Så var det på tide å dra hjem med Blixtra.   Hun har vært hos meg halvannen uke på ferie (eller ferie og ferie fru Blom…. sextur kan vi heller kalle det!)  I alle fall så ble det fire vellykkede parringer mellom Amigo og Blixtra og forrige onsdag satte vi oss i bilen for å returnere til vakre Åland der Blixtra bor.

Vi tok oss god tid – det er ikke gøy å stresse avgårde når man har to hunder i bilen og skal reise mer enn 100 mil.  Så hver andre til tredje time tok vi en kortere pause slik at de fikk både strekt på beina samt tisse og drikke vann.

Haukeli

Begge hundene tok kjøreturen med stor ro – dvs. Amigo hadde litt problemer i buret sitt da liggeunderlaget sklei til sides hele veien slik at han ikke hadde det så forferdelig komfortabelt.  Det der er jeg nødt for å fikse; han må jo ligge godt stakkars!  Blixtra derimot hadde buret sitt i baksetet og lå og snorksov store deler av reisa.

På veien gjennom Oslofjordtunnelen snakket jeg med Britt og tilfeldighetene ville det at hun stod på en rasteplass like utenfor tunnelen slik at jeg selvsagt kjørte inn på den for å treffe henne!  Det var kjempekoselig som alltid – og så fikk hun også hilse på Amigo; det er en god stund siden sist.

Juhu! Jeg er også med på et bilde 🙂

Deretter dro vi videre – jeg hadde veldig lyst til å komme meg et godt stykke inn i Sverige før vi la oss til for natten.  Noen mil utenfor Karlstad fant vi et ok motell og deretter dro vi videre neste morgen – uthvilte og klare for 40 nye mil.

En merkelig hest som Blixtra fikk stålos på 🙂

Båten over til Åland tar et par timer og de hadde et eget dyrerom med bur i forskjellige størrelser og bord og stoler som vi tobeinte kunne sitte ved.  Amigo og Blixtra la seg til å sove; det er godt å se at de slappet så godt av!

Klokka var tidlig på kvelden da vi kom hjem til Erica og Johan som jeg skulle bo hos.  Sola skinte og det var deilig sommervarme til forskjell fra her hjemme.  Her regner det jo liksom hele tiden!

De hadde en søt pusekatt som nok sikkert tok litt feil av Amigo og Blixtra 🙂

OMG! Så stor du har blitt Blixtra!

Men det var ikke verre enn at de ble gode venner – Amigo er vokst opp med katt så han har stoooor respekt for dem.

Puss puss på nosen!

Mens vi ventet på at rådyret skulle bli ferdiggrillet så var det endelig tid for å strekke ut kroppen, og det var tydelig å se at dette var heeeeerlig!!!

Neste morgen opprant med like vakkert vær som kvelden før – og vi skulle ha sporkurs for ÅBSK (Åland Bruks- og Selskapshundklubb).  10 påmeldte ekvipasjer, noen var helt nybegynnere mens andre hadde sporet endel før både innen bruks- og blodspor.

Jeg hadde et par timer med teori ute i sola og det var massevis av spørsmål og stort engasjement.  Jeg tror deltakerne var veeeldig glade for at jeg snakket svensk (og jeg snakker bra da det tross alt er morsmålet mitt hihi) for ellers hadde de nok ikke skjønt bæret av dialekta mi 🙂

Deretter bar det ut i skogen for å legge spor og så hadde vi en god matpause med enda mer prat om spor og ulike utfordringer før jeg ble med alle sammen ut for å gå sporene.

Hele gjengen

Her følger et album med masse bilder fra kurset.

Det var et stort spenn i raser med på kurset og flere var nye for meg i sporsammenheng.  PBGV, grand danois, toller, rottweiler, schäfer, border collie, spansk vannhund, dvergschnauzer, jaktlabrador og stabijhoun.

Jeg må si jeg ble veldig imponert over alle sammen – på dag to gikk alle spor som var mellom 400 og 800 meter lange med både blodopphold, vinkler og sårleier og det gikk som en drøm!  Sporene var ikke så gamle da (4-5 timer) men dette lover godt må jeg si.  Og alle virket å være kjempefornøyde med kurset så da er jeg også glad 🙂

Åland er en stor øy og det er tusenvis av mindre øyer rundt om den.  Johan jobber på Silverskär som en helt vidunderlig vakker øy og hvor man kan ha konferanser, teambuilding, bryllup osv.  I tillegg har de en øy som heter Sviskär og denne øya fikk jeg helt for meg selv ene kvelden.

Her er noen stemningsbilder fra øya:

På vei ut til Sviskär

Utrolig koselig stue

... for ikke å snakke om myke senger!

Utsikt mot sjøen

Første møte med eremitthytta som den også kalles

Det er kun en hytte på øya og man nyter livet til lyden av bølgeskvulp – det var alldeles fantastisk å være der helt for oss selv.  Det er nok sikkert mange som ville fått hetta av å være alene på ei øy på den måten; men dette passet meg virkelig midt i blinken.

Det fristet med et bad!

Like nedenfor hytta

En rose laget av mose

Etter en lang dag i skogen var jeg både svett og varm og Amigo stakkar hadde jo sittet i bilen hele tiden uten å fått noen form for aktiviet.  Så derfor var det ekstra herlig å kunne bade!

Det smakte å kjøle seg ned

Tørke i kveldssol - det er godt det!

Jeg var såpass våglig at jeg duppa meg selv om jeg måtte bruke litt tid på å overbevise meg selv om at dette faktisk var godt 🙂  Jo eldre jeg blir jo mer pinglete blir jeg visst… men i alle fall så ble jeg både kvitt svettelukt og fikk vaska håret og deretter var det bare å soltørke kroppen min også.
Det er det IKKE bilde av 🙂

Nyvasket med håret til alle kanter

Jeg sa at det kun var èn hytte på øya.  Det stemmer det men det var også en badstu samt verdens flotteste utedass 🙂

Utedassen

Her var det godt å sitte og nyte utsikten!

At bizznizzamerikanere kommer hit for å nyte stillheten (med egen kokk som lager 3-retters til dem…) kan jeg godt skjønne er i klassen eksotisk opplevelse!

Vi koser oss i kveldssola

Snart er det natta

Det var en flott opplevelse å være på Sviskär; og tusen takk til Johan som lot oss få denne øya for oss selv.

Jeg kan dessuten varmt anbefale folk å ta turen til Silverskär dersom de noengang drar til Åland; det er jaktmuligheter her for den som er interessert i den slags også 🙂  Både rådyr og sel finnes det mye av her og mårhund (som er uønsket i både vår og deres fauna) er det bare å knalle ned.

Neste dag var vi på nytt i skogen på kurs før vi tilbrakte hele søndagen ute på sjøen langt ute i skjærgården.  Det krydde av alkekonge der – tror i alle fall at det er det den her fuglen heter?

Alkekonge?

Det krydde av disse her

Hele øyer var dekket av disse krabatene

I løpet av disse dagene på Åland har jeg storkost meg i trivelig selskap hos Blixtras eiere og jeg er superspent på om det blir valper om et par måneder.  Blixtra og Amigo går svært godt sammen og jeg tror frøkna skjønte det var noe i gjære kvelden før vi dro for hun var så urolig og fotfulgte oss hele tiden.  Hun gikk og la seg i senga mi og ville ikke gå derfra stakkars; hun visste at vi skulle dra snart.

Hjemturen gikk bra uten de store hendelsene annet enn at jeg var innom Jaktcompagniet i Evje for å hente premien min fra Kammersmellen.   Det er en CZ ckm 452 American .22 lefthand med en Aspect 4×32 på toppen.   Blir fin å knerte kråker med den 🙂