For første gang i mitt liv  har jeg deltatt på en ren fuglehundutstilling – Vestlandets Fuglehundfestival på Myrbø utenfor Bergen gikk av stabelen helgen 24-26 mai.

Stabijen er en stående fuglehund, men som de som kjenner rasen vet jo at det ikke er stand og ro i oppflukt som man assosierer rasen med 🙂  Nei, her er det hårviltinteresse og svømming og apportering som gjelder først og fremst!

Derfor var det med et litt spent hjerte at jeg meldte Amigo og Storm på denne dobbelutstillingen; jeg følte at vi ikke hadde såååå mye der å gjøre som settere, pointere og vorstehere.  Men samtidig så har jeg tross alt en gruppe 7 hund så hvorfor ikke?  Det kunne jo bli spennende å treffe massevis av jakthundfolk; jeg hadde mine tanker om det skal jeg innrømme etter å ha sett dem ringside på NKK-utstillinger eller vært inne på fuglehundsider på nettet… fordomsfull?  Tja – kanskje bittelitt?

Vi leide en hytte like ved utstillingsområdet og vi hadde tre bikkjer med oss; Amigo og Storm som er mine, og Molly; gordonsetteren til Jan-Erik.  De tre går veldig fint sammen og syntes visst at hyttelivet var helt topp.

Tidlig lørdag formiddag

Lørdagen var det småkjølig sånn i starten på dagen, men etterhvert som timene gikk så kom solen fram og jeg endte opp med å bli solbrent på hodet 🙂

Irsk rød hvit setter

Vorsteh

Engelsk setter

Molly var påmeldt i åpen klasse, Amigo i veteran og Storm i valp 6-9 mnd.  Som vanlig var mine hunder de eneste i rasen; det var flere som tittet litt ekstra på oss og diskuterte hva slags jaktbikkje dette var  🙂

Dagens dommer for Amigo var Charlotte Jacobsson fra Sverige.  Hun var en veldig hyggelig dommer og fin med hundene.

Amigo ble BIR og BIR veteran med CK med følgende kritikk:
Veteranhane i utmärkt kondition.  Maskulint huvud med fint uttryck, litt stora öron.  Bra hals och front, mycket bra bröstkorg, stark rygg, välvinklad bak, rör seg mycket väl.  Bra färg og päls, mycket välförd.

Amigo BIR og BIR veteran

Deretter var det å vente til det ble BIS-finale i både vanlig og veteran – og innimellom der skulle Storm stilles… så det ble litt logistikk kan man si.

Solen har tittet fram og det myldrer av folk

Vi venter på tur til valpebedømming

Omsider var det vår tur og Storm oppførte seg eksemplarisk, han løp med friske fraspark og var generelt i godt humør (som vanlig).

Lange kliv på gutten 🙂

Dagens dommer for Storm var Wenche Eikeseth, og hun var også en meget trivelig dommer.

Storm ble BIR med følgende kritikk:
Meget lovende.  Velutviklet for alder, gode proporsjoner. Maskulint hode, god front, noe lang lende, velvinklet bak.  Utmerket pels og farge.

Sjekk den hårsveisen på ryggen til Storm 🙂

Etter at valpebedømmingen var ferdig så gikk vi rett over i BIS-finalen.  Der ble Storm plassert som BIS 3 – så utrolig kjekt!

Storm BIS 3 valp

Mens vi ventet på at det skulle nærme seg finaler så traff vi Lina og Robin – nevøen til Amigo 🙂  For å si det slik; han var prikklik Amigo da han var liten så jeg ble jo hodestups forelsket i den lille gutten!   Såååå trygg og laidback og bare gosegod!

Robin

Godt sovehjerte!

Det myldret av hyggelige mennesker og vakre hunder og det var sol og god mat og bare superkjekt å være tilstede!

Molly fikk excellent og ble tatt ut i beste tispeklasse der hun ble 4 BTK.  Hun fikk også en veldig fin kritikk.

Molly på sin aller første utstilling!

Så var det tid for veteranene – det var Amigo, en irsk rød hvit setter og en gordonsetter.  Samme dommer som tidligere på dagen.

Fint driv på gamlingen(e)

Hun likte tydeligvis Amigo veldig godt for hun plasserte ham som BIS veteran!  Helt fantastisk; det hadde jeg aldri trodd 🙂

Amigo BIS veteran

Storm var tydeligvis ikke sååå imponert over faren sin…

Nå må dere bli feeeeerdige!!!

Hvorfor får ikke jeg være med og løpe??

Etter at Amigo var klar i BIS veteran så var det oppdretter- og avlsgruppe før selve BIS-finalen.

Det var sju stykker med der og vi ble ikke plassert.  Amigo var varm og dritlei for nå var klokka blitt halv fire og lufta var gått litt ut av ham forståelig nok.

BIS-finalen

Gode fine Amigo

Så var dagen over og vi kunne dra på hytta og finne roen.  Sola steikte og vi tok turen ned til vannet som lå like ved og der ble det bading på alle tre hundene.  Kanskje ikke det rette å gjøre siden vi skulle stille dagen etter også… men Amigo gikk resolutt ned til elvekanten og bare stupte uti og stilte seg opp.  «HER skal jeg stå og kjøle meg ned!» var den tydelige beskjeden han gav.
Storm og Molly var ikke nevneverdig interessert i å bli våte på potene så de fikk en hjelpende hånd til å ramle uti… og de hadde nok veldig godt av å få kjøle seg ned.  For dagen hadde vært lang og varm og slitsom for dem.

Sånn i 21-tida var det tid for grillfesten som festivalen hadde – de hadde satt opp et digert partytelt med griller utenfor så her var det bare å kokkelere i vei.  Masse trivelige mennesker å prate med – Lina og kjæresten samt hennes foreldre satt sammen med oss.  Supertrivelige folk å bli kjent med – jeg er helt overveldet over hvor hyggelige og inkluderende alle sammen var!

På veien hjem så vi en hubro sitte i toppen på ei furu og for min del var det et stort møte all den tid jeg aldri har sett en levende hubro før.  Mektige fugler og for en sterk låt de har!

Neste morgen hadde vi god tid – her var det ikke snakk om å stå opp klokka seks som vi måtte på lørdagen.  Frukost og utvask av hytta og hundene fikk et ordentlig pelsstell etter badeseansen kvelden i forveien.  Frukosten deres bestod i alle premiene vi fikk dagen før – Appetitt er hovedsponsor på festivalen og vi fikk en haug med smaksprøver.  Etter glupskheten å dømme så falt foret i smak 🙂

Været var også i dag fint; mildt og varmt etterhvert som dagen skred framover.  Denne gangen hadde jeg ikke fullt så tjukke klær på meg – jeg holdt på å daue av svette dagen før.

Godt å sitte på mammas fang!

Det tar på å være på utstilling 🙂

Dagens dommer var Wenche Eikeseth på Amigo og Charlotte Jacobsson på Storm – veldig kjekt å ha to ulike dommere!

Amigo var først ut av våre i dag også.  Jeg var spent på dommerens kommentarer da jeg så at hun brukte hele skalaen på setterrasene før oss.

vilikkevilikkevilikke

Amigo var først ikke helt på nett da han kom inn i ringen og skulle bare snuse.  Og han er supersterk så det var nesten ikke mulig å få hodet hans opp.  «løp en runde du og få løst han opp litt» sa dommeren og det hjalp 🙂

Se det var bedre ja!

Det første dommeren sa var når hun tok på ham var «oi han er kraftig  – jeg trodde når jeg så ham at han var tjukk».  Det er jo ikke ett gram fett på ham – bare reinspikka muskler på gamlingen.

Han ble BIR og BIR veteran med CK også i dag med følgende kritikk:
8 år, meget ungdommelig veteran, kraftig med maskulint hode, stram fin overlinje, bra bakbein, utmerket pels og farge, beveger seg meget ustabil fram».

Siste skjønner jeg ikke så mye av; mulig han slafsa med frambeina når vi skulle gå diagonalen?  Ikke vet jeg – resten av kritikken er jeg fornøyd med; særlig det med ungdommeligheten hihi.

Molly er ei veldig fin jente!

Denne gangen stilte jeg Molly og også denne dagen fikk hun excellent med flott kritikk.  Hun ble tatt ut i beste tispeklasse men i dag ble hun uplassert.

Så var det Storm sin tur.  Charlotte Jacobsson dømte valpene og det første hun spurte meg om når vi kom inn i ringen var om han var i slekt med han hun dømte i går.  Da jeg sa det var sønnen så bøyde hun seg ned til Storm og sa at «din pappa är väldig fin».

Så fin pappa du har 🙂

Søteste Stormen min 🙂

Storm ble BIR med følgende kritikk:
Mycket lovande, vackert maskulint huvud.  Bra hals, mycket bra bröstkorg, stark rygg, välvinklet bak med lagom has.  Rör seg väl, bra päls og färg.
Lycka till!

I BIS-finalen så sa dommeren til folk ringside at dette var meget lovende valper med framtiden foran seg og vi måtte klappe for dem – det er veldig koselig når man setter litt ekstra stas på dem sjølv om det «bare» er valper.  Storm endte opp som BIS valp!

Storm BIS valp

Deretter var det ny venting før det endelig nærmet seg BIS veteran.  Det var de samme tre rasene i dag som i går; denne gang for Wenche Eikeseth som dommer.

Amigo ble BIS 2 veteran og jeg må si jeg er superfornøyd med helgens resultater!

Amigo BIS 2 veteran

Nå var vi snart ferdige for dagen; det eneste som gjenstod var BIS og der ble vi ikke plassert.  Men jeg er bare helt fantastisk overveldet og glad over de flinke gutta mine som har gjort det så bra denne helgen!

Helgens fangst....!

Jeg meldte meg på denne festivalen med spent forventning – og jeg er blitt utrolig positivt overrasket over hvor trivelig og inkluderende denne klubben er.  Jeg skal definitivt melde meg på neste år også!