Det er fullmåne i morgen, men de siste nettene har jeg faktisk våkna av måneskinnet sånn i 3-4 tida.   Vakkert og utrolig tiltrekkende 🙂

Siden jeg jobber på dagtid så er det ikke mulig for meg å være ute på nettene og jakte – sjølv om jeg aldri så mye fristes.  Blir jo helt dårlig når jeg ser ut på det fantastiske lyset og ikke kunne gjøre noe med det…. de siste par dagene har vi også fått snø, så det er jo lyst sjølv når månen er bakom skyene.

I kveld gikk jeg ut sånn i 20-tiden for å se etter hjorten.  Bakken er dekket med et  tynt lag nysnø og kikkerten er overflødig for det er klart som dagen.  Når månen etterhvert dukker opp kan jeg se dugg på gresset og telle hver en kvist på trærne så lyst er det.

Jeg sitter og dupper og speider, dupper og speider og klokken er blitt 22 plutselig.  Skjønner ikke at tiden har gått så fort i grunn?  Mulig jeg har duppa av litt ekstra?  Ingenting er å se, ingenting er å høre.  Så jeg fortsetter å duppe og speide, duppe og speide…

Sånn rett etter kl 23 så kommer det brått flere rådyr innpå.  De har visst ikke tenkt å stoppe opp for å spise hverken gress eller epler så jeg får børsa opp og i posisjon og vurderer situasjonen.  Dyrene går raskt over bøen så jeg kan ikke skyte.  Men helt til sist kommer det en som halter og går saktere enn de andre.  Den tar jeg, tenker jeg og legger trådkorset i bogen og trykker av.  Jeg har enda ikke somla meg til å skaffe lyddemper, så munningsflammen blender meg litt.  Men jeg ser at dyret går i bakken og jeg vet at det er et godt treff.  De andre dyrene blir helt forvirra og løper rundt i ring og brått begynner geita å kjefte og smelle verre enn verst.  Ja, et øyeblikk tror jeg virkelig at hun holder på å kveles av noe hun har satt fast i halsen; det høres nemlig slik ut 🙂  Og konserten fortsetter mens de løper ut av syne og nedover bakken.  I flere minutter hører jeg bjeffinga.

Jeg reiser meg opp på stivfrosne bein og går ut på bøen og bort til dyret som ligger der det ble skutt.  Maks fluktstrekning er vel 2-3 meter.  Skuddet har gått fint inn midt i bogen men ut noe høyere på andre siden.  Det er et bukkekje og framfoten virker noe laus (ikke pga skuddet) men jeg kan ikke se noe skade der.  Når jeg flår ham en halvtime seinere så finner jeg heller ikke noe tegn som skulle tilsi haltinga men den var merkbar.  Kanskje han hadde en fallskade?  Who knows.  Det var i grunnen godt at han ble tatt synes jeg.

Jeg bruker Fusion 30-06 180 grs kule og den er slem på korte hold og treff i bogen… sjekk selv!

Inngangshullet - rett bak bogen

Utgangshullet... her er det maltraktert!

Dette var første dyret denne sesongen så jeg er veldig fornøyd i kveld 🙂