Her om dagen dro jeg til Oslo for å hente en søt liten frøken ved navn He JW-10 Kraaybell`s Blixtra af Boken.  Hun og Amigo skal tilbringe noen (forhåpentligvis) romantiske dager sammen og vi håper på fruktbart resultat!

Mer om det siden 🙂

Turen over var i maratonstil som vanlig når det gjelder meg.  Jeg dro hjemmefra 10.30 og var framme i Oslo sånn i 18-tida.  Hos oppdretteren min Britt ventet deilig grillmat og det smakte nydelig i sommervarmen!  Det var koselig som alltid å møtes!

Mette og gode tok vi turen til Oslo S for å møte Erica og Blixtra; de hadde reist med både båt, tog og buss for å komme hit.  En laaaang reise helt fra Åland! 

Erica og Blixtra var like superkoselige som jeg hadde fått inntrykk av via mail/FB-kontakt og jeg føler meg veldig priviligert som får lov å låne frøken Blixtra disse ukene – jeg skal passe veldig godt på skatten din Erica!

Britt, Erica og Blixtra på operataket

Jeg skulle kjøre hjem samme kveld, men i stedet for å hive meg i bilen direkte så tok vi oss litt kaldt å drikke på operataket og fikk bli litt bedre kjent med hverandre.

Det var utrolig fint vær og her fikk vi også med oss «Sommeråpent» som går på NRK 🙂

Nadia Hasnaoui presenterer sendingen

Klart for direktesending

Måtte jo ta et par bilder til når jeg først var på operataket 🙂

Operataket

...kunstverk?

Hva skjer` a?

Blixtra og matte Erica

Når klokka nærmet seg 22 var det på tide å bryte opp.  Jeg skulle kjøre nærmere 50 mil og skulle innom veterinæren på veien hjem.  Så planen var å kjøre forbi Seljord før jeg la meg til å sove noen timer.

Blixtra la seg rett til å sove når hun kom inn i buret og det forstår jeg godt; det hadde vært en superlang dag for henne!  Ikke en lyd var å høre og makan til tillitsfull hund skal man leite lenge etter!  Superkjælen og snill, en ordentlig goding!

Det kan være utrolig kjedelig å kjøre disse uendelige milene, men heldigvis var været godt og det var lyst.  I nærheten av Darbu så jeg en kjempestor elg med DET skovelgeviret (bastkledd enda) og jeg skulle ønske jeg kunne stoppet og tatt bilder av den.  Men det gikk ikke; det var for mye trafikk i begge retninger til at jeg kunne stoppe trygt.

Etter å ha passert Seljord så fant jeg en rasteplass der vi skulle sove noen timer.  Blixtra skjønte nok ingenting da jeg begynte å demontere bur og finne fram soveposen – men hun var raskt på pletten til å krølle seg tett inntil meg og sove (dvs. hun er en skikkelig sussejente så hele ansiktet mitt ble vasket hihi).

Natta!

Etter å ha sovet sånn noenlunde så stod vi opp i femtida og pakket snippeskene og dro avgårde. Det skulle gjort seg med en tannpuss kjente jeg, men men.  Det var bare oss i bilen 🙂

Da jeg kom kjørende over Haukeli fikk jeg se en rev krysse veien.  Jeg kjørte til sides og tenkte kanskje jeg var så heldig å få knipset et bilde av den, for han ble stående like utenfor autovernet.  Det var en ung rev; ellers hadde den nok stukket av gårde når jeg kom.

Like utenfor autovernet stod han og tittet

Bildøra mi stod åpen og i baksetet hadde jeg noen tørka griseører – og gjett om det var en som kjente lukta!

mmmmm her lukter det godt!

Så stakk han nedover bakken men stoppet opp da jeg plystra på ham.  Jeg heiv til ham et griseøre og det likte han visst godt!

Dette var sjelden kost!

 Et fasinerende dyr – takk for besøket Mikkel Rev!

Mikkel Rev

Resten av hjemturen gikk uten noen spennende dyremøter og inne hos veterinæren ble det tatt et utstryk for å se hvor langt Blixtra var kommet i løpetida.  Blodprøve hadde hun slett ikke lyst til å ta, og jeg skjønner det godt – nytt miljø og fremmede mennesker.  Så det lot vi være; Amigo vil nok være en god indikator tenker jeg 🙂

Hei på deg!

Hilsing

Amigo prøver å imponere med dansetrinn 🙂

Vi har gått turer og badet litt i sjøen og her er det masse nye lukter for Blixtra.  De spiser og sover sammen og det er bare helt utrolig kjekt å se hvor godt de trives i hverandres selskap! 

Et par filmsnutter:

Blixtra og Amigo

Morgenpromenad

Vi danser litt

Nå skal vi bare slappe av kose oss – og så får vi se hvordan det blir når det drar seg over helgen!