I dag har jeg bursdag!  Og den har jeg tilbragt i Vestfold på samla blodsporprøve sammen med 26 andre hundefolk.

Jeg kom til Horten fredag kveld og vi gikk relativt tidlig til sengs.  Ingen aircondition på rommet så vi holdt på å dåne av varme.  Stakkars Storm lå så tett inntil dørsprekken som han kunne i håp om å få litt trekk på seg.

Tidlig neste morgen – altså i dag – møtte vi på sporstedet i Horten.  Britt var også der med Delphi som stod for championatet.  Været var alldeles strålende med blå himmel og sol og jeg er veldig glad for at vi skulle starte i 08-tida så det fortsatt var levelig temperatur.

Jeg hadde mine tanker om hvordan det kunne gå  i dag da det var både tørt og et flott rådyrterreng…  og jeg vet jo at rådyr kan være en utfordring for poden.

Jeg var tredjemann ut i sporet av oss fire ekvipasjene og Storm startet direkte å spore.  Han var veldig konsentrert og gikk som en drøm!
Rolig og fin og var knapt ut av sporet.  Blod fant jeg også langs hele ruta og det er alltid en god følelse når man får bekrefta at man er på rett vei.  Men jeg var aldri i tvil heller da; Storm var 100% på og sikker som banken.  I vinkel med avhopp så gikk han bare noen meter utav sporet før han gikk videre over hogstflata.  Vi kom i mål etter 15-20 min og både jeg og Storm var godt fornøyde.

Etterhvert som deltakerne var ferdige med sporene sine så hadde vi oppmøte ved Jarlsberg Travbane hvor premieutdelingen skulle skje.   27 ekvipasjer var med og praten gikk livlig som vanlig på sånne tilstelninger.

Resultatene var også overraskende gode; det var tre som fikk 0 premie, to som fikk 2-premie og resten fikk 1-premie!  Og som prøveleder Anne-Marit Olsen sa; «resten er bare spennende» 🙂  Med tanke på rangering av de 22 førstepremiene.

Britt fikk førstepremie og dermed utløste hun norsk og svensk viltsporchampionat – GRATULERER så mye!  Det var veldig fortjent, all den tid dere har hatt litt stang ut de siste sporprøvene.

For min egen del så steg spenningen mer og mer da det tok tid før vi ble lest opp.  Jeg gikk helt i surr for det var så mange som hadde fått førstepremie at jeg helt mistet oversikten.  Så jeg ante rett og slett ikke hvor langt opp vi lå.
Men så sier prøveleder at «nå er vi kommet til de tre beste» – og da visste jeg at vi var blant dem!  Wow det var stort!  Og så fortsatte prøveleder å si «…  og alle med HP!»

Det var den beste presangen jeg kunne fått – Storm ble prøvens tredje beste hund!

Samla blodsporprøve, Vestfold Harehundklubb, Horten 30.06.2018
Dommer:  Christian Werth

7 x Særdeles godt

Kritikk:
«Hund blir satt på sporet og sporer i et veldig bra tempo.  Ekvipasjen løser alle utfordringer på en særs god måte.  Fører påpekte blod hele veien og sårleie.  Dette er en ekvipasje som har full kontroll på sporet.
Ønsker ekvipasjen lykke til videre.  Godkjent for ettersøk».

Begrunnelse for HP:
«HP gis pga at ekvipasjen vet hva de driver med og har full kontroll på sporet.  Er aldri mer enn 2 meter fra sporet.  De 2 metrene var i vinkel uten blod.»

Prøvens tre beste ekvipasjer

Sammen med dommer Christian Werth

Tusen takk til Vestfold Harehundklubb for et strålende arrangement!