Vi har vært på NKK-utstilling i Bergen Racket senter i dag.  Storm og Amigo og gordonsetteren Molly til Jan-Erik .

Tussafjellet`s Molly

Molly fikk fin kritikk og Very Good og det skal man være fornøyd med når ingen av de åtte gordonsetterne fikk CK og bare en av dem fikk excellent…
Det var en streng dommer som ikke gav ved dørene; det var knapt en setter som fikk mer enn flat rød og både blått og gult flagret forbi.

Storm er jo uten særlig pels for tiden og tynn som ei sild, så jeg hadde ingen forhåpninger til ham i dag.  Men han ble stilt for denne dommeren i fjor mai under fuglehundfestivalen og jeg hadde lyst å høre hva hun syntes om ham nå.

Først ut er Robin i juniorklassen, han får en kjempefin kritikk men når ikke helt opp i dag.

Robin

Deretter er det Storm sin tur i unghundklassen.  Han er som sagt relativt skranglete for tiden, så jeg var litt i tvil om hva hun ville gi nakenrotta mi…!

Storm i ringen

Kritikken er som følger:
«Ennå noe lett og uferdig med tilstrekkelig beinstamme.  Gode proporsjoner i kroppen, meget godt hode, velplassert skulder, steil overarm.
Brystkassen kunne vært bedre velvet.  Velvinklede bakbein.  Utmerket pels og farge.
Beveger seg bra bak, men ustabil i fronten».
Very Good

Jeg er godt fornøyd med den kritikken; han trenger bare litt tid og så vil han bli superfin tenker jeg.  Pratet med Anga som har Zorro; hun fortalte at han så akkurat ut som Storm helt til han ble tre år; da plutselig skjedde det noe i kroppen og han la seg ut i bredden.  Så jeg får bare smøre meg med tålmodighet 🙂

Så er det svenske Zorro sin tur i åpen klasse.


Friesvik's Zorro Of Manus

Når jeg kom inn med Amigo i ringen og dommeren fikk vite alderen hans så smilte hun og sa at han holdt seg utrolig godt.  Sånt blir man varm om hjertet av å høre 🙂

Amigo i veteranklassen

Han har hatt seg en tur til Mari for å behandle en lårstrekk han fikk etter å ha herja som en ungfole på bøen forrige uke, og det gjorde virkelig underverker!  Hun løser opp i stive muskler og bekkenlåsinger og jeg fikk en helt ny hund tilbake 🙂   Han langer ut med godt driv og det er helt herlig å se at han ikke har vondt.

Dommeren lurte på hvor høy han var; for hun syntes han var så stor i forhold til Zorro som var i ringen rett før ham.  Jeg sa han ble målt til 54 cm (en cm over idealmålet) når vi var i Finland, men hun ville sjekke selv og fant fram målestaven.  Da kom hun  fram til 55 cm.

Kritikken til Amigo:
«Ni år.  Vakker veteran.  Litt i største laget.  Meget velkroppet.  Velvinklet og velholdt.  Utmerket pels og farge».
Excellent, CK, BIR Veteran.  Og han ender opp som 2 BHK.

Svenske Zorro blir BIR med CERT og CACIB og dermed ble han også N UCH – gratulerer så mye til Anga!!!  Og ikke nok med det – de ble jo også BIG 4!!!  GRATULERER!!

Så ble det en god del venting før vi skulle inn i beste veteranfinale.  Det var mange flotte representanter der og selv om jeg vet at Amigo neppe blir plassert blant de fire beste så er det noe med det å få vist fram denne flotte rasen vår.

I oppsamlingsringen for veteranene

Veteranene i store ringen


Amigo er en pen gammel mann 🙂

Det ble en lang dag, men en koselig dag!  Jeg har hilst på flere «soniser» (medlemmer på hundesonen.no) og det er alltid gøy å treffe folk IRL.

I morgen er det en ny utstillingsdag; da er det Tara drever sin tur til å debutere i ringen.  Tvi tvi!