Forrige lørdag var vi ute på ettersøk etter et påkjørt rådyr.  Jeg gikk sammen med ettersøkskollega Eirik, som først hadde vært ute med sin hund.  Grunnet en lårskade på Hermes så valgte de å ikke gå altfor langt men vente til jeg var ferdig på kurs og så gå ut sammen.

Det er veldig fint å gå sammen ut på søk; to hoder tenker ofte bedre enn ett 🙂

Storm på sporet

Ivrig hund selv etter 5 km

Vi søkte gjennom 5 km uten å finne dyret dessverre. Ingen hår, bein, blod – nada.  Som man ser under så dekket vi et stort område.
Dyret er på ingen måte friskmeldt for det var en stor bulk i bilen men det var altså resultatløst søk denne gangen.

Ettersøket

I kveld var det nok engang oppringing fra politiet; en hjort var blitt påkjørt nord for Førde.  Dyret var i live fremdeles.  Jeg pratet med sjåføren og bad dem bli på stedet til jeg kom og ikke gå bort til dyret.

Når jeg var på plass så kunne de fortelle at dyret hadde hinket seg inn i skogen og at de trodde det var en kalv.
Jeg valgte å ikke ta Storm med meg da jeg ville sjekke først om dyret fremdeles var der de sist hadde sett det.  Det var det ikke; det var ingenting å se ved strømmasta men jeg hørte at det knastet i buskaset nedenfor.  Så jeg sneik meg forsiktig framom kanten i håp om å se det.
Det viste seg å være et lite rådyr – antakelig ei fjorgeit – og hun streva seg avgårde på frambeina da bakparten ikke fungerte.  Jeg gikk etter det ned bakken for jeg fikk aldri reint sikte pga all krattet.  Men hun var helt gåen og lå rolig da jeg gikk bort og skjøt.

Bakbeinet er av

Ikke rart hun ikke klarte å komme seg unna; ene bakfoten var helt ødelagt og beinpipa stakk ut.  Venstre skulder var også knust og bein stakk ut der også.  Nakken var helt skrellet og huden svidd.  Stakkars liten; det var godt å få avsluttet lidelsen.  Heldigvis gikk det ikke mer enn 15-20 min fra ulykken skjedde til dyret ble avlivet.

Storm fikk på seg sele etterpå for jeg tenkte at all trening er god trening.  Han gikk veldig rolig i sporet og var ikke direkte villig til å dra hjemover uten rådyret med oss 🙂

Storm og rågeita