Jeg stod opp før fuglene fjertet i dag tidlig for å dra på utstilling på Orre… halv fem peip det i mobilen og jeg var sååå fristet til å snu meg over på sida og sove noen timer til!  Men er man bikkjeskrulle så er man – jeg fikk på meg klærne og skvetta vann i fjeset, fikk i hundene noe mat og så var det avgårde.  Jeg møtte Oddrun med bayeren Ayla på ferjeleiet og vi kjørte sammen til utstillingen.  Vi var skjønt enige om at dette grenset til galskap; hun stod jo opp ENDA tidligere enn meg for å være med på dette!

Det var strålende fint vær i dag og relativt vindstille.  Ikke fullt sommervarme enda, men ikke verre enn at det gikk an å sitte i kun genseren ute.  For våre ringer var utendørs.

Jeg skulle stille Storm i valp 6-9 mnd og Amigo i veteran.  I gruppe sju var det bare en weimaraner valp i tillegg til oss, så det var vel som det pleier å være.  Litt kjedelig såklart, men på mindre utstillinger kan man ikke forvente at det er så mange innen denne gruppa.  Det er ALLTID få hunder i gruppe sju har jeg inntrykk av; de har visst mer enn nok med jaktprøver og bryr seg døyten om skjønnshetsshow 🙂

Vi kom altfor tidlig til utstillingen, men sånn er det når man har ferjer å tilpasse seg til.  Vi fikk nå rigget oss til rett utenfor ringen og deretter ble det en god rusletur med alle tre hundene.

Ayla var først ut og hun fikk CK, CERT og BIR – gratulerer så mye med det!  Siden hun også er junior så skulle hun videre til BIS junior; det er en egen greie de har har nede på denne utstillingen.  Da skal alle juniorene som har blitt BIR konkurrere  mot hverandre – og det skulle skje under finalene utpå ettermiddagen.

Storm var deretter nestemann ut.

Storm blir undersøkt av dommeren

Vi har jo ikke trent i det heeeeele tatt på å stå pent, så der har vi definitivt et forbedringspotensiale.

Vi prøver å få føttene i hvert sitt hjørne

Fineste Stormen min 🙂

Men løpe – det kan han!  Han langet ut med sjumilssteg og var så flink atte.

Relativt pent trav

Storm er en superglad gutt og han måtte selvsagt opp i fjeset på dommeren og susse henne.  Hun var veldig okei med ham; mild i stemmen og med rolige fine bevegelser.  «I love you too» smilte hun når hun ble overfalt 🙂

Dommer:  Maria Dekaristou (GR)

Kritikk:
«Lovely puppy.  Correct shape of scull and correct proportions with muzzle.  Level topline, nice ribs, good chest and forechest.  Excellent front and rear angulations.  Moves powerful. Excellent presentation and nice temperament».
BIR valp.

Rett ved siden av der vi satt så var Kathrine og moren hennes sammen med Aris og et par andre flatter.  Kathrine kjenner Amigo godt fra tidligere og har stilt ham ved flere anledninger.  Hun har en helt egen kjemi med ham og får ham til å vise seg myyyyye bedre enn når jeg viser ham.  Som hun sa; det er enkelte hunder som er bedre uten eieren i andre enden av båndet hihi.  Og det er jeg 100% enig i!

Så jeg spurte om hun kunne tenke seg å stille ham for meg og det ville hun gjerne!  Mens de var i ringen så flaksa jeg rundt og tok bilder; Amigo er jo en smule mammadalt og står og titter etter meg.  Så jeg stilte meg opp utenfor ringen og da stod han som en påle når han fikk øyekontakt med meg.

Tannvisning

Det skulle bli noen runder etterhvert.....

Etter at Amigo fikk behandling for ryggen sin forrige lørdag så har han kommet seg enormt; nå kunne han strekke mye mer ut i beina når han løp og virket generelt mye mer glad og fornøyd i ringen.   Smertene hans er nok også mye mindre framme etter at han fikk gjort noe med låsningene i bekkenet.  Kathrine sa også at han virket å være helt annerledes denne gangen til forskjell for tidligere utstillinger.

Amigo og Kathrine

Dommeren var den samme som for Storm.  Hun sa til Kathrine at hun ikke kunne tro at han var veteran; han var så flott.

Kritikk:
«Very nice type.  Very beautiful dog.  He is a veteran in super condition.  Excellent developed body.  Super mover.  Coat in excellent condition.
When you see this dog it`s difficult to believe it`s a veteran.  Congratulations to the owner»
Excelllent, CK, 1 BHK, BIR og BIR vet.

Jeg blir veldig rørt når jeg leser det dommeren skriver og sier om ham; han har denne dårlige ryggen sin men i dag var det som om han var en ungfole igjen.  Logret med halen, kosesyk og han løp med lange ledige steg.  Jeg er overbevist om at den behandlingen han har fått fra Equi Treatment har gjort underverker for ham – tusen takk til Mari som tok seg av ham!  Stor takk også til Siwi Endresen i Harmonisk Hund for god massasje; de to jentene har virkelig fått løst ham opp!

Vi var vel ferdige i ringen sånn rundt 10.30 – og da ble det til å sitte ute i  solen og prate om løst og fast og knipse bilder og la tiden gå fram mot finalene som skulle begynne i 15- tida.

Finalene gikk innomhus og jeg må si at jeg er veldig glad for at vi fikk være ute mesteparten av dagen og nyte det fantastiske været.  Jeg ble jaggu solbrent på nesa mi!

Storm var førstemann ut i gruppa; en weimaranervalp var den andre deltakeren.  Det var samme dommer som i rasen og Storm trakk det lengste strået og ble BIG 1 valp!

Han er jo en liten sjarmør denne gutten…. alle tre bildene er tatt i løpet av ett minutt 🙂

Hæ? Kan jeg ikke sitte slik sier du?

Priceless!

.. og der sto han jaggu pent! BIG 1

Jeg skjønner hva dommeren mener med "moves powerful"

Deretter skulle han delta i BIS valp sammen med en haug andre flotte valper.

Dommeren gransker hodet hans

.. og viser hvorhen vi skal løpe etterpå

.. og vi løper og løper

Sjarmøren Storm

Han nådde ikke opp i BIS, men han var så flink atte!  Han hadde masse energi på lur og var ikke det minste daff etter å ha ventet i ørten timer.  Men – han benyttet timene til å ligge på lading hihi!

Amigo var alene i sin gruppe så da ble han jo BIG 1 på walkover… men det er nå kjekt likevel!

BIG 1

Var vi ferdige for dagen nå?  Klokka var nærmere fem og magen skreik etter mat.  Men neida; Amigo skulle delta i BIS veteran og BIS voksen og jeg er utrolig takknemlig og glad for at Kathrine ville stille godgutten min.  Som sagt før; hun har et helt eget lag med ham.

Amigo i BIS veteran

Tittit, der er du jo!

Det var en meget sterk og flott BIS veteranklasse og en flatcoated retriever stakk av med den gjeveste plasseringen – gratulerer så mye til Svein Nesse!  Amigo gikk ut i semifinalen og så var det bare å gjøre seg klar for BIS voksen.
Kathrine var i mellomtiden opptatt med å stille oppdrettergruppe med flattene og jeg måtte bare ta bikkja og løpe inn i oppsamlingsringen.  Jeg var en smule nervøs for at hun ikke ville rekke det, men det gikk på hengende håret.  Hun måtte bare hive flatten fra seg til en annen og løpe tvers over salen for å komme fram til oss og overta Amigo – og så bar det rett inn i BIS-et.

Mange flotte gruppevinnere her

... enda litt mer løping

Rene skjære trimmen dette!

Den irske dommeren spurte alle deltakerne om hvor gamle hundene var og når Kathrine sa at han var åtte år svarte han at «he looks like a baby».  Så det er ikke bare èn dommer som syntes han var i sprek form 🙂

Som ventet ble han uplassert, men han gjorde en kjempefin figur og jeg synes det er viktig og positivt at vår rase blir presentert på en så god måte som han ble i dag.  Både han og Storm har vært superflinke gutter til å holde ut i dag og å vise seg på en fin måte.

BIG-guttene mine!

Når klokka var 18.30 var vi endelig klare til å forlate utstillingen; vi er som sagt gærne som finner på noe sånt som dette… nesten 12 timer på utstilling er i overkant selv for meg 🙂

Nå ligger Storm og Amigo og purksover på gulvet; de er fulle av inntrykk og kommer nok til å sove frampå i morgen.

Utslitte gullgutter