Storm skal som sin far bli ettersøkshund.  Amigo er rundet ni år nå og det er på tide at yngre krefter stepper inn.  Allerede i fjor sommer gikk Storm opp til blodsporprøven og det var meningen at han skulle ta fersksporprøven før året var omme.
Meeeen – som noen har fått med seg, så har jeg ødelagt begge knærne mine slik at de planene gikk i dass for å si det mildt.  Jeg kunne rett og slett ikke ta sjansen på å rive leddbåndene HELT av i min streben etter å få ham godkjent.  Så derfor har det tatt sin tid; våren er her for lengst og beina mine fungerer heldigvis godt igjen (med litt skinnehjelp så går det meste bra hehe).

Vi var for anledningen på Stord for der auler det jo med hjort… det er bare å gå seg en liten tur i skogen og vips så står dyra der.  Det er både good og bad for det byr på sine utfordringer for bikkjene som skal holde rede på rett dyr!

Storm i fint driv over myra

Det var ungdyr og kolle han ble satt på, og han jobbet ivrig på sporet. Over ei myr fikk han tap (ikke så rart når det aulet med spor i alle retninger) men han klarte å sirkle seg inn på rett spor etterhvert.  Det skal sies at dette var aller første gang at han fikk gå ferskspor (pga matmor sine dårlige bein vettu…) så jeg var jo en smule spent på hvordan han ville takle det.  Jeg var jo sikker på at han ville spore – han har jo et tonn med jaktlyst den gutten – men hvordan ville han løse oppgaven?

Nesa i bakken stort sett hele tiden

Vi sporet i rundt 50 minutter før vi gav oss – det var et sted vi kom nokså tett innpå dyra for da økte tempoet betraktelig og han gikk fra å være Storm til Orkan 🙂  Men jeg fikk roet tempoet ned og han gikk meget godt resten av sporet.

Snusing her og snusing der

Storm er ung og ivrig i måten han jobber på og GLAD 🙂  Han virkelig elsker dette!  Når han får både modnes mer i hodet samt får en del skarpe ettersøk på nakken så vil han bli en super ettersøkshund tenker jeg 🙂

En fornøyd ekvipasje sammen med dommer Dag Arne Matre

Her er kritikken hans:
«Hunden sporer på unghundvis etter ungdyr av hjort.  Ser klauver jevnt og trutt».

Han får 8 poeng og blir dermed offentlig godkjent ettersøkshund!