Dette begynner å bli tradisjon; det er nå tredje året på rad at jeg er med på Vestlandets Fuglehundfestival som arrangeres på Myrbø.  Det er en ren gruppe 7 happening med utstilling både lørdag og søndag, apportkonkurranser, man kan få apportbevis, høre på interessante foredrag, grille og bare være sosiale 🙂

I år var vi hele fem stabijer med – søsknene Robin, Dizel og Delphi og mine to gutter Amigo og Storm.  Rene slektstreffet for Amigo er onkelen deres og Storm er søskenbarnet 🙂  Morsomt!
Jan-Erik hadde med seg gordonsetteren Molly – hun var med for to år siden og ble stilt for aller første gang da.  I fjor var de ikke med da Jan-Erik var på jobb offshore.

Det var Vestlandets Fuglehundklubb som var arrangør på lørdagen og Norsk Irsksetterklubb Hordaland på søndagen.

Vi begynner med lørdagen.

Vestlandets Fuglehundklubb 30.05.2015.
Dommer Christen Lang.  BIS-dommer Arvid Göransson

Jan-Erik og Molly

Dommeren sjekker tennene

Tussafjellet`s Molly får excellent

Deretter var det stabijene sin tur.  Storm, Robin og Diezel er alle i åpen klasse og Storm ser en smule naken ut i forhold til de andre to gutta 🙂

Alle tre i åpen klasse

Næssgården`s Dario (Robin)

Næssgården`s Dizel

N VCH Storm

Det ender med at Robin får excellent og CK og 1 AKK, Dizel får excellent og 2 AKK og Storm får very good og 3 AKK.

Kritikken til Storm:
«Stor hannhund av god type.  Gir et noe luftig helhetsinntrykk.  Prima hode og uttrykk.  God hals og overlinje.  Bærer halen noe høyt.  Kunne ønsket noe mer volum i brystet.  Gode bevegelser.  Litt løs og ustabil i front.  God pels.  Godt temperament».
VG, 3 AKK

Så er det Amigo sin tur i veteranklassen.

*en haug med titler* Næssgården`s Always Action Ahead

Han får også CK og dermed er det han og Robin som skal inn i beste hannhundklasse.

Dommeren holder åpen bedømming i ringen i dag og det er kjempeinteressant å høre hva han mener om de ulike hundene og hva det er som gjør at han plasserer slik han gjør.  Så også når han prater om Robin og Amigo.  Begge er flotte representanter men det er en selvfølge at det er den yngste som skal vinne.  Veteranen har gjort sitt selv om han også er vakker – de yngre må slippe til 🙂  Og det er jo så sant så sant!

Stort grattis til både Dizel og Robin som begge fikk excellent og ikke minst gratulerer så mye til Lina som fikk Robin sitt aller første CERT!!

Kritikken til Amigo:
«10 år gammel veteran i utmerket kondisjon.  Velskåret hode med maskulint uttrykk.  God hals og overlinje.  Velutviklet bryst.  God beinstamme med gode poter, men litt svak mellomhånd.  Utmerkete bevegelser fra siden.  Kunne vært litt mer parallell forfra.  God pels.  Trivelig temperament».
Excellent, CK, 1 VETK, 2 BHK, BIR veteran

Delphi er neste på lista.

N UCH Næssgården`s Delphi

Hun får også CK og dermed er det helsøsken som skal konkurrere om BIR/BIM 🙂

BIR Næssgården`s Dario og BIM N UCH Næssgården`s Delphi

Det ender med  at Robin blir BIR og Delphi BIM.  Gratulerer så mye til begge to!

Til å dømme finalene er det Arvid Göransson – både oppdretter, BIS veteran og BIS.

Kennel Næssgården blir BIS 3 i oppdretterklasse

Så er det BIS veteranfinale.   Det er med en engelsk setter, en korthåret vorsteh og Amigo.

BIS veteranfinalen

Etter å ha løpt både en og tre runder ble Amigo plassert som BIS 2 veteran – gode gamle gutten <3

Amigo BIS 2 veteran

Helt til slutt var det Lina og Robin sin tur i Best in Show, men der ble de dessverre ikke plukket ut.  Men herlighet; litt av en dag må jeg si!

Om kvelden samlet hele gjengen seg hjemme hos Lina og Jo-Andrè til reker og hvitvin og det var kjempekoselig.  Tusen takk for en hyggelig dag alle sammen!

Søndagen opprant med overskya og regn i luften og det så en stund ut for at det skulle åpne seg fra oven.  Men heldigvis gikk det over.  Oppmøte var behagelige middagstider så vi slapp å stå opp grytidlig for å komme oss av gårde.

Norsk Irsksetterklubb Hordaland 31.05.2015.
Dommer Arvid Göransson.  BIS-dommer Christen Lang.

Molly under bedømming

Hvem blir best?

Dyp konsentrasjon

Molly får super kritikk og sitt første CK!  Gratulerer så masse til Jan-Erik!!

Dizel er reist hjem så nå er det bare Robin og Storm som konkurrerer i åpen klasse.  Storm trekker det lengste strået og får excellent mens Robin får very good i dag.

Robin

Vi venter på tur - Storm flørter med en frøken på utsiden

N VCH Storm

Storm sin kritikk:
«Hode med bra proporsjoner.  Bra øyne og ører.  Bra hals og overlinje, kryss og hale.  Kunne hatt lengre, bredere, dypere i bryst.  Godt vinklet foran og bak.  Passende benstamme.  Kunne hatt strammere poter.  Stabil og bra med god steglengde».
Excellent, 1 AKK.

Så er det gamlingen sin tur.

"Denne karen er ferdig utviklet" 🙂

Han får også i dag CK, og med det blir han også 1 BHK siden ingen av de andre to gutta fikk det.  Han ble også BIR veteran.

Kritikken til Amigo:
«Mycket bra hode med bra rasepreg.  Bra øyne og ører.  Sterk overlinje, godt kryss og hale.  Utmerket bryst.  Bra skulderparti, noe myk mellomhånd.  God steglengde, parallell og bra.  Sterk.  Bærer sin alder med heder».
Excellent, 1 VETK, CK, BIR veteran

N UCH Næssgården`s Delphi

Delphi skal inn som siste i rasen og hun får også CK og skal konkurrere med sin onkel om best i rasen.

Det ender med at gamlingen trekker det lengste strået og blir BIR og Delphi BIM.  Gratulerer så mye til deg Britt som har fått fram alle disse fine hundene!

BIR/BIM

Så er det finalene – de dømmes i dag av Christen Lang.  Først ut er det BIS veteran og det er de samme tre hundene som deltar som i går.

Fra BIS veteranfinalen

Først plasserer dommeren BIS 3 – for som han sa; vi skal jo ha det litt spennende ikke sant?  Så Amigo og vorstehen må løpe noen ekstra runder før Amigo blir utropt til BIS veteran!!!

N DK UCH NORD VCH HEV-13 HEVV-13 NORDVV-13 FIVV-13 Næssgården`s Always Action Ahead BIS veteran

Vi går ikke ut av ringen for rett etterpå er det klart for Best in Show.  Det er åtte raser med – engelsk setter, gordonsetter, irsk rød-hvit setter, irsk setter, glatthåret vorsteh, strihåret vorsteh, breton og stabijhoun.

BIS-finalen

Dommeren vurderer alle sammen

Jeg har ingen tanker om å komme videre i denne forsamlingen, så overraskelsen er stor da vi blir plukket ut som en av de fire som skal plasseres!

... vi blir BIS 4!

Tenk at vi blir plassert som BIS 4 – det er utrolig kjekt!  Særlig med tanke på at Amigo tross alt er en gammel hund på over 10 år <3

BIS 1-4

Amigo BIS 4

Ja dette var litt av en helg må jeg si 🙂  Og når jeg tenker tilbake på fjoråret da gutta fikk GULT og knapt nok lignet rasestandarden i følge den finske dommeren så er spranget laaaangt til to BIS-plasseringer hihi!