Det er sunt og nyttig for oss dommere å stille som prøvedeltaker innimellom – slik at vi ikke glemmer hvordan det er å være på «den andre siden».
Så jeg meldte meg på en sporprøve i regi av Ølen Etne Vindafjord Hundeklubb og den gikk av stabelen i går.
Været i det siste har vært tørt, så jeg så for meg at dette kom til å bli utfordrende for noen og enhver.  Men heldigvis var værgudene med oss og regnet begynte så smått å dryppe på fredagskvelden slik at det var relativt bra fuktighet på prøvedagen.  Det skulle imidlertid vise seg at værgudene glemte å skru igjen kranen for det HØLJET ned i bøtter og spann utover dagen og den ene etter den andre lignet på en druknet katt etterhvert som de kom tilbake fra sporene 🙂

Det var 14 deltakere med og rasene var svart elghund, papillon, labrador retriever, stabijhoun, welsh springer spaniel, field spaniel, welsh corgi cardigan, basset artesian normand, jack russel terrier og dachs.

Amigo ble satt på sporet og startet i fint tempo som han holdt sporet gjennom – det er jo «varemerket» det at han er så grei i lina.  Han jobbet meget bra og tok vinkler og avhopp uten problemer; noe sårleie så jeg aldri.  Sporet var lagt på en realistisk måte da vi måtte gjennom kratt og brakebusker og vi hadde også ferske tråkk gjennom deler av sporet.  Et sted i en brakeklynge luktet det godt av hjort og Amigo var innom for å sjekke før han fortsatte.

Det var bare kjekt å gå bak ham i dag og han fikk også en velfortjent førstepremie.

Kritikken:
Ekvipasjen går ut i et flott tempo og følger dette på en overbevisende måte til sporslutt etter 20 min».
6 x meget godt.

Resultater for alle deltakerne:
7 x 1 pr
2 x 2 pr
1 x 3 pr
4 x 0 pr

Nr. 1 Arne Havsø med stabijhoun, nr. 2 Aina Sunde Dahl med fieldspaniel og nr. 3 Sigbjørn Matre med welsh springer spaniel