Tid for en liten gjettekonkurranse 🙂
Når jeg dømmer hunder så bruker jeg gjerne GPS både for å vite hvor jeg er (jaaada, villmarkens datter lizzom) og for å kunne vurdere etterpå hvordan sporet er gått.  Alltid noe å lære synes jeg.

Her hjemme har jeg ei løype som flere prøvekandidater har brukt og det er vidt forskjellige hunder jeg har sett i aksjon.  Så nå har jeg hentet fram GPS-bildene og lagt dem ut her – løypa er som sagt lik men hundene er vidt forskjellige.

Løser de oppgaven svært forskjellig?  Klart det – de er jo individer men også ulike raser! Og de ulike rasene gjør gjerne ting på sin karakteristiske måte… derfor synes jeg det er så fasinerende å dømme ulike raser for det gjør meg – forhåpentligvis – til en bedre dommer.

Sporet er altså en velkjent løype – det er vidt forskjellige raser som har gått; men er alle jakthundraser.  Er det forskjell i måten de jobber på?

Spor 1:
Denne hunden tok en god shortcut da den fikk overvær av sporet 30 m foran seg.  Den hadde også et par avstikkere på ferskere spor før den kom seg inn på sporet igjen.  Den var ikke så lett å lese og til tider mer var den mer interessert i ferskspor enn blodsporet.

Rødt er sporet og hvitt-stiplet er hunden.

********************************************************************

Spor 2:
Denne hunden ligger litt på siden av sporet pga vinden.  Den følger sporet bra på lengre strekker men har en avstikker og to som det brukes mye tid på å utrede.  Den klarer å komme seg innpå igjen med god støtte av føreren.

Rødt er sporet; hvitt er hunden.

****************************************************************

Spor 3:
Stort sett i sporkjernen; har en liten detour forbi en vinkel.  Ellers godt arbeid.

Rødt er sporet, sort er hunden.

Gruppe 6/4, 7 og 8.  Men hvem er hvem?  Går det an å se på GPS-en?