… og det betyr tid for litt bildespam 🙂

Hann 1

Tispe 1

Hann 2

Tispe 2

Hann 3

Tispe 3

Tispe 4

Tispe 5

En av hannene skal hjem til meg og Amigo om noen måneder og jeg gleder meg som en liten unge 🙂  Det er leeenge siden jeg hadde valp i hus og jeg er nødt for å begynne å handle inn litt utstyr – som f.eks halsbånd og matskåler.  Bur til bilen har jeg også bestilt; et Kela dobbeltbur som blir spesiallaget for Hondaen min.  Det blir godt å få et solid bur som kan boltes fast!

Valpen vil mest sannsynlig bli hentet med fly i Stockholm og i den anledning har jeg handlet «Paris Hilton»-veske til knøttet…  følte jeg måtte forsvare meg i kassen og si at «det er til valp på fly altså!»

Amigo kan umulig ha vært sååå liten noengang??

Jeg har innsett at det er nokså komplisert å få valp fra utlandet – særlig om man skal reise gjennom Sverige!  Det er papirer i øst og vest og man kan bli forvirret av mindre.

Jeg må søke det svenske jordbruksverket om importtillatelse og det kan jeg først gjøre etter at valpen er blitt chipmerket når den er rundt sju uker.  Søknaden tar deretter noen uker (15 arbeidsdager sa de til meg) og da er valpen nærmere 9-10 uker ved levering.  I tillegg så må den jo selvsagt ha et gyldig pass; den er grei.

Så lenge den er under tre måneder så slipper den både rabiesvaksine og behandling mot revens lille bendelord.  Oppdretteren må skrive et uppfödarintyg som skal følge valpen men som jeg må ha kopi av og vedlegge søknaden til jordbruksverket.

I tillegg må jeg søke Mattilsynet her hjemme for å kunne importere valpen; det tar vel en ukes tid eller så.

SAS som jeg skal reise med tillater valp ombord i cabinen så lenge totalvekt på valp og bag ikke overstiger åtte kg, samt at bagen ikke overskrider deres krav som er 40 x 25 x 23 cm.  Var på Eurospar i dag og fikk faktisk tak i en billig sak til 250 kroner som er innenfor regelverket – ikke verst!  Lille puddingen må ligge nedtrøkt i den bagen under takeoff og landing, men under selve turen regner jeg med at han får stikke hodet fram og puste 🙂

Mer info etterhvert!