EK, Vestlandets Harehundklubb, Sandnes 2/5-2020

Dommer: Alv Harry Andersen
Kritikk: Ingen skriftlig
Resultat: 94 av 100 poeng

94 poeng!!! Jeg ble helt himmelfallen for den så jeg ikke komme 🙂 Siden jeg ikke hadde kritikken i hånda så ble jeg såpass usikker på om jeg hadde hørt rett at jeg måtte sende en mail til VHK noen dager seinere for å få bekreftet at jeg ikke hadde fantasert. Men joda; poengene stemte de og vi hadde gjort en stor prestasjon. Wow!

Jeg er så stolt av deg Storm <3

Tusen takk til arrangøren for en flott sporprøve!