I sommer var jeg på ferie på Åland – det er blitt en herlig tradisjon!  På veien dit dro jeg innom en utstilling; det er visst også tradisjon 🙂  Men når jeg først drar så langt og likevel passerer Köping, så er det jo litt dumt å ikke prøve seg i ringen…!

Internasjonal utstilling Wästmanlands Kennelklubb, Köping, Sverige 23.07.2016
Dommer: Benny Blidh von Schedvin (S)

Kritikk:
«Hane med bra proportioner. Välformat maskulint hovud. Bra hals och rygglinje. Bra bröstdjup. Bra benstomme och välvinklad bak. Bra steg, bra päls».
Excellent, 1 CHKK, CK, 1 BHK, CACIB, BIR

Juhuuu!  Hans første CACIB!

Storm fikk sitt første CACIB!

Det var drepende varmt – det var nesten 30 varmegrader og null skygge noe sted. Heldigvis hadde vi kjøledekken som ble flittig brukt; jeg tror han hadde svimt av uten det. Takk Erica for den fine gaven!

Nå i helgen har vi vært på NKK Rogaland og været var absolutt ikke på vår side…. det var ekstremvarsel på nedbørssiden og det lovet jo godt for alle oss som hadde ringene utendørs.  For min del så gjør det ikke så mye – Storm sin pels blir bare litt våt.  Men jeg tenker på de andre stakkarne med pelsdyr som skal være fluffy og hvite – det må jo være et mareritt.

NKK Rogaland, Orre Idrettsanlegg 10.09.2026
Dommer:  Erling Kjær Pedersen (DK)

Kritikk:
«Godt maskulint hode, fin hals og rygg, velvinklet. Passende benstamme. utmerket brystkasse og kropp.   Gode haser. Utmerket pels. Sunne bevegelser, litt høy haleføring».
Excellent, 1 CHKK, CK, 1 BHK, CACIB, BIR

Wow – hans andre CACIB!  Det var totalt overraskende men veldig kjekt!

Yerke skulle også vært med men han ble trukket – veldig dumt synes jeg.  Så derfor ble Storm alene i rasen.

Vi var ferdige i halv tolvtiden og gruppefinalene skulle ikke begynne før i 15-tiden.  Så vi fikk gått oss en lang tur samt handlet litt til helgen før det var på tide å finne plassen sin i hallen.
Å være i gruppefinale er som regel full fart inn og full fart ut, for stabijhoun pleier ikke være den rasen som utmerker seg i gruppa.  Det er som regel de mer kjente rasene som blir plasserte.

Denne gangen var det seks raser som stilte i gruppa og vi var en av dem.  Jeg hadde ingen forventninger til plassering; Storm var drittlei og klarte ikke å stå pent særlig lenge.  Så jeg måtte jobbe rævva av meg for å få ham sånn noenlunde til.  Men – innimellom stod han som ei påla og da er han pen gutt 🙂

Nummer fire og tre ble plassert og da tenkte jeg at vi kom til å bli blant de to som ikke kom i mål.
Så overraskelsen var mildt sagt stor når vi ble ropt opp til BIG 2!

N UCH NORD VCH AD Storm BIG 2

Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er strålende fornøyd med helgen.  Dagen etter utstillingen fylte Storm fire år, for en fin bursdagspresang!  Gratulerer så mye til resten av valpene fra kullet mellom Blixtra og Amigo; Dundra, Frost, Muller, Tindra, Åska (Zally), Skimra og Dimma!!

Og ikke minst; gratulerer så mye med dagen til Erica som også var samme dag 🙂