Lørdag morgen måtte jeg skrape bilen, men utover formiddagen ble det KNALLVÆR med blå himmel, sol og vindstille.  Det passet utmerket, da gjengen fra sporkurset i november var samlet for å trene spor på Stord 🙂

Peter, Oddrun og Mette er ildsjelene i sporgruppa, så de hadde vært ute fredag ettermiddag og lagt 6 spor slik at gjengen hadde noe å bryne seg på neste dag.  De hadde også med både kaffe og noe å bite i til oss etterhvert som dagen gikk.

Jeg var med hver enkelt av deltakerne ut i sporet og kom med innspill og tips.  Det var veldig nyttig og kjekt for alle parter 🙂

Her kommer et knippe bilder fra dagen:

Bloddråpene tiner opp etterhvert som solen varmer opp bakken.

Det var også andre «ting» som tinte i sola!  Jeg holdt på å få hjerteinfarkt da ene hunden passerte hoggormen på kun få centimeters hold.  Heldigvis var den såpass dorsk at den ikke gjorde forsøk på å hogge.


Closeup picture….

Enkelte syntes også det var greit å kjøle seg ned underveis 🙂  Legg merke til sporlina i forgrunnen – den går en rundtur før den havner i bikkja i bekken.

Etter litt bading så var det full fart igjen og de kom fram til sporslutten.  Godt jobba! 

Full konsentrasjon i sporet – hadde dette vært en prøve så hadde den fått en soleklar 1 premie.  Klokkerein sporing!

Vi hadde tervueren – som her – samt wachtel, russel terrier og NEG med i dag.  Ja – og så en liten søt krabat på 9 måneder som fikk prøve sitt aller første spor i dag 🙂


«Skal tidlig krøkes for god krok å bli»

Her er det mye lukter å finne ut av!

En ivrig krabat på vei til sporstart!

Nevnte jeg ivrig…?  Denne kløven er MIIIIIIIN!!

God innsats fra hund og fører; de var førstemann ut om morningen og det var enda frost i bakken så det ble litt vanskeligere forhold for dem enn for de som gikk noen timer seinere.  Men de klarte seg veldig bra!

Jeg hadde GPS med meg i dag og fasiten etter at dagen var over var at jeg hadde gått nesten 1,5 mil….!  Ikke verst!  Men når man rusler avgårde i strålende vårvær så merker man ikke hvor langt man egentlig går. 

Deltakerne var kjempefornøyde med dagen og skal trene videre før de om ikke så alt for lenge melder seg opp til en sporprøve.  30 april er det en ordinær sporprøve på Stord, så da har de muligheten om de vil.   Eller de kan selvsagt gå en bevegelig prøve; det er bare å kontakte en dommer og avtale tid (og jeg har allerede sagt ja til dem 🙂 )

Etter at jeg kom hjem så la jeg spor for Amigo som det var meningen at jeg skulle gå i ettermiddag.   Vårværet fra i går var totalt forsvunnet i dag tidlig og det snøet og var helt hvitt overalt.  Jeg har vært på LM jaktfelt og kom ikke hjem før 20.30 så det ble ikke noe sporgåing på oss.  Det får heller vente til i morgen – altså blir det et ganske gammelt spor.  Så vi får se hvordan det går!!