Fredag var siste dag på jobb før en etterlengtet sommerferie.  Man kan ikke akkurat si at jeg skal hvile og slappe av i disse ukene; jeg skal klemme inn utstilling i Sverige, familiebesøk hos brodern, NM blodspor og World Dog Show i Nederland.  Og enda skal jeg ha noen uker fri til å bruke på bukkejakt hadde jeg tenkt…

Som sagt var siste dag på jobb nå på fredag.  Jeg hadde allerede pakka bilen klar så det var bare å hente Storm og kjøre avgårde østover.  Første stopp var Kongsberg der jeg overnattet til lørdag morgen.  Derfra kjørte jeg til Västerås der utstillingen skulle være.  Det var nordisk utstilling og håpet mitt var at Storm skulle klare å få det nordiske certet slik at han fikk løst ut det nye championatet som heter NORDIC UCH.  Det er nytt fra 2018 og skal etterhvert erstatte det som pr i dag heter NORD UCH og som hittil har vært nokså umulig for oss å oppnå siden det er jaktkrav for vår rase.  Og Storms talenter går i retning hårvilt og spor og ikke fuglejakt.  Det nye championatet derimot stiller ingen brukskrav, så da har vi også en sjanse til å oppnå det.

Vi kom fram til Västerås i 15-tida på lørdagen og jeg dro rett til utstillingsområdet for å sette opp teltet. Det var kvelende varmt så det var ikke et alternativ engang å ikke ha telt for å klare oss gjennom dagen uten å svime av.  Jeg fant et flott sted under en klynge med trær og det gav flott skygge i tillegg til at jeg bruker silvershade over teltet.  Så temperaturen var fullt overkommelig.

Jeg visste at det skulle være to stabijer og jeg var fryktelig spent på hvem den andre var.  Jeg håpte selvsagt på at det var ei tispe men så mye flaks hadde jeg ikke!  Det var en annen championhann og han vet jeg er veldig fin etter alle bildene jeg har sett av ham. Så jeg ble enda mer nervøs da for jeg var overbevist om at vi ikke hadde en sjanse.

Jeg hadde fortalt Erica at jeg skulle til Västerås; tanken var opprinnelig at jeg skulle overraske henne skikkelig og ringe og fortelle resultatet (dersom Storm klarte det såklart 🙂 ).  Men jeg fortalte det til henne for flere uker siden og hun var skikkelig gira og sa at «du ringer DIREKTE etterpå og forteller resultatet – ring når du står i ringen hihi»!

Jeg ringte til henne på søndagen da vi var kommet til utstillingen og jeg hadde fått sett i katalogen og visste hvem vi skulle konkurrere mot.  Hun sa jo som sant var at det går som det går men hun skulle krysse alle fingre og tær for at det gikk veien for oss.

Storm skulle inn som nr 79 av 80 hunder så det tok sin tid.  Jeg fikk massevis av chatmeldinger fra Erica der hun spurte utålmodig etter resultater – jeg tror hun var like spent som meg hihi.

Jeg møtte eieren til den andre hannhunden og vi er jo FB-venner men har aldri møtt hverandre i virkeligheten så det var kjempekoselig!  Vi pratet sammen gjennom flere timer og telte ned til det skulle bli vår tur.  Aller sist inn i ringen var vi.  Og dommeren virket nokså streng så jeg var høyst usikker på utfallet.

Men så ble det da endelig vår tur.  Jeg hørte dommeren diktere mange fine ord og han fikk excellent.  Dermed var det den andre hannen sin tur, og jeg ventet spent på hva han skulle få.  Det ble very good på ham, så da vi skulle inn igjen for konkurranseklasse så visste jeg jo at Storm hadde blitt nummer en, men ville han få noe mer enn excellent…?

Wästmanland Kennelklubb, Nordisk utstilling, Västerås 22.07.2018
Dommer:  Liz-Beth Liljeqvist (Sverige)

Kritikk:
«Medelstor.  Vackert huvud och uttryck.  Välburna öron.  Mörka fina ögon.  Passande benstomme.  Välvinklad.
Välutvecklad förbröst.  Bra bröstkorg.  Stark rygg, i rörelse onödigt hög svans.  Bra päls.  Championat».
Excellent, nr. 1, CK, 1 BHK, CERT, NORDIC CERT, BIR – NORDIC UCH

Storm BIR med nordisk championat

Midt oppi alt dette så er det et kvinnemenneske som står ved siden av ringen som spør  «er det mulig å få tatt et bilde?»  Og jeg snur meg og lurer på hvem i alle dager vil ha bilde av oss??  Og guess what???  Jeg ser rett inn i ansiktet til Erica!  Jeg holder nesten på å svime av for det er jo umulig at hun er her – jeg har jo nettopp pratet med henne på telefon og hun er jo hjemme på Åland!

Men neida; hun har lurt meg trill rundt og dratt ens ærend til Västerås for å heie på oss – jeg er helt overveldet og lettere sjokkert over den fine gesten.  Hun hadde med seg sprudlevann og presang til Storm og sjokolade til meg 🙂

Vi feirer første stabijhoun med NORDIC UCH!!!!

Godgutten med rosettene

C.I.E N DK CZ CH NORDIC UCH NORD VCH AD PRGW-17 Storm

Erica; jeg er veldig rørt og glad for at du tok deg bryderiet med å reise hele veien fra Åland bare for å heie på oss – det var så totalt uventet!  Folk som stod rundt ringen skjønte jo at noe spesielt skjedde for det HØRTES kan man si….!!!  Og så får jeg vite at joda; Erica har vært på utstillingsområdet i timesvis og spionert på oss og at jeg nesten har snubla over dem flere ganger der jeg har vandret nervøst rundt området mens jeg ventet på vår tur.  Og ikke nok med det – jeg er blitt smugfilmet hihi!  Skikkelig stalking med andre ord 🙂   Nei dette var moro og desto mer moro å kunne feire sammen med Erica <3  Tusen takk – you`re the BEST!