I løpet av en ukes tid har jeg – hold dere fast – vært på utstilling i Sverige og Finland med begge gutta, vært på valpetreff med mor, far, mormor og de åtte ungene samt holdt todagers blodsporkurs på Åland 🙂  Reisen ÈN vei var på 1455 km……  need I say more??

Vi kan vel begynne i Sverige og utstillingen.

Internasjonal utstilling i Köping, Sverige 21.07.2013
Jeg liker å være effektiv så når jeg så at det skulle være internasjonal utstilling i Köping som ligger to timers kjøring fra der jeg skulle ta ferja over til Åland så tenkte jeg at her slår man to fluer i ett smekk.  Så jeg meldte på Storm i hans første offisielle juniorutstilling og Amigo i champion i et lønnlig håp om CACIB.  Han har jo fire norske fra før og han trenger to til fra utlandet for å kunne bli CIE.  Det er ikke noe jeg strever etter, men siden vi likevel skulle på to utenlandske utstillinger så ville det jo være for teit å ikke sikte høyt liksom.

Det var sju stabijer med og dommer for dagen var danske Jessie Borregaard Madsen. Hun likte nok ikke noen av stabijene noe særlig for hun delte ikke ut en eneste liten CK….  Men Amigo og  Åhlskogen`s Staby Jubla – Cantra til daglig – fikk beste resultat med hver sin excellent.

Kritikken til Amigo:
«8 år gammal hane.  Utmärkt typ. Största storlek.  Bra rastypisk huvud.  Bra lätt markerat stop.  Acceptabelt bett. Bra halslängd.  Välvinklad fram som bak med bra stome.  Rör sig  utmärkt, mycket bra på steget».
Excellent, 1 CHK.

Excellent, 1 CHK

Kritikken til Storm:
«10 mnd gammal hane fortfarande under utveckling.   Bra skalle.  Bra torra läppar.  Kunde vara lite mer rund i ögonen.  Korrekt bett.  Passande halslängd.  Måste ännu utvecklas i bröst och bröstdjup.  Acceptabel stome.  Bra rygglinje.  Välvinklad bak.  Rör sig med utmärkta steg.
Very good.  1 JKK.

Det var utrolig hyggelig å treffe de svenske stabijeierne; Mona, Åsa, Helena og Titti blant annet!  Det gikk så fort at jeg helt sikkert har glemt noen navn; beklager det!  Men jeg håper av vi kan treffes ved en annen anledning også; dere er superhyggelige!!

Late (???) feriedager på Åland
Så dro jeg over til Åland der jeg skulle bo hos Erica, Storm sin oppdretter.  Erica er en helt fantasisk jente med et stort og varmt hjerte både for de fire- og tobeinte og uken har bare flydd avgårde på et blunk.
Vi har badet, skutt med luftgevær, vært innom mårdhundsjakt, besøkt en vikingfestival, spist masse god mat og ledd oss fillete.  Ja og så har jeg vel forspist meg på alt godteri som bare vokser fram på bordet hos Erica…

Her er litt bildespam fra ferien og valpetreffet i tilfeldig rekkefølge………..  BE WARNED!

Valpetreff
Alle åtte valpene var med samt mormor Aassie fra Sverige.  Det var altså 11 stabijer på ett brett; helt fantastisk!

Stabijen kan være litt reservert av seg men ikke denne gjengen nei!  Alle sammen delte villig vekk av pussar og kramar og skulle kose med alle som hadde lyst til det.  De er blitt en sosial og trivelig gjeng stabijer og jeg kunne se både Blixtra og Amigo i dem.  Noen lignet mer på far og andre mer på mor men aller mest er de individer med sin helt egne personlighet.  Jeg er superstolt av alle sammen!

Amigo, Blixtra, Dundra og Storm ble tett knyttet sammen i løpet av uka; de spiste, sov og lekte sammen hele tiden.

Dundra og pappa hviler sammen

Gud bedre så søtt!!!

Ser du hjertet..?

Sporkurs
Vi hadde også todager sporkurs for valpene samt noen andre hunder fra brukshundklubben på Åland.  Tilsammen var det vel 12 hunder om jeg ikke minnes feil?
Noen av deltakerne var med i fjor og ville ha litt oppfriskning og noen av dem hadde også med seg ny hunder denne gangen.
Det ble to fantasisk kjekke dager i skogen i strålende sommervær og jeg er kjempeimponert over hvor flinke alle sammen var!
Hunder som aldri har vært borti spor før tok det som bare det – og det var stor framgang å se fra ene dagen til den neste.  Man kunne nesten SE hvordan poletten ramla ned hihi!

Stabijvalpene var som skapt for spor; det var en fryd å se hvor flinke de var.  Men så har de også veldig engasjerte og flinke eiere som følger dem opp også videre på denne veien.  Jeg håper virkelig å kunne se at de starter på prøve til neste år 🙂

Her er litt bilder fra kurset:

Her gir man ALT

Vi skal ut og legge spor

Fordeling av områder

Mens vi ventet på at sporene skulle få sette seg litt så var det tid for lunsj hjemme på gården til Erica og Johan.


Erica - den som dro det hele i gang!!!!

Lunsjpause

7 måneder gammel spansk vannhund

Alle er varme og sultne

Vil du bade?

Noen så sitt snitt til å stjele kløver...

Etter lunsj dro vi tilbake til skogs og jeg ble med hver enkelt ut i sporet.

Mulle

Skimra

Dimma

Zally (Åska)

Dundra

Frost


Qvick

Flatcoat retriever

Alle sammen var veldig flinke og neste dag fortsatte vi i samme leia.  Noen av de erfarne voksne hundene gikk nattgamle spor, men også et par av valpene prøvde seg med stort hell på det.
Absolutt alle klarte seg strålende så dette var jo bare superkjekt!

… ellers måtte lille prins ADHD få litt innføring i bading.  Han liker ikke helt det våte element etter at han har plumpa uti to ganger midtvinters.

Crawl eller hva skal dette forestille??

Internasjonal utstilling i Pori / Bjørneborg 28.07.2013
Etter en uke med masse aktiviteter og moro dro jeg og Erica med alle fire hundene over til Pori/Bjørneborg i Finland på utstilling.  Jeg hadde jo et lønnlig håp om CACIB, men etter det skrale resultatet i Köping så var jeg ikke så optimistisk nei.

Vi reiste midt på natta og var framme i Åbo 07.30.  Det var overskyet og svalt men det gikk fort over til steikende varme og skyfri himmel og det ble i det hele tatt en kvelende varm dag.  Heldigvis smurte jeg meg inn med solkrem ellers hadde jeg blitt stekt levende.

Dundra er varm!!

Blixtra har for anledningen på seg en... nedkjølingsburka..?

Det var 12 stabijer med og det er jo mer enn det pleier å være på vinnerutstillingene rundt omkring  (på Europautstillingen i Østerrike nå f.eks er det bare 3…)

Når jeg derimot fikk høre hvilke hanner som var med så sank hjertet en god del hakk for her var det finske bikkjer med tittelrekker så lange som et vondt år og som stort sett gjorde reint bord på hver eneste utstilling de deltok på.
Vi tittet litt oppgitt på våre avrøyta hunder og ristet på hodet og lurte på om vi var gale som betalte penger for dette..

Først inn var Storm som eneste juniorhann.  Han er en liten showgutt og løper kjempefint og stod pent for dommeren.  Hun likte ham godt og gav ham CK.

UtstillingiPoriFinland2013024_zpsd467862

Storm i farta

Deretter var det en unghund og tre åpen klasse hanner; tror ikke unghunden fikk CK.

Amigo stilte i championklasse, eneste hann der og han viste seg utrolig fint for dommeren.  Når vi hadde løpt en runde så spurte dommeren hvor gammel han var og jeg sa at han var snart 8 1/2 år og da sa hun har var i excellent condition og smilte.  Han fikk også CK.

Tannvisning

Amigo

I beste hannhund var det da fem hanner med (deriblant den som alltid vinner)  og vi løp en runde før vi stilte oss opp.  En hann som stod foran Storm heiv seg brått rundt og gjorde utfall mot ham og da løp dommeren bort og spurte «who was that?» og ba dem pelle seg ut av ringen og takk for i dag.

Det var kontant reaksjon!  Kjempebra; har sett mange dommere som ser gjennom fingrene med hunder som nesten slåss i ringen.

Heldigvis så ble ikke Storm forstyrret av det og på neste løperunde vinket dommeren Amigo fremst og Storm på andreplass og slik ble resultatet – 1 og 2 BHK på mine gutter – tenk lille junioren slo ut storvinneren!
Amigo fikk også CERT og CACIB og Storm fikk reservecert.

Dundra blir bedømt

Flinke jenta som løper når hun vil 🙂

Blixtra

Fineste Blixtra!

Det gikk også strålende for jentene; søster Dundra fikk CK, reservecert og ble 3 BTK og mamma Blixtra klinka til med CK, CERT og CACIB.

Vi måtte jo nesten le – her hadde vi tenkt at dette kom til å gå til skogs og så skal vi plutselig gå mot hverandre i BIR – BIM!

Det endte med at Amigo ble BIR og Blixtra BIM.

UtstillingiPoriFinland2013135_zpscae1d02

NORD VCH N DK UCH Næssgården`s Always Action Ahead BIR og HeJW-10 Kraaybell`s Blixtra af Boken BIM

Vårt lille hjemmesnekra oppdrett tok rubbel og bit – fy søren så GØY :bananas: :bananas:

Kritikken til Storm:
«Excellent size and type.  Very nice head. Good topline, excellent front and chest.  Good angulation.  Need little bit more substance.  Need more time to mature.  Excellent expression and movement».
CK, 1 JUK, reservecert, 2 BHK

Kritikken til Amigo:
«Very elegant.  Excellent head.  Good neck, excellent topline.  Very good chest.  Excellent bones.  Very well balanced.  Excellent movement.»
CK, 1 CHK, CERT, CACIB, 1 BHK, BIR

Fra gruppefinalen

Han ble som ventet uplassert i gruppa men det gjorde ingenting – de fantastiske resultatene overskygget alt annet.  Dommeren kom bort til oss etterpå og pratet med oss og sa at hun likte veldig godt typen – og hun lo litt når hun skjønte at det var mamma, pappa, barn hun hadde dømt så likt :)

Her er hele gjengen:

UtstillingiPoriFinland2013223_zps7384041

Blixtra, Dundra, Storm og Amigo

Jeg er stolt av de pene guttene mine 🙂

Amigo


Storm

Vi dro direkte fra utstillingen til Stena Grace – den nye båten mellom Sverige og Finland.  Her er alle hunder velkomne og vi var nok litt av et syn der vi travet rundt blant alle menneskene med fire svart-hvite hunder på slep.  Dette må vel sies å være en super sosialtreningsarena; trangt om plassen, sykt mye folk, støy, fulle folk, smale trapper i hytt og vær… men alle sammen var like rolige og avbalanserte og la seg rett ned til å sove på gulvet.

Det var mange som var bortom for å hilse på hundene

Det var så trist å måtte si hadet til Erica, Blixtra og Dundra – Storm lå og småpep i flere timer etter at de hadde gått av båten.
TAKK Erica for at du er den du er; jeg er veldig takknemlig for at du er oppdretteren til Storm!  Vi har blitt venner for livet og venner skal man ta godt vare på!

Heldigvis er det ikke så mange månedene før vi treffes igjen; da blir det trippelutstilling i Helsinki i desember.

På veien hjem så stakk jeg innom hytta til Britt og Lars, oppdretterne til Amigo.  Det var kjempekoselig å se dem igjen!  Og hundene hadde veldig godt av et par timers avbrekk fra bilen; de lå i hundegården og slappet av mens vi pratet og spiste middag.

Etterpå tok vi et familiebilde av søsknene med sine respektive barn.

Storm, Amigo, Ambra og Delphi

Puuuuuuuuuuuuh!!!!  Dette ble et sabla langt innlegg, men det har jo skjedd så vannvittig mye på disse dagene jo!