Forrige helg var jeg i Bergen og holdt blodsporkurs for Bergen Jæger og Fiskeforening og det var en engasjert gjeng som stilte opp lørdag morgen.

Den yngste hunden som var med var kun 11 uker gammel og det var utrolig morsomt å se hvordan poletten til slutt ramla ned og den skjønte hva det hele gikk ut på.  For første dagen la Tango seg flat i sporstarten og var svært så opptatt av å bite i mose og greiner og forstod ikke bæret.  Neste dag var fokuset på å lage svært korte spor (maks ti meter) med mye blod og herjing med klauven som han fikk se ble lagt på plass.  Deretter ble han satt direkte på sporet.  Dette ble gjentatt en del ganger før de tok seg en god pause midt på dagen.  På slutten av dagen kom en tydelig fornøyd eier bort og fortalte at Tango virkelig hadde skjønt poenget nå og sporet som bare det 🙂

De andre hundene var en del eldre og noen av dem hadde trent jevnlig på spor og det var en fornøyelse å gå bak dem og veilede eierne.  Jeg synes det er kjempeflott at man går sammen om å trene – det vitner om godt engasjement!  Stå på folkens; dere var alle sammen utrolig flinke.

Her er et par bilder fra helgen:

Er man læregutt så må man ha L-skilt 🙂

Vi hadde teori på lørdags formiddag før vi etterpå tok turen ut i terrenget.  Vi var på Kismul skytebane og det ble en skikkelig miljøtreningsøkt for hundene da det var jegerprøvekurs med hagleskyting et par hundre meter fra oss 🙂  Ingen av hundene leet så mye på ørene engang og var tydelig vant til å være med der det smeller.

Været kunne vært bedre, for det gikk fra sol til skikkelige byger og undertegnede ble vel det man kan kalle dassblaut 🙂  Men hva gjør vel det når man er i så godt selskap?

Jeg var med alle sammen ut i sporene begge dagene og framgangen var stor fra ene dagen til den neste.  Noen av hundene gikk spor som var lagt dagen før og det taklet de så lett som bare det.  Jeg er imponert over hvor flinke alle var.

Noen av ekvipasjene venter bare på den rette alderen slik at de kan gå opp til prøvene og andre hadde også målsettinger om å bli godkjente før jaktstart.

Tusen takk for en svært hyggelig helg!!