Forrige helg dro jeg til Roskilde i Danmark for å delta på DKK sin første nordiske utstilling.  Denne foregikk på fredag 11 mai mens lørdagen og søndagen var individuelle internasjonale utstillinger.

Storm fikk sitt danske championat i fjor i Vejen så jeg tenkte at jeg gir beng i å melde på til de to andre utstillingene – jeg var helst interessert i det nordiske certet 🙂

Jeg var først på jobb og deretter dro jeg hjemom og henta Storm og så dro vi rett ned til Kristiansand der vi overnatta på Yess Hotell.  Det hotellet har jeg benyttet før og jeg er veldig godt fornøyd med både beliggenhet og comfort.

Torsdag morgen kl 08.30 gikk Fjordcat (Fjordline) fra Kristiansand og litt over to timer seinere var vi framme i Hirtshals.
Det er utrolig smidig å reise på denne måten – bikkja kan fint sitte i bilen under overfarten uten at det blir for lenge uten tilsyn.  Trangt om plassen er det riktignok; jeg prata med en av ferjemannskapet og han «klagde» over oss nordmenn fordi vi hadde så store biler i forhold til danskene.  Men det har vel med å gjøre at vi kjører til fjells og trenger noe annet enn bybiler 🙂

I alle fall – været var alldeles strålende og vi suste nedover Danmark og var framme i Roskilde kl. 16.  Jeg dro direkte til utstillingsområdet slik at jeg fikk satt opp teltet – det var meldt flott vær og bare tanken på å sitte i solsteiken i timesvis var helt utenkelig.  Så jeg er sjeleglad for at jeg har et slikt i bakhånd.

Nå ble jo ikke været så himla varmt at det gjorde noe; ja det ble heller litt kaldt.  Så det var godt å kunne sitte i ly av vinden de tre timene det tok før det var vår tur.

Det var sju stabijer påmeldt for den finske dommeren Eeva Rautala, Storm og Berggren i champion og fem tisper.

Det gikk over all forventing for Storm trakk det lengste strået og ble best av de to hannene og fikk det nordiske certet som jeg hadde håpet på!

Deretter var det å vente til tispene var ferdige for deretter å gå i BIR/BIM.  Storm løp og stod pent og jaggu så ble han ikke BIR!

BIR: C.I.E N DK CZ UCH NORD VCH AD PRGW-17 Storm BIM: Marrondales Nienke

Kritikk:
«Excellent type and size, very nice head and expressions, good forechest and ribcage, nice boned, well angulated, correct body proportions, nice coat and tail, moves well».

Etter at vi var ferdige i ringen så ble det å pakke ned teltet og forflytte oss til andre siden av utstillingsområdet der gruppefinalene skulle være.
Det varte og det rakk for det var så uendelig mange ulike som skulle bedømmes før det ble gruppe 7 sin tur.  Valper, juniorhandling, oppdrettergrupper, veteraner osv.

Så endelig var det vår tur og vi løp en runde og deretter ble vi samt 12 andre rasevinnere takket av og dett var dett 🙂  Lenge å vente for lite – men jeg synes fortsatt det er viktig å vise fram denne flotte rasen vi har sjølv om det er svært sjelden at man blir plukka ut.

På vei opp mot Hirtshals så overnatta vi i Randers og der besøkte jeg Inger-Lis som pleier å vikariere på intensivavdelingen min.  Det var kjempekoselig å treffe henne igjen og vi spiste god mat og vi hadde mye å prate om 🙂

Et lite døgn senere var jeg hjemme igjen etter min lynvisitt i Danmark; det gikk så fort at jeg tror knapt at Mysen oppdaga at vi hadde vært borte i det hele tatt hihi.

Nå blir det forsåvidt rolig framover; jeg har meldt på et par sporprøver i Telemark de neste par ukene men utover det så skal jeg holde meg i ro.  Helt til neste heisatur 😛