For noen uker siden var jeg i Nürnberg i Tyskland for å delta på IWA.   Hva er så det?

Jo; IWA er «the world-leading trade fair for hunting, shooting sports, equipment for outdoor activities and for civilian and official security applications».

Les mer om det her.

Og så kan man jo spørre seg – hva i alle dager skulle jeg der å gjøre??  Altså greit nok å være på ei messe et par timer her hjemme på berget for å se om det er noe gøy å handle – men å reise til Tyskland??  Dette krever en forklaring 🙂

For en god del måneder siden ble jeg kontaktet av VRTBR som holder på å utvikle en ny kleskolleksjon til jakt – særlig i forhold til oss jenter.  Det er en kjensgjerning at jakt- eller outdoorbekledning for oss kvinnfolk stort sett er mannsklær nedskalert til vår størrelse.

Det tas lite hensyn til at vi har en annen anatomi enn mannfolk.  Jeg har f.eks lange bein og er relativt smal over ræva.  Det vil i praksis si at om jeg vil ha bukser som er lange nok; ja da må jeg opp i digre størrelser.  Og velger jeg en bukse som passer bra over rumpa så er beina mer tilpasset en kort person.  Det passer simpelthen ikke!

Så en dag fikk jeg en mail fra Malene i Danmark som er designer og jeger og hun lurte på om jeg var keen på å teste en prototype av klær.  Mange og lange gode samtaler på skype ble det og en dag kom det en pakke i posten med klær.  Bukse, jakke, en fleecegenser og en baselayer (underbekledning).

Jeg har testa dem i tung snø, i sidevis regn, jeg har sykla med Storm, trent spor i ulendt terreng og skutt jaktfelt med dem.  Klærne er knallgode og sitter som et støpt på kroppen.

Prototypen er selvsagt ikke ferdig; farge og stoff er endret og små detaljer er lagt til og noen er tatt bort.

Så når VRTBR skulle delta på IWA ble jeg invitert til å være med gjengen og det kunne jeg jo selvsagt ikke takke nei til 🙂

Slik så campen vår ut:

Campen vår

Godt besøk på standen

Stor interesse for klærne!

Og slik ser klærne ut:

Masse snasne detaljer på klærne

Denne fleecen er bare superfantastisk!!!

Girlpower!

Svenske "Jaktjournalen" hadde fotoshoot med oss

Se video fra IWA  her – tenk at VRTBR er blant de som ble showcased 🙂

Jeg hadde 2 kjempekjekke dager på IWA sammen med en fabelaktig gjeng med en entusiasme langt utover det vanlige.  Standen vår hadde masse besøk hele helgen og vi var eneste stand som var utendørs.  Strategisk nok så gikk folkestrømmen mer eller mindre rett gjennom parken der vi var og det skadet ikke at det også lå et spisested rett utenfor teltet 🙂  Journalister fra både inn- og utland var innom og det ble filmet og fotografert og mange forhandlere viste stor interesse for klærne.

Nå gleder jeg meg bare til klærne kommer ut på markedet for dette bare MÅ jeg ha!  Stor takk til Malene, Kenneth og resten av gjengen – you`re the best!!